אני אענה לגבי גרמניה ומה שידוע לי חוץ מזה
ראשית - יש כמה ערים שבהן יש קהילות יהודיות גדולות ומבוססות מאוד - כלומר יש מקווה, בית ספר יהודי/גן ילדים במתכונת כלשהי, חנויות עם מוצרים כשרים ואולי גם בית קפה/מאפיה כשרה וכמה בתי כנסת וכו'. ערים עיקריות: לונדון, אמסטרדם, אנטוורפן, שטרסבורג, ברלין (באופן חלקי כי אין שם למשל בשר כשר טרי). יש כמובן עוד מקומות אבל ציינתי את אלו ששמעתי עליהן ממקור ראשון או שממש ביקרתי בהן וחוויתי חלק ממה שקיים ואפשרי. בגרמניה ברוב הקהילות היהודיות 95-98 אחוזים מהיהודים הם יהודים מברית המועצות לשעבר והשפה השלטת היא רוסית וקצת גרמנית. אם אתה טוב ברוסית - יהיה לך קל להשתלב. יש ישראלים במספרים גודלים והולכים אבל הם עדיין מיעוט שבמיעוט ברוב הקהילות היהודיות נכון לכרגע. לרוב, תלוי ברמת המעורבות של חברי הקהילה וביוזמות מקומיות או בהשפעה של הרב - אפשר להשיג לפחות מוצרים כשרים לקראת הפסח ברוב הקהילות היהודיות בגרמניה. בחלקן יש מקווה פעיל ולעיתים יש גם חנות קטנה שבה אפשר להשיג מוצרים כשרים. כמו כן כיום אפשר להזמין המון מוצרים כשרים דרך אמזון הגרמני. במקומות שבהם הרב או החזן בעלי השפעה טובה והאווירה נחמדה - אפשר למצוא פעילות קהילתית יהודית גם לא בשבתות ותמיד יהיה מניין בערב שבת ובשבת בבוקר. ערים לדוגמא: דיסלדורף, דורטמונד, אוסנברוק, ברלין, ומאנהיים. בברלין הוקמה בשנים האחרונות ישיבה אורתודוקסית במימון קרן לאודר ויש בה או בקרבתה גן ילדים, חנות למצרכי מזון, ובית ספר עד לכיתה ה' ועוד היד נטויה. בברלין יש 3 מקוואות וגם מקווה לטבילת כלים. אם אינך שולט בשפות אירופיות חשובות כמו גרמנית, ספרדית, או צרפתית - אני מניחה שאופציה אחרת עבורך יכולה להיות לונדון. אם חששות לגבי היכולת לקיים חיים יהודיים מלאים היו רועץ עבורך - אני מניחה שבתשובה שלי תוכל לראות שאין סיבה שזה יהווה עבורך מכשול אם ברצונך לנסות לגור באירופה. מאוד ממליצה לך לקרוא הלאה בפורום במאמרים, קישורים, בארכיון וכו' כדי לבדוק מה האפשרויות עבורך להתנסות. רצוי אבל לא הכרחי שלמשל יהיה לך דרכון של אחת מהמדינות החברות באיחוד האירופי (כי אפשר לשהות באופן חוקי גם מטעם רילוקיישן, מציאת מעסיק מקומי או דרך בן זוג עם דרכון אירופי). אם יש לך סיכוי לזכאות לדרכון שכזה - ומכיון שהתהליך לוקח זמן - ממליצה שתטוס לביקור בכמה מהערים שציינתי, תתרשם בעצמך ותוכל להחליט אם אתה למשל מתחיל כבר בארץ ללמוד את השפה הדרושה. ברוב מדינות אירופה נדיר שאפשר להסתדר באנגלית. חריגה לכלל הזה היא אמסטרדם אבל בגדול בלי הולנדית מאוד קשה להסתדר גם שם כי למשל כל המוצרים בסופר והמרכיבים והתפריטים - בהולנדית וכן למשל דבר פעוט אך מהותי כמו עלוני הסברה בתוך תרופות למיניהן. שליטה בשפה המקומית היא לפי דעתי תנאי של ממש לשהות מהנה ומוצלחת. קח את הזמן ושיהיה בהצלחה.