שאלה

שאלה

שלום אני בן 30+ 1.80 שוקל 65 קילו לאחר שהייתי 77 קילו ירדתי תוך 8 חודשים עם דיאטה הדרגתית אני רוצה להגיע למשקל יציב של 63 קילו בדרך כלל אני שומר כל השבוע על תזונה טובה (לחם חיטה מלאה מעדנים עד 1.5 אחוז פירות קוסקוס חיטה מלאה וכד' חוץ משבת אני אוכל רגיל בכמויות סבירות ) אני לא מצליח להוריד 2 קילו אני עושה הליכה כל יום 40 דקות אולי אני לא מצליח בגלל 2 דברים 1. אני שותה 3-4 ביום משהו חם אבל מה אני רגיל לשים 3 כפיות סוכר זה ההרגל שלי לצערי. 2. אני אוכל קרונפלקב של 700 גרם ומסיים אותו בתוך 4 ימים שהאנרגיה שרשום עליו ל30 גרם 132 ול100 גרם 440 ושומן ל30 גרם 4 ול100 גרם 13 אגב זה עשוי מדגנים מלאים וסיבים. האם זה בסדר? או שאני מגזים עם הכמות שאני אוכל? זה תחליף לכל החטיפים שהייתי אוהב לאכול מדי יום האם יש חטיפים שטובים לדיאטה? תודה אשמח לתשובה

הסבר

שלום אני יודע שאני רזה ואני לא שואף להיות רזה יותר ממה שאני אבל אני יודע שהגובה התקין לגובה שלי ליתר דיוק הגובה 1.75 המשקל התקין הוא 63 קילו לא? ורציתי להשאר במשקל הזה ולא פחות מזה כמובן אז אם זה משקל לא יציב מה שיש לי אז מה הוא כן המשקל המומלץ לי? אגב לגבי הקרונפלקס שאני צורך זה באמת כ800 קלוריות ליום ורק עכשיו הבנתי אבל יתר הדגנים הם בעצם דגנים ללא טעם פשוט רק קמח מלא האם חטיפי דגנים שיש בהם תוספת זעטר ויש בהם כ180 קלוריות יכול להוות תחליף טוב? תודה

פצית219

New member
מקודם כתבת 1.80. אם אתה 1.75 טווח המשקל התקין

שלך הוא 57-75 בערך. אם אתה 1.80 הטווח הוא 60-80. זה בהנחה שמבנה הגוף שלך בינוני ולא מאוד שרירי או מאוד רזה. אתה בסדר גמור כמו שאתה עכשיו.

תשובה

שלום רב, זה הרבה סוכר והרבה קורנפלקס, לצורך הדוגמא אם תפחית את כמות הסוכר בקפה ל-1 כפית במקום 3-4 תחסוך 120-180 קלוריות ליום, מה שיכול לתרום לירידה במשקל.. באופן כללי דגני בוקר זה חטיף לכל דבר ועניין וצריך להתייחס לכך בהתאם. אתה צורך כ-800 קלוריות ליום מקורנפלקס בלבד תעשה את החשבון. בברכה נטלי

yalaniv

New member
מספיק שתחליף את

הסוכר בסוכרלוז - טיפות בטעם של סוכר, שמים כ-7 טיפות במקום כפית. עושה את העבודה מעולה, ובלי כלוריות בכלל, תחסוך כ-200 קלוריות ביום. דבר שני, קורנפלקס - תוותר עליו לגמרי. במקומו תעבור אל פייבר1 - העשיר ביותר בסיבים תזונתיים, עשוי מדגנים מלאים, וללא תוספת סוכר. הוא ישביע אותך מהר יותר ותאכל ממנו פחות. חטיפים לדיאטה - החטיפים שאני מנשנש בין האחרוחות הם.... כנפי עוף :) בריא לשיניים, ללא סוכר ומשביע. בהצלחה

פייבר../images/Emo31.gif

יש בו יותר מידי סיבים. בכוס אחת יש כבר 27 גרם סיבים. זה המון, יותר מידי. לא ממליצה. סיכון לעצירות. עדיף ברנפלקס או קראנצ'ים, או ביופלקס.

yalaniv

New member
בכל דבר יש יתרון וגם חסרון

הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע, אבל חשוב להרבות בשתייה זה נכון. יחד עם זאת, אם דואגים לשתות לפחות 10 כוסות מים ביום (כ-2 ליטר), אין שום בעיה או סיבה לדאגה. אני אישית, פייבר הוא היחיד מבין דגני הבוקר, שהמנה המומלץ - 30 גרם, באמת גורמת לתחושת שובע.

yalaniv

New member
ו.. עוד משהו חשוב

אגב דגני בוקר, אם תשווי את הערכים התזונתיים של דגני הבוקר לבייגלה רגיל, תגלי שמלבד הערך הגבוה של הנתרן בבייגלה, בגלל המלח, הוא יותר בריא :) פייבר היחיד שהבייגלה לא יותר בריא ממנו :) ולמען הסר ספק, אין לי שום קשר למכירות, לשיווק, לפרסום, ליחסי ציבור, או כל קשר אחר עם אף אחת מיצרניות דגני הבוקר.

yalaniv

New member
:)

אם אתה לא אוהב כנפיים, אפשר גם חזה עוף. פורסים לרצועות, אפשר להקפיץ בווק עם טיפה מים ואז אפילו זה ללא שמן, או לבשל בישול קצרצר במים כדי לא לפגוע בעסיסיות, מכניסים לכלי, ומנשנשים מתי שרק רוצים. עשיר בחלבון, דל בפחמימות (סוכרים) דל בשומן. אתה מכיר חטיפים טובים יותר?

אולי הוא התכוון לכנפי גוזל.

גם ככה אין כמעט מה לכרסם בכנפיים. אני מכרסמת פסטרמה דלת שומן ומנסה לא לחשוב על מה שהכניסו בפנים.

yalaniv

New member
אני לא מחפש מאכלים דלי שומן

אני מחפש מאכלים דלים בפחמימות, וכנפיים עושים בשבילי את העבודה מצויין. אני לא אוכל מאכלים דלי שומן. אני אוכל גבינה צהובה מסוג גלבוע (24%) שומן - כפרוסה עד 2 ביום , אני מטגן חביתה מ-2 ביצים בחמאה, אני מטבל סלטים בשמן זית אני אוכל קוטג' 9% שומן אני אוכל סלט טונה במיונז אמיתי (של הלמנס), אני אוכל עוף עם העור ואני מרזה כ-1 קילו בשבוע, בממוצע. ולגבי הכנפיים - 20% שומן, אבל כמעט ללא פחמימות.

למעלה