שאלה

edlyn

New member
שאלה

בתחילת חודש נובמבר התחלתי לעבוד כמלצרית. המעסיק אמר שמקבלים תלוש משכורת, וכן חתמתי על טופס עובדים (זה עם הביטוח לאומי והכל...) אנחנו עכשיו לקראת אמצע ינואר, וטרם קיבלתי את המשכורת של נובמבר. שלא נדבר על דצמבר. ב-1/1/11 נסגרה המסעדה בשל חובות כספיים של המעסיק שלי, ולאחר ששוחחתי איתו - הובטח בכל פעם שאקבל צ'ק, אך לא קיבלתי. אני מבינה שהמקום פשט את הרגל לעת עתה, ואני לא רואה שקל בינתיים, כבר על 2 חודשיי עבודה. אני מבינה כי כל הנושא הזה נכנס תחת הכותרת "הלנת שכר", מיותר לציין שבשל כך החשבון בנק שלי כרגע סגור לכל פעולה אפשרית עד שתיכנס משכורת, והדבר לא קורה. אני מאוד אשמח להכוונה מה אני צריכה לעשות, מהם הזכויות שלי במידה והמקום פשט רגל, ומאיפה להתחיל? תודה.

רונן456

New member
מה עם השאר?

קרה לי משהו דומה בעברי הרחוק כמלצר, והתאגדנו כל המלצרים שלא קיבלו את המשכורת (היינו משהו כמו 8 מלצרים) אל תתעסקי עם זה לבד, נראה לי שעדיף שכולכם תגישו תביעה ביחד - תיגשו לעורך דין אחד כי תביעה קבוצתית היא יותר חזקה והכי חשוב- ממש לא לוותר. אני מכיר אישית הרבה חברים שבגלל הבירוקרטיה והזמן הם עזבו את מה שהם התחילו ובסוף הצד הרע הוא זה שהרוויח, אז אל תשאירו את זה בצד - אם לא תקדמו את העניין לא יקרה כלום (בחיים צריך לזוז כדי להתקדם! - מכירה את הפרסומת? הזכיר לי קצת...) במיוחד שהחשבון שלך לא פעיל בגלל זה לא נתתי לך דעה מקצועית אבל המקרה שלך הזכיר לי את מה שהיה לי, וזה אפשרי לנצח את המעסיק ולקבל את מה שמגיע לך- רק לא לוותר בדרך

תשובה

במידה והמסעדה בהליכי פרוק ו/או הבעלים בהליכי פשיטת רגל יש בפנייך שתי אפשרויות: 1) להגיש תביעת חוב למפרק/כונס/נאמן שמונה בתיק. 2) להגיש תביעה לביטוח הלאומי. במידה ולא נמצא בהליך שלעיל יש להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה. מקוה שניתן מענה, בהצלחה. הכתוב לעיל אינו תחליף לייעוץ משפטי ואינו בא במקומו והסתמכות עליו הינה באחריות המשתמש בלבד. ליעוץ נוסף משרד עו"ד אולמן &ברמן טל' 08-8680284 [email protected] תחומי עיסוק המשרד: הוצאה לפועל, פשיטות רגל, אזרחי, משפחה ופלילי

למעלה