שאלה[=

נעמה1002

New member
שאלה[=

אני בת15 למרות גילי שהוא בעיקרון גיל ההתבגרות הגיל בו אני מתפתחת בכל המובנים וזהו גיל שאני מגלה דברים ועוברת תהליך גיל בו הנוער חושב כל מיני דברים בצורה אחרת כמו שאומרים "גיל השיגעון". אני ילדה מאוד בוגרת לגילי מבחינת אופי דעה הסתכלות על החיים אני באמת חושבת בהרבה מובנים כאדם בוגר ולא כנערה בת 15. חשוב לי לציין 2 דברים: *היו לי 3 חברים-אני רוצה לציין שבקטע מיני אני אף פעם לא רציתי וניסיתי ואפילו לא נשיקות וכאלה זה משהו שאני מרגישה לא מוכנה אליו אומנם ניסיתי פעם אחת נשיקה וגם היא הייתה לשברירי שניונת וזהו אני מרגישה שזה לא חייב להיות דווקא עכשיו שאני יכולה לחכות וזה מרגיש נכון גם עכשיו[= *בגילי מתחילים לחשוב על אהבה התאהבות חבר וכל זה.אני אכן אהבתי כמו שקורה לכל אחת.אבל כיום שאני חושבת אני בעצם כבר לא חשה בזה כבר וזה דבר שייחסתי לו חשיבות מכיוון שלא קרה.(בכללי או באנשי גילי). מכאן זה מתחבר למקרה שמתרחש אצלי זמן מה אני לא כל כך יודעת איך להגדיר את זה אני "אוהבת" "מאוהבת" "מתאהבת" באדם שמבוגר ממני ואולי גם "נמשכת" אבל גם עם המשיכה הזו אני עדיין מרגישה לא מוכנה בקטע המיני עם מישהו.(בנוסף אציין שזה כבר קרה לי פעם אחת לפני שהרגשתי זאת לאדם מבוגר אבל לא ייחסתי חשיבות מנסיבות שונות וזה עבר מהר). מפתיע אותי עצם זה שזה בכלל קרה.בתוך נערה בעלת דעה ש- של נערות שיוצאות ויוצרות קשרים עם אדם שמבוגר מהן לדעתי לא נכון והגיוני להתחיל דבר כזה מכיוון ויש פער גילאים,כל אחד מהגילאים רצונותיו הם אחרים ועוד סיבות רבות.אני באמת לא שופטת נערות כאלו בכל זאת גם אני בתור אחת שזה כן קרה לה שנותר לי רגש לאדם מבוגר ממני שקיים בי משהו כל כך מיוחד לאדם הזה אבל אני מבינה בהחלט שמה שאני מרגישה לאדם הזה זה לא דבר שאני לא יכולה וצריכה לעשות ולפתח קשר עם אדם שמבוגר ממני אני מודעת לכך זה גם לא משהו שניסיתי או שאני אנסה כי אני יודעת שיש לזה השלכות. אפשר להגיד שאני מרגישה אהבה נכזבת שדיי מייסרת ומתסכלת אבל שאין לי מה לעשות בקשר אליה. אבל השאלות שלי הם: האם זה נורא כל כך שזה קרה לי? האם זה שזה קרה דווקא לי אומר עליי משהו למרות שאני מודעת לכך שזה בהחלט לא בסדר? האם גם אם זה קרה ואני בכל זאת לא אעשה כלום זה נורא? האם יכול להיות שאני באמת התאהבתי באדם הזה למרות שזה נשמע לא הגיוני? והאם אני סתם פחדנית להתחיל במשהו?או שהגישה שלי היא נכונה? אשמח לתשובה ודעה.

גרא.

New member
נעמה1002,הבעיות שאת מעלה,מטרידות בדרך כלל

מתבגרים/ות רבים.והן נושא שכיח בשיחות עם בני הגיל.מכאן תביני,שאינך היחידה המתלבטת בשאלות הללו,והן צצות ועולות בגילאים שלך.כנערה בת 15, עקרונית את יכולה להתנסות ביחסי מין,אלא שבכדי להגיע לכך,יש צורך בבשלות נפשית/רגשית,שכפי שאת מעידה,את חסרה אותה עדיין.בקבוצת השווים שלך (קבוצת בני הגיל),שכיחה ביותר התאהבות באדם זר,בוגר יותר,בדרך כלל זה ידוען,כאשר ההתאהבות הזאת,היא ברובה וירטואלית,ולא נתנת למימוש. יש סבות אחדות לכך,בלא להכנס אליהן,אמר רק,כי ההתאהבות באדם בוגר,וודאי ידוען,אינה מסוכנת,תרתי משמע שכן כאמור היא אינה ברת מימוש.העובדה שאת מרגישה כפי שאת כותבת,מפתחת רגשות כלפי אדם כזה,יתכן מאוהבת בו,אולי כותבת מכתבים,אבל נשארת מאוכזבת ומיוסרת,כאמור אופיינית לגיל, ועצם העובדה שאת כל כך מודעת לכך,מעידה שאת בוגרת רגשית,אם כי עדיין לא בשלה מינית.עקרונית,כיוון שזו פנטזיה בפועל,סביר להניח שגם אם תתאמצי מאד,לא יעלה בידייך לעשות משהוא בכדי לקדם את הנושא.קרוב לוודאי שאותו מבוגר ממך,אולי מידוען,הוא נושא להערצה ,הזדהות ואהבה של כמה וכמה בנות גילך.וודאי מקבל מכתבים רבים שאינו מוצא את הזמן לקרוא אותן.ובכל מקרה,מודע לפער המגביל בינו לבין מעריצותיו.לא במקרה,מרבית הצופים ב"כוכב נולד",הן בנות גילך וצעירות יותר,הממלאות את אולם ההופעות,מתרגשות,ומאד מתלהמות.שאלת על החשש/הפחד להתחיל במשהוא,את כמובן יכולה לכתוב מכתבים,להגרר להופעות רבות של אותו אדם,אם הוא ידוען,אבל מוטב שלא תנסי לעשות משהוא מעבר לכך,קרוב לוודאי שתתאכזבי,סביר להניח שתתנסי בדחייה,שלא תמיד תהיה מנומסת.מעבר לכך,כבר נאמר,שאינך בשלה לפי שעה לבנות מערכת יחסים כלשהיא,וודאי כזו שיש בה אלמנטים מיניים.מאד ממליץ לך לקרוא את ספרו של פרופ' אבנר זיו "התבגרות".קראי וחלק נכבד מהשאלות ששאלת,ואלה שלא שאלת,יקבלו מענה.

נעמה1002

New member
אוקי,

סביר להניח שהבנתי חלק מדבריך- וזה בגלל שאתה כותב בשפה גבוהה ואתה אדם חכם זה מחמאה קודם כל. אין ספק שאני ממש לא מוכנה בקטע מיני כלל וכלל. ההתאהבות שלי באדם הזה לא מדובר באיזה מפורסם, אלא באדם שאני רואה כל יום אדם שאני מכירה אותו יותר כדמות ולא מכירה אותו אישית כל כך וכן אני נכזבת וכואבת כי זה רגש שלמרות הרצון שלי לממשו(ואני יודעת שאני יכולה) הרצון שלי לגבור על הרצון לממש גדול יותר בכדי לא לעשות טעויות שאצטער עליהם במהלך חיי. רציתי לשאול מה הכוונה שאמרת: עקרונית את יכולה להתנסות ביחסי מין,אלא שבכדי להגיע לכך,יש צורך בבשלות נפשית/רגשית,שכפי שאת מעידה,את חסרה אותה עדיין.בקבוצת השווים שלך (קבוצת בני הגיל),שכיחה ביותר התאהבות באדם זר,בוגר יותר,בדרך כלל זה ידוען,כאשר ההתאהבות הזאת,היא ברובה וירטואלית,ולא נתנת למימוש. תודה על התשובה

למעלה