שאלה

אחת241

New member
שאלה

הי, יש לי משהו שמאד מפריע לי בחיים, פעם חשבתי שזה משהו זמני, אך עם הזמן ראיתי שזה משהו בתוכי ואולי זה קשור לביטחון עצמי. הדבר הזה קשור בעיקר לעבודה שלי, כל עבודה חדשה שאני מתחילה, אני מרגישה שכאילו אני חייבת להיות הכי מושלמת שיש ולהראות שאני יודעת הכל. וכנראה שזה גורם לי להיות פחות אסרטיבית ולהיות כפופה להוראות שנותנים לי ורק אז לבצע ,קשה לי לעשות דברים מעצמי, והרושם שנוצר עליי בעיניי העובדים ו/או המעסיק הוא לא נכון כי בעצם אני כן חושבת שאני בחורה מסודרת ואחראית ויודעת מה אני רוצה מעצמי, ויוצא שנגיד בעבודה חדשה אני עושה כל מיני טעויות,ואז שמעירים לי על משהו מסוים, אני מרגישה שיש לי מלא מה לענות אך באותו רגע נבלעות לי המילים ואני לא מצליחה לדבר הרבה כי אני יודעת שאם אני ידבר אני יתחיל להזיל דמעות על כך שלא מבינים ולא קוראים אותי נכון .וחושבים שאני לא טובה בדברים מסוימים. אני בחורה מאד רגישה אך יחד עם זה מאד ישרה וקצת תמימה (לא תמימה במובן שלילי אלא שקשה לי לשקר ואני יודעת שאני צריכה גם להיות יותר פלפלית בחיים) ,הבעיה שאני לא יודעת איך להגיע למצב של להיות יותר מפולפלת ושאנשים לא יעלו עליי בגלל שאני שקטה וכו'.. אני מאד מאד רוצה לשנות את אורח החיים הזה כי אני מרגישה שזה גורם לי לסוג של תקיעה בחיים, כי אני כן מודעת לכישורים ולתכונות הטובות שלי, אבל מאד קשה לי להפגין אותם כלפי חוץ ומצד שני אני כן בחורה חברותית ואוהבת את החיים...אשמח אם אוכל להיעזר בכם !!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך לענות

יקירה, דחסת הרבה נושאים לכמה שורות. מרוב נושאים קשה לי להתייחס להכול, אז ארשה לעצמי להתייחס למה שקופץ לי לעין. את שואלת כיצד תוכלי לענות באופן הולם - דרך אחת להתקדם לכיוון היא לחשוב אחר כך מה היית רוצה לומר, ולבדוק אם את יכולה לומר זאת מאוחר יותר - למשל קודם אמרת לי ... והיה לי קשה לענות לך באותו רגע, אבל רציתי לשאול... או רציתי לומר ש... להרגיל את עצמך למצוא מהי התשובה שלך ולומר אותה, גם אם באיחור. מזה יצמחו אפשרויות תגובה נוספות.

אחת241

New member
..

זה לא כמה נושאים, זה הכל סביב אותו נושא, אולי פשוט לא ניסחתי היטב את השאלה...

ef26

New member
קחי את עצמך לשיחה תומכת

היי לך אני מבינה את המקום שלך. רשמת "ואני לא מצליחה לדבר הרבה כי אני יודעת שאם אני ידבר אני יתחיל להזיל דמעות " וזה מעולה שאיתרת שם את מה מונע ממך לדבר כמו שאת רוצה. אני מציעה לעשות מספר תרגילים 1. תרשמי לעצמך מה טוב היום שאת לא אומרת את דבריך? איך נכון להיום התגובה הזו היא הכי מועילה לך? 2. קחי את עצמך לשיחה אישית, שבי עם עצמך ותשאלי מה את מפחדת שיקרה אם תגידי את שלך? כבדי את כל מה שעולה שם. לאחר מכן קבלי את עצמך שאת כל כך כל כך דואגת לעצמך בכל מצב. אמרי לעצמך משפטים תומכים שכאלו. 3. מציאת הצעד הקטן ביותר - באותה שיחה עם עצמך תשאלי מה אני יכולה לעשות בשבילך ____(אמרי את שמך). איזה צעד הכי קטן כן יש ביכולתך לעשות כדי להוביל את עצמך לכיוון של ביטוי עצמי? דברי אל עצמך כאל מלווה את עצמך. אמרי משפטים כמו "אני מבטיחה להיות לצידך כשתעשי את הצעד הזה ולתמוך בך בכל החלטה שהיא". אם לא עולות תשובות וכן עולים פחדים זה גם בסדר, כבדי אותם ואמרי זאת לעצמך שאת מכבדת כל החלטה שתקבלי. ושזה מה שנכון לך לאותו הרגע. בעיקרון הפחדים שלך הם אוניברסליים להרבה יש פחד מלהביע את עצמם. תזכרי שאת לא לבד בכך. ישנם כלים רבים כמו אימון שיכולים לבדוק את ההרגלים והפחדים ולפתח את העצמה האישית של האדם (במידה וזה משהו שאת מחפשת). מאחלת לך בהצלחה. ואשמח לשמוע מה עולה לך.

למעלה