שאלה

שאלה

כאשר חולה הנמצא במוסד לתשושי נפש מועבר לבית חולים האם אינם אחראים לו בשום צורה לאחר הביאם אותו לבית החולים? מה הנוהל כששוהה במוסד נאלץ להתאשפז? תודות פרידה 22

zs1957

New member
שלום פרידוה

חולה השוהה במוסד סיעודי ונזקק לטיפול בביה"ח ואף להשגחה באחת ממחלקות בית החולים אחראית עליומשפחתו בלבד והרופאים המטפלים בו במחלקה, אחראים על הטיפול הרפואי. המוסד אינו אחראי על החולה בעת שהותו בבית החולים . האחריות היא על משפחת החולה. גם כאשר החולה מובל לבית החולים באמבולנס התשלום חל על המשפחה ולא על בית האבות.באם החולה מאושפז מקבלים החזר מקופת החולים בה מבוטח החולה..

ronnyw

New member
זהבה, אני לגמרי מסכימה.

אחותי שהתה 5 שנים במוסד לתשושי נפש (אינני יודעת איך בדיוק המוסד הוגדר, אבל היה מיועד למקרים הכי קשים שיש). במשך השנים אושפזה הרבה. תמיד המוסד היה זה שהיה אחראי עליה, ואפילו סיפקו לה מטפל למשך 24 שעות ביממה (היא היתה חסרת אונים ובלתי מתקשרת לחלוטין). . במידה והיו כמה מאושפזים מאותו מוסד - עדיין היה זה אותו מטפל יחיד שעבר בין המחלקות. גם כל נושא ההסעות סודר מול המוסד. לא זכור לי שאי פעם נתבקשנו לשלם. אני חושבת שהמוסד חייב להיות אחראי, כי לא תמיד יש משפחה שיכולה לעשות זאת. (כל זה בלי קשר לכך שאנחנו היינו מעורבים, באנו לבקר וכו'. אגב, גם הצוות הרפואי בבית החולים היה מדווח למוסד ולא לנו).

למזלך

היום נאמר לי כמו שקודמתי החביבה ענתה כנראה צריך מזל....אומנם חצי יום מטפל שהה עם אבי עקב אשפוז אך נאמר לי שהאחריות עלינו מה אעשה אריב איתם ? אתווכח? אני מקווה שמשהו מהם לפחות הלך לבקרו..... כתבי לי בפרטי באיזה מוסד שהתה אחותך. תודה רבה

ענתי44

New member
בלבלתן אותי

כי תשובתכם מנוגדת. מהקצת שאני יודעת כאשר יש אשפוז בבית חולים השהות לצד החולה היא על המשפחה. בקשר לתשלום אמבולנס, כיום במקרה שיש אשפוז התשלום על קופת החולים מול מד"א או חברת האמבולנסים. שלא כמו בעבר שהמשפחה שילמה והתרוצצה בקו"ח כדי לקבל החזר. בקשר לתשלום כשאין אשפוז, צריך לברר בכל מקום מה המדיניות. בזמנו עם סבתא שלי ההוצאות היו על משפחתי אבל, כשאמא שלי שהתה בנופשון בבית הבראה וקראו לי ללוות אותה לייעוץ רפואי, האמבולנס הלוך ושוב שולם ע"י בית האבות.( והאמת, ועלי להתבייש, שייתכן שגבו מאיתנו בהוראת הבנק. לא בדקתי כמה גבו ) כשאני אושפזתי לפני שנה הייתי בהסגר עם אישה ממוסד, שנעזבה הן ע"י המשפחה והן ע"י המוסד בו חיה. רק אחרי שבוע הגיעה עובדת שליוותה אדם אחר לבית חולים ונכנסה שתי דקות לומר לה שלום )אז כנראה זה תלוי גם במדיניות כל בית אבות.

תודה חביבתי

בדיוק כך נאמר לי היום.תןדה לך נאלצתי לרוץ מבית חולים למוסד כדי להביא תרופות פרטיות לו הייתי מחכה עד שהמוסד יעשה זאת זה היה נסחב. ......

למעלה