שאלה :)

morba29

New member
שאלה :)

שבוע טוב לכולן\ם ! איך עבר הצום? מקווה שבסדר. יש לי שאלה שהתשובה אלייה דיי ידועה לי אבל בגלל לחצים אימהיים אני צריכה לשאול אותה בכל מקרה. אמא ואני הכנו עוגת קרמשניט ע"פ מתכון של מיקי שמו. המילוי מורכב מ : 2 מיכלי שמנת מתוקה 2 וחצי כוסות חלב 2 שקיות אינסטנט פודינג. הבעייה התחילה שאחרי כמה דקות של הקצפה שמתי לב שהתערובת לא תהיה כבר קצפת ושישנם גושישים כאלה קטנים כמו של חמאה שנמסה. הבנתי שכנראה הבעייה הייתה בשמנת ולא בהקצפה,שכן הקערה הייתה יבשה ונקייה ,השמנת הייתה קרה,החלב היה קר והכל היה בתאריך טוב . אז-סביר להניח שבאמת הייתה בעייה עם השמנת נכון? נניח שהיא עמדה בסופר לדוגמא מחוץ למקרר וזה הוביל לזה? (אל תשאלו מה הטעם בלשאול שאלה שהתשובה דיי ידועה-אמא צריכה להיות בטוחה ). שבוע נעים !

Noaal

New member
הבעיה דווקא כן בהקצפה

הקצפת יתר אם רוצים להיות ממש מדוייקים. שברת את השמנת והיית בדרך להפיכתה לחמאה. אם זה יקרה לך שוב, ממליצה לך להמשיך בתהליך, להוסיף מעט מלח (ואפשר גם עשבי תיבול) ולהכין חמאה מצויינת.

igal777

New member
לי דווקא נדמה שהקצפת הקצפת ייתר

השילוב של חומרי ההקצפה הנ"ל הוא לא כמו להקציף שמנת עם סוכר. צריך לשים לב -לעמוד ליד סיר ההקצפה ולזהות את הנקודה שבה ההקצפה הסתיימה ותהפוך לגושי חמאה. בגלל שהוספת האינסטנט גורמת לקצפת להתקשות במהירות ואם מפספסים את הנקודה זה הופך לגושי חמאה .

igal777

New member
לי דווקא נראה שהקצפת הקצפת ייתר

כשיש אינסטנט פודינג במשולב עם שמנת מתוקה חייבים לעמוד ליד הסיר ההקצפה ולזהות את הנקודה שבה הקצפת מוכנה .

morba29

New member
אז זהו ש..

חלילה חלילה חלילה לא משוויצה או משהו וברור שיש לי עוד הרבה ללמוד. אבל אני מכינה המון המון המון קרמים כאלו,אינסטנט חלב ושמנת. בכמויות יותר גדולות ופחות גדולות. ואף פעם לא קרה לי דבר כזה ,הקצפת יתר זו לא הייתה כי השמנת בכלל לא התקשתה.. :(

Noaal

New member
קצפת לא אמורה להיות קשה... היא אמורה להיות

אוירירית. יש נקודה מאוד עדינה שבה נשברת הקצפת, וכל מאוד לפספס אותה. גם קונדיטורים מנוסים לפעמים מפספסים את הנקודה הזו.

igal777

New member
אז אולי באמת השמנת הייתה דפוקה

או שאולי שמת יות ר מדיי חלב ? כי זה מקרה דיי נדיר .

morba29

New member
לא יודעת :(

אני יודעת רק שאחרי זה קנינו שוב חומרים והכנו ויצא טוב,בהפרש של 10 דקות.אני מניחה שזה השמנת אבל נו..שיהיה..העיקר שיצא טוב בסוף תודה !!

igal777

New member
תשמעי , השנה התרחשו כאלה דברים מוזרים

עם מוצרי החלב בגלל החום הנורא , אז מי יודע , כנראה כמו שאמרת שהשמנת הייתה דפוקה. אבל את מקציפה הרבה את הקרם הזה אז אל תתרגשי . יש לך מספיק נסיון עם הקרם הזה .

למעלה