שאלה

I S A A K

New member
תשובה

מתי נבראו כל חומרי הבריאה? 'א"ר אלעזר, כל העולם כלו, וכל תולדותיהם, ברגע אחד נבראו, בשעה אחת נבראו, וביום אחד נבראו, דכתיב אלה תולדות השמים והארץ בהבראם ביום עשות ה' אלקים באותו היום ממש, באותה שעה ממש, ואותו רגע ממש' החומר נברא ברגע אחד ונשאר מעורבב ומבולגן, כל נברא חיכה ליומו מששת ימי בראשית כדי להתהוות ולהסתדר. כך גם מסביר האור החיים על התורה .

KOBBRA

New member
קראתי מאמר וכתוב שם

שהאל בורא עולמות ומחריבן ,אפשר לבאר לי את הנושא ?

I S A A K

New member
האר''י הקדוש ורבי שמעון בר יוחאי אומרים

שמדובר בעולמות רוחניים ולא עולמות גשמיים (כלומר זה מושגים רוחניים ולא גשמיים.) יש עולמות שהם נקראים עולמות רוחניים וזה הכוונה בורא עולמות ומחריבן... .ההסבר לזה עמוק מאוד

sherif

New member
לאדם יש זכות בחירה ?

אם הוא ברא אותי וידע שאני אהיה אתאיסט - סימן שהוא רצה שזה יהיה ככה?

באהבה1

New member
כן...

זה שהוא ידע שתהיה אתאיסט זה לא אומר שהוא כפה את זה עליך... אם מגדת עתידות יודעת שתיפול מחר לבור זה אומר שאין לך בחירה??? לא ולא!!! תהיה לך בחירה והיא כבר יודעת מה תבחר!!!

I S A A K

New member
קורא הדורות מראש

כל דבר הקב''ה יודע מראש זה נכון. אבל על כל דבר שאתה בוחר לעשות בבחירה שלך, אף על פי שהוא יודע הוא לא מונע והוא לא גורם, ואתה עושה מרצון, ועל זה תקבל שכר או עונש. ועל זה התורה מתריעה ואומרת אל תעשה כך, עשה כך. הוא יודע שאתה תעשה מצווה ותקבל שכר והוא יודע אם תעשה עברה תקבל עונש

אז למה מחזירים בתשובה

משתמשים בזה כדי להצדיק את הסתירה בין ששת אלפי השנים לפי היהדות ומליוני השנים בהם העולם קיים על פי התיאוריות המדעיות?

I S A A K

New member
זו שאלה מדעית?

שאלת המדע מה קדם למה הביצה לתרנגולת או התרנגולת לביצה לא קיימת בתורה, נברא התרנגולת קודם, הוא ברא ישר את התרנגולת ואח''כ נתן לה זרע שתביא עוד תרנגולת כמו שנתן פרי וזרעו בו, נתן תפוח עם זרעים בתוכו שיהיה המשך, ברא אדם ונתן לו המשך, האדם הראשון נברא בלי זרעים מה' אבל בו נתן כבר זרע להביא עוד ילדים ככה הכל נברא, הכל נברא בקומתו וממנו המשיך

האמת שהמדע אומר שהביצה...

חיה מסויימת הטילה ביצה שהייתה בה מוטציה גנטית, ומהביצה הזו בקעה התרנגולת. ואין בכך שום סתירה ליהדות ולתורה. אלוהים לא ברא עולם סטטי. יש גם הסבר לכך שהאדם בא מהקוף (וזה הסבר רבני שקראתי איפשהו, שכחתי כרגע), שלא מן הנמנע שהאדם לא נברא כפי שהוא היום, אלא בתהליך מבוקר (ע"י ה', כמובן) נוצר והתפתח לצורתו כיום. מה שכתוב בתורה זה פשט, ואם חושבים מעבר, המדע והדת יכולים ללכת יד ביד מצויין. יש דברים שאנחנו לא יודעים, ולכן אנחנו חוקרים ומשערים. מי שיודע בוודאות מה קרה זה רק ה'.

באהבה1

New member
אני כמעט בטוח

ששמעתי אותו אומר לא ככה!!! אלא שמדובר בעולמות רוחניים. אבל אם יש לך מקור לדבריך אשמח לבדוק

שלח מסר לליאור הלפרין אם זה ממש

חשוב לך. זה מה שאני עשיתי. אני בטוח שהוא יוכל להפנות אותך למקום וגם להסביר לך למה זמיר כהן מדבר שטויות

לא מזלזל בת"ח

מזלזל במחזירים בתשובה שיש להם רשיון לשקר, לעוות ולהפוך את הכתוב רק כדי לשכנע אנשים שהדת היהודית בגרסתה הפשטנית ביותר היא דת האמת, במקום פשוט לפתח גישה יהודית קצת יותר מתוחכמת, שלא חסרות לנו במסורת המפוארת שלנו.

datu

New member
../images/Emo41.gifהרב../images/Emo41.gif זמיר כהן (למקרה שיש ספק בכך../images/Emo131.gif)

למעלה