שאלה

I S A A K

New member
שום דבר לא הופרך-ישפטו הקוראים../images/Emo13.gif

כלל לא הגבת על הטעונים,וזה עדין היו פצמרים ,את הרקטות אשאיר לכופר אמיתי

I S A A K

New member
יופי לך../images/Emo202.gif../images/Emo41.gif../images/Emo18.gif../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif../images/Emo128.gif../images/Emo127.gif

שיבושם לך שנה טובה

I S A A K

New member
וע''י אביו נאמר שהיה פסיכופט,

מי שראה פעם את תמונתו בספרים הוא באמת דומה לבבון, לענייננו אם אתה נבראת ולא ע''י עצמך מוכרח שהיה בורא שקדם לך, ומה ההוכחה שנבראת? יש 2 אפשרויות, או שהית לפני שנבראת או שלא הייתי לפני שנבראת, אם היית לפני שנבראת, לא נבראת כי היית, ואם לא היית לפני שנבראת? איך נהיית? הרי לא היית? זאת ההוכחה שיש בורא לעולם

אני מניח ששמעת על הגרי"צ ניורדמן

שהסביר בספרו איך ניתן לשלב בין אמונה בבריאה לבין האבולוציה. כמו שאתה רואה הוא דוקא לא נראה כמו בבון.

I S A A K

New member
יש הבדל ענק בין אחד שאומר שנוצרת מקופים

לבין אחד שאומר שהאבולוציה נבראה מהבורא הבדל הוא פשוט, קודם כל אתה צריך להבין שאין סתירה בין המדע לתורה, גם לאלו שאומרים מיליארדים שנים, 15 מיליארד, יש בגמרא דין, הדין אומר ``ברי ושמא ברי עדיף``, אם יש לי ודאי ויש לי ספק, מה עדיף? הודאי עדיף. אנחנו טוענים שהעולם קיים 5771שנה בדיוק, התשע''א. יותר מזה, יש לנו ספר היסטוריה במשך כל הזמן הזה מאדם הראשון כמה חי מתי הוליד את בניו עד היום מסודר ספר היסטוריה שנכתב ע''י בני אדם לא קופים מאדם הראשון עד היום חשבון מדויק 5771 זה לפחות היסטוריה כתובה קימת ע''י אנשים בא המדע אומר 15 מיליארד, אתה יודעמה זה אומר? אלה שאומרים 5771זה ודאי כי גם המדע מסכים שהעולם קיים חמשת אלפים, נכון? א''א מליונים בלי 5000 אבל המדע אומר מיליארדים זה ספק עכשיו יש לי ספק ויש לי ודאי מה עדיף? מה אמרנו? 5771 זה ודאי, יש ראיה על הספק ?אין לך !

I S A A K

New member
תשובתו של ד''ר הובין

ישנן הרבה אגדות המספרות על בני אדם שהרגו דרקונים, לדעתי בימים ההם קראו לדינוזאורים דרקונים, היום הם מכונים דינוזאורים, אך השם הומצא רק ב- 1841, אז לא קראו להם דינוזאורים אלא דרקונים. אני חושב שהאדם הרג את רוב הדינזאורים. על קירות העיר העתיקה התגלו תחריטים של אריות ושל ה`סירש`, הדרקון הבבלי בעל צוואר וזנב ארוכים. כנראה שהיה להם דרקון בבבל אני לא יודע... אני חושב שהדינוזאורים חיו עד תקופת אלכסנדר הגדול. אלכסנדר הגדול כתב בזכרונותיו שדרקונים של 30 מטר הוציאו ראשם מהמערות והפחידו את חייליו כשהם היו בהודו. שאלה האם ייתכן שהדינוזאורים חיו עד שנת 300 לפני הספירה? תשובה תראו, אני יודע שאם אתם מאמינים באבולוציה, ובמה שלימדו אתכם בביה''ס ולימדו אתכם שהדינזאורים חיו לפני מיליוני שנים ואל תפקפקו בכך או שתוחרמו ממקדשי ההשכלה הגבוהה. אני יודע מה לימדו אתכם, אבל נסו להיות פתוחים רגע ואולי מישהו יוכל לעורר בכם מחשבה אינטליגנטית. אולי כל הפרספקטיבה שלנו לגבי ההיסטוריה מוטעית? אני חושב שהדינזאורים חיו הרבה אחרי זה אפילו בתקופה של עד לפני 400 שנה. ב- 1572 איכר איטלקי הרג דינוזאור באיטליה. מדען איטלקי העביר את הגופה לתצוגה במוזיאון. ב- 1572 טנסטרופיוס--דינוזאור ארוך צוואר וזנב--אני חושב שהאינידאנים צדו דינוזאורים בגרנד קניון. ציורים החרוטים בקירות הגרנד קניון כפי שרואים בתמונה, ציורים של אנשים פטרוגליפים החרוטים בקיר, וציורים של דינוזאורים בתנוחת עמידה. דינואור? האם האינדיאנים צדו דינוזאורים בגרנד קניון? הנה עוד אחד החרוט בסלע, ארוך צוואר וארוך זנב, ארבע רגליים גוף מעוגל.. ומה בנוגע לתמונה הזו? באפריקה ציור שנמצא על קיר, דינוזאור ויליד הנמלט ממנו האם ייתכן שהדינזאורים תמיד חיו עם בני האדם ואנחנו עברנו שטיפת מוח וההיסטוריה שלנו שגויה? ב- 1950 צוללת גרמנית הפציצה אוניה בריטית, כשהאוניה הבריטית טבעה היא התפוצצה מתחת למים ומפלצת ימית באורך 20 מטר הגיחה לפתע מתוך המים. זה הספר האדום פה על השולחן ``דינוזאורים בהזמנה`` שנכתב בידי דוויין גש. הנה ציור שמצורף לתאור שכתב מפקד הצוללת הגרמנית. האם יתכן שהדינוזאורים חיו עד מלחמת העולם הראשונה? רבותי, יש אפילות סיפורים על תמנונים ענקיים, המגיחים ומושכים מלחים מספינותיהם ולפעמים אף מטביעים את הספינה כולה. אתם ודאי חושבים שהשתגעתי, תמנון לא גדול מספיק כדי להטביע ספינה שלמה... התמנון הגדול ביותר שנתפס היה בקודיאק אלסקה, וזה התפרסם בספר השיאים של גינס, 12 מטר. אבל רבותי, זה לא התמנון הכי גדול, תמנון שנשטף אל חופי פלורידה ב- 1896 תוכלו לראות את התמונה. התמנון הזה ששכב על החוף הגיע לאורך של כמעט 70 מטר, ושקל חמישה טון, זה תמנון גדול. וזה עוד לא הכי גדול. לוויתן שנתפס בוושינגטון וסביב גופו של הלוויתן נמצאו צלקות, סימני כוויה של זרועות תמנון שהקיף את הלוויתן וניסה להטביעו. בתוך קיבתו של הלוויתן נמצאה זרוע אחת של התמנון, זרוע באורך 50 מטר. הלוויתן כנראה נשך ובלע את זרוע התמנון, זה פורסם ב- 1910 ב``ניו יורק הראלד``: ``האם ברונתפורוס מסתובב ברחבי אפריקה``? משלחות רבות נסעו לאזור הביצות הזה במשך מאה השנה האחרונות וכמעט כולם חזרו ואמרו שבהחלט ייתכן שחיים שם דינוזאורים.

I S A A K

New member
המשך

1943סארטרדיי אבנינג פוסט`` ``האם חיים דינוזאורים באזור הביצות בקוניגו``? ב- 1980 רוי מקו מרצה לביולוגיה באונ` שיקגו שמו וכתובתו על הכריכה, הספר הזה עבר הרבה כי שאתם יכולים לראות... אז רוי מקו נסע לביצה, הוא קרא את כל הדיווחים של המשלחות שנסעו לקונגו והוא החליט לנסוע לבדוק את העניין בעצמו. ד``ר מקו מאמין באבולוציה הוא כבר פרש כעת מהמחלקה לביולוגיה באוניברסיטת שיקגו, אבל שמו וכתובתו נמצאים פה ולי יש את כתובתו הקודמת, כתובתו באוניברסיטה, והוא ודאי מקבל שם דואר עדיין אם תרצו ליצור איתו קשר. ונחזור לעניין הדינוזאורים. הוא נסע לביצות ב- 1980 ושהה שם שישה שבועות. הוא הסתובב ודיבר עם ילידים בני המקום החיים בביצות ושט בסירה במקומות שאפשר. הוא שאל את הילידים על החיות השונות הגרות בביצות. הוא אסף מספיק מידע שעורר את סקרנותו והחליט לשוב לשם. בשנה הבאה ב- 1981 הוא שב לשם והוציא רבע מיליון דולר בתשעה שבועות, במחקר על הדינוזאורים בחיים בביצות. הוא הסתובב באזור ושוחח עם בני המקום והראה להם תמונות של חיות שונות, כדי לבדוק אם בני המקום מזהים את החיות האלו. בעזרת מתורגמן הוא שאל אם ראו חיה כזו ובני המקום אמרו: כן, זה מוקילי ממבי, הוא גר בביצה, אורכו כ- 7 מטר, גופו כהיפופוטם בעל צוואר וזנב ארוכים, לא ידידותי במיוחד, חיה ביישנית ומתבודדת שחיה בביצה... פשוט מאוד. ד``ר מקו אמר להם שזה דינוזאור, חיה שנכחדה כבר לפני 70 מליון שנה! והילידים אמרו שהם מצטערים והם באמת לא ידעו את זה, כי הם לא למדו את תורת האבולוציה באוניברסיטה והם רק יודעים שהם רואים את החיה הזו מדי פעם בביצה... הוא הסתובב וחקר את אנשי האזור, הכל כתוב בספרו ותוכלו להשיג את הספר ממנו, בשיקגו. הילידים אמרו שלא נותרו חיות רבות מהסוג הזה אבל אחדות עודן בביצה, הן חיות מתחת למים, הן מאוד ביישניות וכשהן שומעות רעש הן צוללות פנימה. הסיכוי לראותן קלוש אך רוב הציידים הזקנים ראו את החיה הזו פעם או פעמיים במשך ימי חייהם. הם אמרו שהחיה ניזונה במיוחד מעלי מלומבו והראו לד``ר מקו את הצמח. הנה, זה צמח המלומבו, ואמרו לו שאם הוא רוצה למצוא חיה כזאת, עליו להסתובב בביצה עד שימצא קבוצת צמחי מלומבו במקום שלא נמצאים בו היפופוטמים כי גם ההיפופוטמים אוהבים לאכול את עלי המלומבו והשניים רבים ביניהם אך המוקילי ממבי חזק יותר והוא מבריח את ההיפופוטם ומשיג את צמחי המלמבו. ככל שהוא הסתובב באזור הוא אסף סיפורים נוספים, מאנשים שראו את החיה והוא אף מצא עקבות של החיה. הנה ד``ר מקו המצביע על אחת העקבות. גם החיה הזו לא ידעה שהיא נכחדה לפני 70 מליון שנה... והנה חיה שנתפסה ע``י ספינת דייג יפנית ב- 1977. הם פרשו את רשתם לחופי ניו זילנד ומשו גופה מרקיבה ומסריחה של דינוזאור. קרוב לניו זילנד איזור דייג בשם `רמת צ`טום` שם עומק המים מגיע רק ל- 300 מטר, זה אמנם עמוק אך זה לא כמו באוקיינוס, שם עומק המים מגיע ל- 5000 מטר, אז יש הרבה דגה באזור הזה והיפנים נוהגים לדוג שם. הם משו את הרשת מהמים ומצאו בתוכה דינוזאור מת במשקל 1,818 ק``ג ובאורך של 10 מטר. התמונה הזו מופיעה בספר ``תעלומת הדינוזאורים`` ותוכלו להזמינו ישירות מהמוציא לאור. יש פה תצלום של הדינוזאור שנתפס ע``י הדייגים היפנים. הם אמרו שהיה לו צוואר ארוך וארבע סנפירים גדולים. נו?! מה אתה אומר מסורתי?

smercedes

New member
ואוו ואני חשבתי שהדינוזאורים חיו לפני

מליוני שנים,כיצד ניתן לרכוש את הספר ?

masorti

New member
אני אזרום איתך...

בוא ונניח שהיו דינוזאורים עד 300 לפני הספירה ואולי אפילו עד ימי הביניים. אני מניח שאינך חולק על שיטות התיארוך של חפצים שונים שזמנם ב- 2500 השנים האחרונות. אם כך, הדעת נותנת שגם העצמות והמאובנים של הדינוזאורים יזוהו כשייכים לתקופה זו. אין שום הגיון שהמדענים יזהו בעזרת פחמן 14 (או שיטות אחרות) חרב יוונית של ימי אלכסנדר הגדול כשייכת ל- 300 לפני הספירה, אבל יזהו עצמות דינוזאור מאותה תקופה כאילו היה חי לפני 170 מיליון שנה. הרי הטיעון החרדי הוא שהתיארוך של חפצים העתיקים מ- 5700 שנה הוא שגוי (כי העולם נברא מוכן), אבל אין בעיה עם חפצים שנוצרו בתוך 5000 השנים האחרונות. נ.ב. הדרקונים אינם דינוזאורים אלא דווקא יצורים אחרים המוזכרים בתנ"ך. איך נראה דרקון?... נחש מעופף הנושף אש. ומה מסופר בתנ"ך? "וַיְשַׁלַּח ה' בָּעָם, אֵת הַנְּחָשִׁים הַשְּׂרָפִים" (במדבר כ"א, ו') "שְׂרָפִים עֹמְדִים מִמַּעַל לוֹ, שֵׁשׁ כְּנָפַיִם שֵׁשׁ כְּנָפַיִם לְאֶחָד: בִּשְׁתַּיִם יְכַסֶּה פָנָיו, וּבִשְׁתַּיִם יְכַסֶּה רַגְלָיו--וּבִשְׁתַּיִם יְעוֹפֵף." (ישעיהו ו', ב') "כִּי-מִשֹּׁרֶשׁ נָחָשׁ יֵצֵא צֶפַע, וּפִרְיוֹ שָׂרָף מְעוֹפֵף" (ישעיהו י"ד, כ"ט)

smtp

New member
מי אמר שנוצרת מקופים?

דארווין בודאי לא אמר את זה. הטענה שלו היא שלאדם ולקוף יש מוצא משותף, אנחנו יכולים להבין את התאוריה, אם נרצה, כסוג של פירוט מעשה הבריאה אבל זה כבר ענין אמוני שלנו. המדע אינו מתעסק בשאלות אמוניות והאמונה הדתית אינה מתעסקת בשאלות מדעיות. ואין צורך לכתוב בצורה מזלזלת על דארווין ועל המדע, זה רק נראה כחוסר בטחון באמונה.

masorti

New member
אביו של דרווין לא רלוונטי...

לצערי לא עיינת מספיק בהפרכת הטיעון הקוסמולוגי, כי הטיעון שלך דומה. בטיעון שלך יש שני כשלים: 1. ההנחה שכל דבר נברא ע"י יישות תבונית היא הנחה לא מוכחת. האבולוציה "בוראת" יצורים חיים מיצורים אחרים בלי התערבות יישות תבונית כלשהי. 2. אם כל דבר נברא ויש לו בורא, אזי לכאורה גם לאלוהים יש בורא. אתה מניח שרירותית שיש יישות שבראה את עצמה ומשם התחילה השרשרת, אבל זו סברת כרס לא מוכחת. בקיצור: לא הוכחה ולא בטיח. נ.ב. סתם להשכלתך... יש הסבר מדעי לבריאת החומר ביקום מתוך כלום, ואין צורך בנוכחות אל לשם כך.

I S A A K

New member
../images/Emo6.gif

מסורתי אתה באמת רוצה להתאמת איתי בנושא? רק תגיד יש הסבר מדעי שהחומר נוצר מכלום?אתה רציני?מי זה המדען המצחיק שטוען דבר כזה?

masorti

New member
אני אשמח **להתעמת** איתך...

אבל קודם תקרא על חלקיקים וירטואליים, תנודות קוונטיות של הואקום, ואיזון המסה ביקום על ידי האנרגיה הפוטנציאלית השלילית שלו. בעצם אני מציע שתתחיל מהבסיס ותקרא על עקרון אי הודאות ועל אפקט המנהרה. לא יזיק שתיזכר גם בחוק שימור המסה-אנרגיה ובנוסחת ההמרה ביניהן.

למעלה