שאלה

sherif

New member
שאלה

למה אנו לא רואים נסים גלויים כתוב שהקב''ה ישלח את אליהו הנביא לפני בא הגואל לפני ביאת המשיח ויבשר לנו על הגאולה, ורשום בגמרא שאחד הדברים שבאים כרפאים זה ביאת בן דוד משיח בן דוד, אז קודם כל איך מיישבים את העניין הזה,? דבר שני ביציאת מצרים רשום גם אחרי בראשית שהגאולה תהיה כמו ביציאת מצרים, ורשום ביציאת מצרים שבמכת חושך מתו שמונים אחוז מבנ''י אדם דתי באמת רואה שהקב''ה מביא יסורים וגורם לנו שאנחנו נתעורר אבל אדם חילוני לא רואה את זה אז אם צריך להיות ניסים גלויים שעם ישראל יחזרו בתשובה שיהיו ניסים גלויים בשביל שיראו אותם.?!

I S A A K

New member
כתוב בנביא מלאכי שהקב''ה

ישלח את אליהו הנביא לפני בא גואל ה` לפני ביאת המשיח ויבשר לנו על הגאולה, במכת חושך שמונים אחוז מבנ''י מתו, למה הם לא רצו לצאת ממצרים, משה אמר להם שהקב''ה רוצה שאנחנו נצא ממצרים ונלך נעבוד אותו בהר סיני נקבל את התורה ונעבוד את ה`, וכשהם ראו שמונה מכות זה עזר להם? לא עזר, כי הם היו רשעים, רשעים לא רוצים לראות גם מה שרואים כמו שמונה מכות, הם שתו מהכוס והיה להם מים והמצרי שתה והיה לו דם, הם הם והם לא רצו לראות, אז אתה אומר שהיום החילונים יראו ואז אתה חושב שהם יבינו יותר טוב מהרשעים של מצרים? ודאי שלא. כי לאדם יש בחירה, כתוב רשעים אפי` על פתחה של גיהנום לא חוזרים בתשובה, ויש הרבה סיפורים גם בגמרא מאנשים כאלה שמתו להם הילדים, אליהו הנביא היה אומר להם ימותו לכם הילדים אחד אחרי השני וזה לא עוזר ,

באהבה1

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo243.gif../images/Emo222.gifלמה אנחנו לא רואים ניסים???

בוא תשמע סיפור אמיתי... פעם איזה רב נכנס לבית של אדם שעזב את הדת... האדם סיפר לו שעזב את הדת כי לפני כמה שנים קבוצה של יהודים כופרים צחקו עליו ואמרו לו :"הנה אני אוכל חזיר.. אם ה' קיים שיהרוג אותי"... האיש אמר: ציפיתי שה' יהרוג אותו אבל לא קרה לו כלום ומאז היתדרדרתי עד שעזבתי את הדת... למה ה' לא הוריד עליו ברק והרג אותו???" באותו רגע נכנסה ביתו והאיש אמר: זאת ביתי היא אלופת הארץ בריקודים. ואז באה הברקה לרב... הוא אמר לילדה: את אלופה בריקודים? תוכיחי. תעשי סלטות וכו' ותוכיחי שאת אלופה. אמרה הילדה: אני כבר הוכחתי את עצמי... רקדתי ועשיתי סלטות וקיבלתי תעודה!!! מי שרוצה שיראה את התעודה. אני לא יעשה סלטות לכל מי שמבקש!!! אמר הרב לאבא: שמעת? אותו הדבר הקדוש ברוך הוא!!! הוא כבר הוכיח עצמו ועשה "סלטות" במעמד הר סיני, קריעת ים סוף וכו' מעכשיו יש תעודה היא היא התורה!!! מה, הוא אמור לעשות ניסים (סלטות) לכל מי שמבקש??? מי שרוצה "תעודה" שיפתח את התורה...

תירוץ נאה

אבל השוואת הקב"ה לרקדנית אינה לענין. נסים אינם מיועדים להוכיח את מציאות הקב"ה בעולם ומעמד הר סיני אינו "הוכחה" מכיון שלא אני ולא אתה היינו שם וגם לא אבותינו ובודאי שלא אבותיהם של כל גרי הצדק שהסתפחו לעם ישראל. אנחנו מאמינים לא בגלל שספרו לנו שהיו פעם נסים אלא בגלל שאנחנו מאמינים. אמונה אי אפשר להוכיח וגם אי אפשר להפריך. האם אתה יכול לדמיין אירוע מסויים שאם יקרה תאמר ח"ו שאינך מאמין? כך גם אי אפשר לשכנע את מי שאינו מאמין במציאות הקב"ה. התירוץ שהבאת הוא תירוץ נאה אבל קשה להאמין שתצליח לשכנע אדם אינטילגנטי שאינו מאמין בעזרתו.

masorti

New member
הכותב מבלבל בין תנאי היתכנות לתנאי הכרחי...

התירוץ מראה שיתכן שיש אלוהים גם אם אין ניסים, אבל לא מוכיח שחייב להיות אלוהים גם ללא הניסים.

באהבה1

New member
../images/Emo129.gif../images/Emo129.gif../images/Emo186.gif../images/Emo22.gif../images/Emo18.gifאוי ואבוי!!!

"אמונה אי אפשר להוכיח וגם אי אפשר להפריך" -מאיפה הקרצת את החרטה הזה??? היהדות מאז ומתמיד טענה שאפשר להוכיח את נכונותה!!!!! ואני הבאתי כבר הוכחה אחת פה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1695&MessageId=144936915 וזה רק קצה המזלג!!!!! יש המון הוכחות לאמיתות התורה!!!!!!!!!! מה זה הבלוף הזה שהבאת??? פתחת פעם תנ"ך???? יש פסוק מפורש: "וידעת, והשיבות אל לבבך"!!!!! קודם כל צריך לדעת שהתורה אמת לא "להאמין" אלא לדעת!!! ורק אחר כך להשיב אל הלב!!!!! פסוק מפורש!!!! "האם אתה יכול לדמיין אירוע מסויים שאם יקרה תאמר ח"ו שאינך מאמין?" בוא ואספר לך מה אמר הרב נויגרשל!!!! לא אני... הוא אמר שאם יפילו לנו את ההוכחות לאמיתות התורה באותו רגע אני טובל את התפילין בירקון!!!!! הבנת??? קפיש??? היהדות זה לא נצרות ושאר ירקות!!!!

יש לך בעיה במקלדת

הלחצן של ה ! קצת תקוע וגם השפה שלך אינה שפה בה יהודים יר"ש משתמשים. מה לעשות שאני מאמין באמונה שלימה, לא יודע ידיעה מלאה. הרמב"ם מדבר על עיקרי האמונה, לא עיקרי הידיעה. ועם כל הכבוד לרב נויגרשל, אני מסתמך על המסורה שניתנה למשה מסיני שהעבירה ליהושע, יהושע לזקנים וזקנים לאנשי כנסת הגדולה ולא על סיפורי שעונים, אייזיק ניוטון ושאר "הוכחות".

באהבה1

New member
"מה לעשות שאני מאמין באמונה שלימה"

"לא יודע ידיעה מלאה"- אז סלח לי אבל יש פגם באמונתך... "הרמב"ם מדבר על עיקרי האמונה, לא עיקרי הידיעה"-כי בזמנו כולם האמינו באלוקים!!! אם היה כותב ספרו היום בהחלט היה מקדיש זמן ל"עיקרי הידיעה"!!! "אני מסתמך על המסורה שניתנה למשה..." זה טוב אבל צריך גם לבסס את האמונה על השכל!!! ואילו לא דבריי!!! שכחתי את שמו של הרב אבל אחפש...

I S A A K

New member
אפשר לדעת בידיעה

הרמב''ם פותח את ספר היד החזקה ` כך : יסוד היסודות ועמוד החוכמות לידע שיש שם מצוי ראשון דבר ראשון זה לידע . וידעת היום והשבות אל לבביך כי השם הוא האלוקים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד וידעת היום , מצווה התורה ועוד פסוק אתה הוראית לדעת כי השם הוא האלוקים אתה הוראית לדעת , ז''א שאפשר לדעת בידיעה

masorti

New member
אדרבא, תוכיח לי שאלוהים קיים...

אבל לפני זה, קרא את תמצית הטיעונים המוכרים והפרכותיהם. חבל שתשקיע זמן בהבאת "הוכחות" שמזמן הופרכו וקרסו. הטיעון הטלאולוגי (חייב להיות מתכנן על) או העקרון האנתרופי הטיעון הקוסמולוגי (האל הוא הסיבה הראשונית)

באהבה1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo222.gif../images/Emo161.gif../images/Emo2.gif../images/Emo189.gifעוד הוכחה לתורה

אם אדם "המציא" את התורה... איך שיכנע את היהודים לקבל את הספר? הרי כתוב בו "פנים בפנים דיבר ה' עימכם"!!!! אם ה' לא נתגלה להם אז למה שיקבלו את הספר????? זה לא כמו ישו שאמר "אליי נתגלה הבורא" את זה אי אפשר להוכיח ואי אפשר להכחיש ומי שהולך אחריו זו אמונה עיוורת!!!! אותו הדבר מןחמד!!! "אליי התגלה המלאך גבריאל" אי אפשר לבדוק. אבל משה אמר: אליכם התגלה הבורא!!!! אם זה לא קרה אז למה שיקבלו עליהם 613 מצוות והגבלות?????? תחשבו על זה...

masorti

New member
התבלבלת קצת...

מאיפה אתה יודע שה' התגלה אליהם?... כי זה כתוב בספר. בדיוק כמו שאתה יודע מה ישו אמר או מה מוחמד אמר כי זה כתוב בספר. יכול להיות שקבוצת אנשים הלכו אחרי אדם בשם משה בן עמרם בצורה עיוורת, ואגדות עליו עברו בעל פה מדור לדור. אחרי הרבה דורות קיבצו אותן לספר שנקרא "תורה", ושם כבר יכלו לכתוב מה שרצו (כולל שהאל נגלה לכולם). יכול להיות גם שאכן משה המציא את התורה כשהיה בהר סיני, אבל אחרי כמה דורות המלך (או הכוהן הגדול) נתן פקודה לשנות שם כמה פסוקים ולהוסיף "פנים בפנים דיבר..". בצורה כזו המלך השיג אמונה חזקה יותר של העם בדת העברית, בדיוק בגלל הטיעון שלך. אני מזכיר לך שהעם לא ידע לקרוא, ושלא היה דפוס ולכן היו רק עותקים מעטים של התורה. אז ברגע שהמלך שינה את הגירסה הרשמית של התורה, כולם חשבו שזו התורה המקורית.

masorti

New member
ברור שמכיר.

והמקור הוא התורה ומסורת אבות. אז מה? זה אומר שיש הוכחה מדעית לנכונות המידע הזה?

I S A A K

New member
שאלה קשה

חג פסח לזכר מה? חג שבועות לזכר מה? חג הסוכות לזכר מה?

masorti

New member
לזכר אירועים דמיוניים שהמציאו הכוהנים.

הרי אלמלא המציאו אותם, איזו סיבה היתה לכל העם לציית להוראות הכוהנים ולתת להם להנהיג אותו? להזכירך שגם לעמים אחרים יש חגים, ואתה לא מאמין לחגים אלה. חג הפסחא הוא לכבוד חזרתו של ישו מהמתים. אתה מאמין שישו קם לתחייה בגלל שבברית החדשה זה רשום?

I S A A K

New member
בוא אני אעשה איתך עכשיו בקצרה

לא באריכות בשביל שתבין. כמה עדים צריך בשביל להוכיח דבר? עגב כדי לברר את אמיתות הדברים עליך להשאר בקו ישר אני לא יודע מי זה האנפלבת שסיפר לך שהכוהנים המציאו את חגי ישראל ,לדעתי אתה סתם מתבדח אז אשאל אותך שוב לזכר מה היהודים חוגגים את החגים הנ''ל? יש לך תשובה? ואנא כדי להגיע לסכום תענה לעניין ,אחרת אני פורש אין לי זמן לשחק בחולות

masorti

New member
אני מבין שאתה כועס...

כי התרגלת לחילונים בורים שמקבלים כל טיעון כושל שלך. מה לעשות שאני לא הולך בתלם. לא משנה מי סיפר לי שהכוהנים המציאו את חגי ישראל. הנקודה היא שזו אופציה שאינך יכול להפריך. אני אחזור שוב... היהודים חוגגים את חגי ישראל כי הם \הדגש|מאמינים שבאותם מועדים התרחשו אירועים בתהליך היציאה ממצרים. הם מאמינים בכך, כי הם מאמינים שהתורה בעיקרה מתארת אירועים הסטוריים. נו אז מה? זה שהיהודים מאמינים בכך מוכיח שזה נכון? הנוצרים חוגגים את הפסחא בגלל תחייתו של ישו, ולדעתך זה לא נכון. כמה עדים צריך בשביל להוכיח דבר? אולי 5000. זה הספיק לנוצרים כדי להשתכנע בניסים של ישו.

I S A A K

New member
חלילה אני לא כועס-תגובה../images/Emo157.gif../images/Emo202.gif

אתה לא עונה לשאלות ,הרי גם באונברסיטה המרצה רוצה שתענה לשאלות במדויק ולא פילפולים סביב השאלה איך אתה יודע אם העדים אמינים או לא? בגלל שאתה מכיר את העדים? בית משפט לא מכיר אף עדים שבאים לפניו! אם הוא מכיר אותם, אסור לו לקבל אותם כעדים! כל עד, זה לאו דווקא שאתה מאמינו, אלא שהראיות שהוא מביא או מה שהוא אומר... אי אפשר להכחישו, אבל לא אתה חייב להכיר אותו. עכשיו, אם יש מיליונים מעידים? זה הכי טוב נכון? ככל שירבו! אז עכשיו, במעמד הר סיני שה' נתן את התורה וה' אמר בעצמו אנכי ה` אלהיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדיםהוא דיבר בעצמו ושמעו את עשרת הדברות, אם מיליונים עומדים במעמד הר סיני ומעידים שראו ושמעו את הדברים, זו עדות או לא עדות? אם זו עדות, לעם ישראל יש את העדות ולא רק זה, אלא שאומות העולם גם הם אומרים שהיה מעמד הר סיני, למה? כי גם אצלהם הועברה העדות הזאת מדור לדור, אם זו עדות, פירושו שהבורא יתברך נתן את התורה לעם ישראל במעמד של מיליונים, עדות טובה, למה?! כי העדות הזו מעוגנת כ''כ שאי אפשר להכחישה, למה? כיון שהיא עוברת שנה אחר שנה. נכון עושים פסח? פסח, לזכר מה? יציאת מצרים! שבועות, לזכר מה? מתן תורה! בקיצור כל מועד וחג בישראל בא להגיד זכר למה שהיה, כל שנה עושים, פירושו ממתי? ממתי שהיה, אם כן העדות מתמשכת, היא לא הייתה פעם ונפסקה ונכתבה אז ונגמר אנחנו לא קוראים, אלא אנחנו בעצמנו מעבירים את העדות דור אחר דור, אז זו עדות קיימת, כמו השואה, איך ידעו בעוד עשר דורות שהייתה שואה? פשוט, העם היהודי כל שנה באותו יום מסוים עושה יום השואה, זו עדות מתמשכת, יבוא העולם ויכחיש, יגיד: לא היה שואה, זה כראטה מה שכתבתם בספרים, זה קישקוש ומה שעשיתם `יד ושם`, זה קשקוש, הכל קשקושים יגידו, אבל העם חקק במהות האומה הזו שיום אחד בשנה זה זיכרון לאותם המאורעות, אי אפשר להכחיש אותנו, למה? כי העדות מתמשכת. לעם היהודי יש עדות לא רק כל שנה, כל יום, אם לשואה יום אחד בשנה זה עדות אז כל יום בשנה מה זה? יותר עדות, נכון? אתה נכנס פה לבית יש מזוזות!עדות למה? לזכר זה שפסח ה` על בתי העברים בהוציאו אותם ממצרים, אם כן למה שמים מזוזות? להעיד על אותו מעשה שנעשה, אם כן, אז היה מצרים והיה יציאת מצרים וזה העדות. בתפילין שאדם שם בידו ובראשו, כתוב ארבע פרשיות מהתורה שמה מוזכר בהם? יציאת מצרים! כשקוראים קריאת שמע פעמיים ביום, מה מזכירים? יציאת מצרים! כשמברכים ברכת המזון, מה מזכירים? יציאת מצרים! כשמתפללים מה מזכירים? יציאת מצרים! קידוש שעושים מה מזכירים? יציאת מצרים! בקיצור איפה שאתה לא הולך, כל יום, כמה פעמים ביום נזכר במה? יציאת מצרים! אז איך אפשר להכחיש כזה דבר אם העדות מתמשכת לא רק משנה לשנה, אלא כל יום כמה פעמים ביום. ויש עוד עדות לעם כזה בעולם? אין! רק לנו. אז אם להם יש עדויות על מה שעבר עליהם וההיסטוריה שלהם מקובלת, כשלנו שהיא לא רק, יש להם עדות מהם עלינו ולנו יש על עצמנו וכל יום אנחנו מעגנים את זה בחיי היום יום, מה אתה רוצה עדות יותר טובה מזאת שתורת ישראל אמת, ניתנה מאת הבורא יתברך?

למעלה