שאלה

eitangefen

New member
שאלה

זה אפשר להצליח לעשות ווילד אם ישר הולכים לישון ולא מחכים 5 שעות? אני יודע שזה לא מומלץ אבל זה אפשרי?

Bblack

New member
דרך אגב

אני מצליח לעשות ווילד אחרי 3-4 שעות ווילד שניות אחרי שאני מתעורר, אפילו בלי לקום מהמיטה, הבעיה שלי זה להבין שזה חלום... פיתרון?

eitangefen

New member
זה לא יכול להיות

כל מה שטוב בווילד זה שאתה לא צריך להבין שאתה חולם אתה נכנס ישר לחלום צלול כי אתה שומר על מודעות כל הדרך לחלום אז יכול להיות שזה לא הצליח לך ופשוט אתה נרדם כרגיל

Real Dream

New member
זה לא ווילד

בווילד אתה לא צריך להבין שזה חלום - אתה נכנס ישר לתוך חלום צלול. אתה פשוט נרדם ומתחיל לחלום. פתרון? תקום, תחכה קצת ואז תנסה. ובקשר לשאלה על ה5-6 שעות: כן, אפשר לעשות, אך יהיה לך מאוד קשה מכיוון שבתחילת השינה לא חולמים. תאלץ לחכות הרבה זמן ולא בטוח שתצליח - אבל זה אפשרי.

eitangefen

New member
תודה....

אבל נראה לי שלוסיד הצליח לעשות את זה פעם אם אני לא טועה בכל אופן אני ימשיך כבר עם החמש שעות שינה ואז התעוררות כי לפי מה שאמרת זה בטח יהיה קשה

LucidGuess

New member
מי אני? ../images/Emo6.gif

ווילד מיד בתחילת השינה זה דבר אפשרי אבל הרבה יותר קשה לביצוע, כי אתה מנסה לאלץ את המוח להתחיל לחלום ישר בתחילת השינה שזה דבר לא טיבעי, כי באופן טיבעי אתה מתחיל לחלום רק אחרי שעה וחצי בערך של שינה וגם אז החלומות עדיין מאד קצרצרים, בתחילת השינה אתה גם עייף מדיי והגוף שלך זקוק עוד לכמה שעות מנוחה, לכן גם אם יהיה לך חלום צלול בשלב הזה רוב הסיכויים שהוא יהיה ברמת צלילות נמוכה ( כתוצאה מהעייפות ) ורוב הסיכויים גם שבבוקר בקושי תיזכור אותו. לעומת זאת אם התעוררת מ 5-6 שעות שינה וחזרת לישון אתה תתחיל לחלום מיד ולכן בשלב הזה הרבה יותר קל לישמור על מודעות עצמית ולהיכנס ישר לחלום צלול עם ווילד, הגוף שלך גם הרבה פחות עייף וזה יאפשר לך להגיע לרמות צלילות הרבה יותר גבוהות, ואם היית ער לפני זה לפחות עשר דקות אז המוח שלך גם הרבה יותר עירני וזה דבר שמאד תורם לרמת צלילות גבוהה. דבר נוסף, רוב הסיכויים שתתעורר מיד כשהחצלול הזה יגמר ותיזכור אותו מעולה ועם כל הפרטים הכי קטנים. אז עדיף באמת רק אחרי 5-6 שעות שינה... דרך אגב ניסיתי היום להתעורר אחרי 5 שעות שינה וישר לנסות ווילד, אבל משום מה לא הצלחתי להרדם אחרי יותר מרבע שעה ובסוף התייאשתי ונירדמתי רגיל... איזה באסה.
Lucid

eitangefen

New member
אני מבין אותך...

זה כל כך מאייש ומתסכל אני כל כך מצטער כל פעם שאני מפסיק באמצע והולך לישון ואחרי שאני מתעורר אני צורח על עצמי למה עשיתי את זה זה כל כך מעצבן היום גלשתי בארכיון של הפורום וראיתי שכתבת הודעה שניסית ווילד בלי לישון קודם והצלחת אבל ברמת צלילות מאוד נמוכה

LucidGuess

New member
נכון

כי כמו שאמרתי לך לעייפות יש השפעה מאד רעה על רמת הצלילות, אם החלום הצלול מיתרחש כשהגוף שלך עדיין עייף מדיי וזקוק עוד למנוחה אז גם בתוך החלום הצלול תרגיש עייף ומעורפל ויהיה לך קשה להישאר צלול. לכן, בכל השיטות לחלומות צלולים תמיד תמיד עדיף לישון קודם 5-6 שעות ורק אז לנסות, דרך אגב גילו שרק השיטה הזאת לבד של להתעורר אחרי 5-6 שעות לכמה זמן ואחר כך לחזור לישון מגבירה מאד את הסיכוי לחלום צלול גם אם לא ניסיתי שום שיטה אחרת וסתם חזרת לישון. Lucid

למעלה