שאלה

dudu gev

New member
שאלה

יש לי מתאמנת שמרגישה שיש אנשים מסויימים שהיא מרגישה כעס כלפי אנשים שהיא לא מעריכה הכעס מתבטא בהרגשה שמציפה אותה וגורמת לה להתפרץ עליהם כלפי אנשים שהיא מרגישה שהם חכמים היא לא מגיעה להרגשה הזו היא מנהלת שיחה נורמלית איתם ולא מגיעה להתפרצות גם אם יש חילוקי דעות מה עושים במקרה הזה? תודה

dudu gev

New member
מבין שצריך

להוביל אותה לשם, דיברנו על חמלה, עדיין קשה לה עם ההתפרצויות יש לך רעיונות? תודה ושבוע טוב

Yin

New member
יופי

השאלה אם היא מבינה שלשם היא רוצה להגיע? זה רק עניין של החלטה וקצת תירגול. ואין קשר לחמלה.

bridges

New member
מצטרף לאיציק בתהיה

על מנת לשנות משהו צריך לגלות דבר ראשון איך זה מפריע לך. איך העניין הזה מפריע לה להתנהל בחיים או להגיע לתוצאות שהיא רוצה? אחר כך הייתי מנסה לברר מהו הרווח שיש לה ומהו המחיר שהיא משלמת על ההתנהגות הזאת. ברור גם שההתנהגות הזאת נובעת מאמונה כלשהי על החיים, אולי שיש אנשים ששוים יותר ואנשים ששוים פחות. היכן היא בתוך כל ההשוואות האלה? בהצלחה, רונן

adih770

New member
הכעס שייך לכועס .

שלום לך דודו. הכעס שייך לכועס-עליה לבדוק מה מכעיס אותה באנשים שהיא לא מעריכה , מה עולה לה מכך? על מה זה יושב ?יש שם "נק' רגישה אצלה/מקום לא פתור בתוכה פנימה. מה זה אומר לה אנשים שהיא לא מעריכה? מי לא מעריך אותה? או איפה בחיים שלה היא מכירה חוסר הערכה כלפיה? וממתי? כעס הוא מקום לעבוד עליו יש שם משהו שהמתאמן עדין לא מכיר בעצמו על עצמו. בהצלחה.

תלתלית3

New member
ברר איתה מה גורם לה לכעס אצל

האנשים האלה, אולי זה מזכיר לה דפוס מוכר מהעבר, אולי זה מזכיר לה דברים לא נעימים, ואגב דווקא כלפי אנשים שאנחנו לא מעריכים עלינו להרגיש אדישות, אבל אצלה זה הפוך, אז אולי דווקא אנשים אלה משקפים בה משהו מאוד דומיננטי שהיא מעדיפה להתעלם ממנו ? ממה היא פוחדת ? מה מרתיע אותה באנשים האלה ? מה הטריגר שגורם לה להתפרץ עליהם - משהו שהם אומרים, עושים, חושבים ? בהצלחה :)

efrat dor on

New member
אח"צ טובים

הייתי מנסה לבדוק איתה מספר דברים וכמובן שהייתי ממקדת את הפוקוס עליה בלבד ולא על אותם אנשים ,וכך למשל : א. כיצד היא תופסת את עצמה ביחס לאותם אנשים "חכמים / לא חכמים " ? ב. מה התנהלותם של אנשים אלו אומרת לגביה ? ג. על אילו נקודות רגישות זה לוחץ אצלה.. ד. וכמובן - יכולת הבחירה והתמודדות עם רגשות הזעם עת מציפים אותה. בהצלחה!! אפרת

shuval3

New member
היי דודו

אני חושב שההצעה של אפרת היא הצעה טובה. אם בכל זאת השאלות לא עוזרות, הייתי מציע לך לשקול שימוש בטכניקות מתחום ה-NLP, כדי לשנות את ההתייחסות שלה. צריך להבין יותר לעומק, מהי אסטרטגיית החשיבה שלה.

למעלה