שאלה

גוב גוב

New member
שאלה

גיליתי שבן משפחה שלי הוא הומו. הוא לא אמר על כך לאיש מהמשפחה. האם לדעתכם הוא ישמח לחלוק את הסוד הגדול עם בן משפחה או לעזוב אותו לנפשו. אנחנו חברים טובים וחשבתי שאם הוא לא סיפר לי עד היום אז אולי הוא לא רוצה שאדע או שהוא אולי מפחד מהתגובה. מה אתם אומרים?

yenergy

New member
שאלה טובה

נשמע מדברייך שאין בעיה עם זה. הייתי מעלה את השאלה בצורה עקיפה, מרמה של נחשפתי לעניין הזה לאחרונה ואני חושבת ככה וככה. אפילו הייתי אומר שאם היית מכירה אדם כזה בסביבתך הקרובה היית מקבלת את זה. לעמת אותו עם זה - אני חושב שלא הוגן. חבר טוב אמר לי לאחרונה שכל עוד מישהו לא מספר לך שהוא הומו - הוא לא.

טלל10

New member
כל אדם בחזקת סטרייט כל עוד לא הוכחה הומואותו-

יפה, אהבתי.. קונוטציה אומללה. טלטל

דחלילי

New member
זה ממש תלוי איך גלית את הפרט..

תראה, בהנחה שזה אמין, ולא סתם שמועה שרצה, אתה הרי כבר יודע, אז זה לא ישנה מה אתה תעשה עם המידע מהרגע הזה בין אם תאמר לו שאתה יודע ובין אם לא. כל אחד שיש לו עול/סוד/בעיה/דילמה רוצה לדבר על זה עם מישהו. לרב, אם לא כל אחד, המחסום אמנם, הוא בשבירת הקרח, כמובן בלקיחה בחשבון את האישיות של ה"מקשיב".. לכן, אם אתה מהנסיון שלך יודע שהוא אוהב לדבר איתך על דברים, אז אין שום סיבה שלא, אפילו תגיד לו לבד ישירות "אני יודע שאתה הומו" (שיכנס לשוק) ובאותה נשימה בזמן שהוא בשוק, תגיד לו שאתה אוהב אותו, ומקבל אותו, ולא אכפת לך משוםדבר אחר.. אפילו תביא לו חיבוק להראות לו שאתה סחבק... ואם אתה יודע שלא תתפתח מזה כלכך שיחה, תגיד לו בצורה יותר רגועה, שאתה יודע שהוא הומו, ואתה מקבל אותו כאילו זה כלום, ושלא תספר על זה לאף אחד, ותגיד לו שאתה יודע את זה כבר זמן מה, ושאם בא לו מתישו לדבר על זה, להפתח טיפה, הוא יכול לפנות אליך בתור משפחה שזה יותר מחבר רוב הזמן.. ויהיה טוב שידע שאתה אוהב אותו זה הכל

טלל10

New member
בדיוק היום חשבתי על זה ונתמלאתי חלחלה

זה קרה בנסיעה חזרה מהקניות, נסיעה של 20 ד' אני ואמא. שתיקה ארוכה.. הבחור כבר לא צעיר ומסרב בכל תוקף לצאת לדייטים, דוחה הצעות על ימין ועל שמאל. ועכשיו הוא רוצה לברוח, להתחיל חיים חדשים. ממחר.. אני בטוח שזה עמד לה על הלשון, הרי היא כבר תפסה אותי בעבר הרחוק מספר פעמים "על חם". הרגשתי כאילו האדמה עומדת לבלוע אותי. הייתי מוכן. אם היא היתה אומרת משו בכיוון, הייתי עוצר את האוטו, פותח ת'דלת ופשוט בורח. אל הלא נודע או ישר לעבר גלגלי המכוניות שבכביש המהיר. הכל היה מוכן ולפתע- אוי, שכה יהיה לי טוב. שיחת טלפון! עד לפעם הבאה, שלא תהיה. אמן. טלטל

טלל10, שלום וברכה!

תירגע! אני מציע לך לפנות לרב רון יוסף מייסד הפורום - אין חבוש מתיר את עצמו! כדאי לך מאוד לפנות אליו ולהיעזר דרכו בפנייה לאיש מקצוע (בדסקרטיות) ותעדכן חמוד, אתה יקר לכולנו לכל בית ישראל לנצח ... ... ...

גוב גוב, שלום וברכה!

אם בן משפחתך יקר לך, אתה אנושי-אמין, ואתה גם חבר טוב, אז אתה יודע ראשון ומגלה אחרון. הרצון לשתף אותך בחייו הפרטיים (נטייתו וכו`) צריך להגיע מתוכו, מרצונו! אם אתה בן אדם אז אהבתך לא משתנה אליו כבן משפחתך וחברותך הטובה צריכה להתגלות בעמידה לימינו בלי נסיגה לנצח ... ... ...

השאלה היא איך אתה יודע, ומה באמת אתה יודע...

בכל מקרה, לדעתי כדאי שתנסה לפתוח איתו שיחה על זה- לכל היותר הוא יבהל קצת ולא ישתף פעולה, אבל קשה לי להאמין שזה יזיק. חשוב שתבהיר לו שזה לא משנה את איך שאתה מסתכל עליו, שהוא יכול לסמוך עליך, ושאתה תהיה שם בשבילו. עם זאת, תזהר מאוד לא "להציב לו עובדות"- אל תבוא ותגיד לו "אני יודע שאתה הומו", כי יכול להיות שהוא עצמו עדיין לא מגדיר את עצמו. מניסיון אישי- לפעמים כל מה שאדם בארון רוצה, זה שמישהו יבוא וישאל אותו- פשוט כי הרבה יותר קל לענות לשאלה מאשר לפתוח על זה שיחה באופן עצמאי...

גוב גוב

New member
תודה רבה על כל העצות

לפני שידעתי שהוא הומו על בטוח היו כל פעם למשפחה תהיות למה הבחור לא מתחתן ולא יוצא לדייטים. פעם שאלתי אותו כביכול בצחוק אם הוא מעדיף שאני אסדר לו בחור. הוא לא ענה לי, פשוט התעלם. אמרתי לו שפגשתי מישהו (ה"מישהו הזה יודי עליו שהוא הומו) והיה נראה לי שהוא די נלחץ מזה והתחיל לשאול שאלות ובסוף היה נשמע רגוע כאילו שאותו מישהו א סיפר לו עליו כלום. אני משתפת אתכם בכל זה כי אני מתה להגיד לו שאני יודעת בגלל שאני מרגישה שהוא כל כך לבד בתוך הדבר הזה. אף אחד מהמשפחה לא יודע אני לא מבינה איך הוא מצליח לחיות ככה. כל הזמן להתחבא כאילו שאנחנו אנשי ק.ג.ב. שאסור לנו לגלות את זה. אולי אני טועה ולא מזיז לו שאנחנו לא יודעים אבל הוא מאוד מחובר למשפחה כך שאני לא יודעת איך לנהוג. תודה על כל העצות. אכתוב בסוף מה עשיתי.

טלל10

New member
כשהוא ירגיש באמת קרוב הוא יספר

אפשרי להראות לו אוזן קשבת ומבינה והכי חשוב שיידע שמכאן זה לא יוצא אפילו בעינויים.. וזה בלי לדבר כלל על הנושא. ברגש שיהיה לו אמון מלא בך וגם יאמין שתקבלי אותו כמו שהוא בצורה מוחלטת - הוא ייפתח תוך שניות. זאת בכל אופן דעתי והרגשתי האישית.. טלטל

נקודה חשובה- שימי לב:

יכול להיות שהעובדה שסיפרת לו על הבחור ההומו שאת מכירה, גרמה לו להרגיש שאולי את לא תשמרי על הדיסקרטיות שלו? חשוב באמת שעוד לפני שאת מעלה את הנושא, תתני לו הרגשה שכל מה שנאמר בשיחות שלכם נשאר ביניכם... בהצלחה!

גוב גוב

New member
עוד יותר מבולבלת

נודע לי ש"הבחור" יוצא עם בנות. אני ממש לא מבינה אותו. הבנות שהוא יוצא איתן סטרייטיות לגמרי ואני ממש כועסת עליו שהוא עושה להן את זה. תסלחו לי אבל אני כל כך מבולבלת ממנו. מה אתם אומרים?

למעלה