שאלה..

קובי1782

New member
שאלה..

האם ocd גרם למישהו לעשות נזק גופני לעצמו ועכשיו הוא סובל מהנזק הזה פיזית ונפשית ואוכל את עצמו על כך? אם כן אשמח לדבר איתו על זה..

ובכן

אני חושבת שהOCD עושה נזק נפשי כך או כך..... אצל כולם. כלומר, רק העובדה 'שמכריחים אותך' לעשות את כל הטקסים ולחשוב את המחשבות וזה שזה שולט בך כיביכול- זה עושה איזשהו נזק נפשי לדעתי

אמא11

New member
קובי יקר

אולי תוכל קצת לפרט למה אתה מתכוון. האם חווית בעצמך משהו דומה ואתה מחפש מישהו לדבר איתו על כך? מישהו שאולי גם כן עבר מה שעברת? השאלה שלך פשוט קצת מעורפלת. רק טוב תמי

קובי1782

New member
המקרה שלי

כתוצאה מהמחלה שמתבטאית אצלי בין היתר בפרפקציוניזם עשיתי טיפולי שיניים שלא הייתי צריך לעשות וזה גרם לי לכאבים כרוניים בשיניים וגם אי שביעות רצון מהנראות של השיניים ובקיצור סבל פיזי ונפשי שמפריע לי לחיות וגורם לי להרגיש סוג של נכות.

כן

(אני nature1 פשוט אין לי כוח להחליף ניקים כל פעם ובמילא כבר נחשפתי במקומות אחרים אז אני ממשיכה עם הניק הקבוע שלי) הבעיה שלי (ואני לא יודעת עדיין אם זה נקרא OCD אבל זה כן התמכרות או התנהגות כפייתית) היא שקשה לי להתגבר על הדחף לפוצץ פצעונים (חצ'קונים) ומן הסתם זה גורם נזק בריאותי וגם מכער אותי. אני שונאת שזה קורה אבל עכשיו לפחות התחלתי לטפל בזה אז אני מקווה לטוב.

קובי1782

New member
אני מתמודד עם כאבים כרוניים

ה ocd שלי גרם לי לסבול גם פיזית לא רק נפשית

אמא11

New member
קובי יקר../images/Emo13.gif

אני חושבת שאולי תוכל להעזר בקבוצת התמיכה שנפגשת אחת לשבועיים. מחר יש פגישה בירושלים והקבוצה בת"א נפגשת בשבוע הבא ביום חמישי (תהיה הודעה בפורום). האם לא ניתן לטפל בכאבי השיניים שלך? - אולי כדאי שתפנה להתיעצות עם מומחה בכיר בפה ולסת (אם יש לך ביטוח משלים קופת החולים מחזירה לך חלק ניכר מעלות הביקור,שלוש פעמים בשנה, ובלבד שהרופא שאליו אתה פונה מוכר אצלם כמומחה). בנוסף, האם אתה מטופל לגבי הOCD? רק טוב תמי

קובי1782

New member
אני מטפל

בכאבי השיניים אבל הכאב הזה הוא כרוני ולא כ"כ ברורה הסיבה והטיפול שצריך לעשות,אני בקשר עם נוירולוג שנתן לי כדור נגד כאבים וגם הולך לעשות דיקור סיני או היפנוזה. ה ocd גם קשור, לפי דעתו של הנוירולוג המחשבות על הכאב ועל השיניים בכלל מעצימות את הכאב. ה ocd הביא אותי למצב הזה ועכשיו גם לא נותן לצאת ממנו ומחמיר אותו בקיצור ממש מתנה המחלה הזאת, כ"כ נמאס לי מכל זה, אני עדיין לא מצליח להשלים עם זה שהמחלה דפקה לי ככה את החיים. זה כ"כ מרגיז!!! אין מילים לתאר את זה. כמה שהבנאדם חלש אל מול המחלה הזאת ומאבד שליטה,שפיות והגיון זה פשוט לא יאומן. אה וכן אני מטפל ב ocd כרגע רק בציפראמיל 20 מ"ג 3 כדורים ביום, אבל אני יותר סובל מההשלכות של ocd ומה שהוא כבר גרם לי מאשר מהמחלה עצמה ביום יום. יש עוד אנשים במצב שלי? שסובלים ממה שה ocd גרם להם ולא מה ocd עצמו, כלומר משהו שכבר קרה בגלל המחלה ולא מהטקסים וכו' שקורים כל יום מחדש? כמה טוב שיש את הפורום הזה, לפני זה הרגשתי שאין לי את מ לשתף אלא אם כן אני משלם 400 ש"ח בשביל זה. תודה תמי

היי נטע...

מה שלומך? פעם הייתי פעילה בפורום על בסיס קבוע. בתקופה האחרונה אני רק קוראת לעיתים רחוקות מאוד ומשהו גרם לי להיכנס ולקרוא היום (הלילה יותר נכון :) )..וראיתי את ההודעה שלך אז הייתי חייבת להגיב,אבל לא רציתי להיכנס בניק הישן (ולמה פתאום השטות הזאת שחייב להירשם?) לא משנה,בכל אופן,אני סובלת מאוסידי קשה ולאחרונה סובלת מאוד ממה שאת סובלת והגוף והפנים שלי הגיעו למצב ממש מכוער ואני חייבת לטפל בזה.אז קודם שתדעי שאת לא לבד (עד כמה שזה יכול לנחם) ודבר שני,כתבת שאת מטפלת בזה ורציתי לשאול איך? חברתך לסבל..

כן,זה היה צפוי...

אחרי שקראתי קצת בפורום הבנתי שאת מטופלת ב CBT. אני טופלתי בעבר בסיביטי,באוסידי בכללי ולא בדבר הזה ספציפי.השאלה האם זה הטיפול היחיד או שאת מטופלת גם בכדורים? האם הלכת לרופא עור ואם כן,האם הוא יכול לעזור במשהו? אני מבינה שלא ברור לך לגמרי אם זה אוסידי,האם רק מ"הפיצוצים" את סובלת או שיש עוד דברים? מקווה שלא חפרתי...

למעלה