שאלה

שאלה

בת זוג שלי ניסתה להתקבל לעבודה שאני עובדת בה על אף שהיא יודעת שהיא לא מתאימה לה.. היא ניסתה להתקבל כי היא כעת בלי עבודה וזה מה שקרץ לה. הבוסים שלי קלטו את זה ואמרו לי שזה לא נראה מתאים כי מתאים לה עיסוק אחר ולא במה שאני עוסקת (אגב, יש לנו בעבודה כמה סניפים והיא התכוונה לעבוד בסניף אחר, כמובן לא יחד איתי) ובכן הם אמרו שיחזירו לה תשובה ולא החזירו... ולי אמרו שזה לא מתאים ובלה בלה.. אז סיפרתי לה שהם עלו עליה ושהם כנראה קלטו שהיא מחפשת משהו זמני ובקיצור שהם אמרו שזה לא מתאים בנתיים... מאז התחילו הבעיות , היא פשוט שונאת את העבודה שלי... תמיד מדברת על הבוסים שלי לא יפה ומתלוננת שאני הרבה בעבודה, ותמיד מפריע לה שאני "עושה שעות" ומעלים לי את השכר ושאני מחבבת את העבודה שלי ואת הבוסים שלי ולא שונאת אותם כמוהה. וזה מחרפן אותי, כי טוב לי לאהוב את מקום העבודה שלי , אם היה או יהיה לי רע שם אז מה זה שווה?! היא כאילו מנסה בכוח "לסכסך" ביני לבין העבודה ולגרום לי לכעוס על הבוסים או להתמרמר וכו'.. מה עושים במצב כזה?!

דיברת איתה על זה?

במיוחד נראה שלדעתך היא שונאת את עבודתך כי היא לא התקבלה לעבודה במקום, אך יתכן שהסיבה טמונה למשל ב"עושה שעות" ובאיך זה משפיע על הקשר ביניכן. כדי לדעת מה בעצם מפריע לה ולך ומה האפשרויות שעומדות בפניכן לגשר על כך אתן קודם כל צריכות לשוחח על כך ביניכן. לא רק את רמת השיח של "העבודה כן או לא גרועה" אלא גם על מה זה לוחץ וסימן למה זה לדעתכן- אולי על "את המון שעות בעבודה ובקושי יש לך זמן אלי" מצידה אולי על "למה את לא יכולה לפרגן לי" מצידך (השערות כמובן, יתכנו פרשנויות רבות נוספות). עד שלא מבינים בשיחה אחת עם השניה מה באמת מפריע קשה לגשר, כך שזה לדעתי צריך להיות הצעד הראשון. מה דעתך?

זה הרבה יותר מכך.עלייך להבין קודם שהיא מקנאת

לך...- על הישגייך,על כך שאוהבים אותך שם,על עצם העובדה שלך יש ולה אין מקום עבודה.... כמובן שעלייכן לדבר על כך,ויש צורך להעמיד דברים "במקום".עלייך להביא למודעותה וידיעתה שהיא פוגעת בך אישית במעשיה,אך גם ביחסים ביניכן.מה שמומלץ לך,זה לנסות לנתב אותה ולעזור לה למצוא מקום עבודה המתאים לה,כך יהיה סיכוי טוב "לירידת הלהבות" ביניכן,ותוכלו להמשיך יחד בדברים שיש ביניכן הבנה והסכמה.יתכן שבשיחותייך עימה תצטרכי גם לקבוע עמדה ברורה בפניה,עד היכן את מוכנה שהיא תגיע בעניין זה ובכלל.צריך להיות קוו "ורוד" / אדום וצידך כלפיה.

למעלה