שאלה

צפנת0

New member
שאלה

האם לבחורות שיש להן אנדומטריוזיס, לפעמים מאחר המחזור? בשבועיים שלוש? לפני כשנה איחר לי המחזור מיספר שבועות והרופא שהלכתי אליו אמר לי שאין שום סיכוי בעולם שהריון יתרחש בגלל שיש לי שחלה 1 וחצצורה 1. {אנדו' בדרגה 4} הפעם שוב מאחר לי המחזור והפעם אין שום סיכוי בעולם, בגלל שלפני פסח קיבלתי , ובספירה שלי למיקוה קיבלתי שוב ליום אחד כך שלא הייתי עם בעלי בכלל עד עכשיו. עשיתי בדיקת הריון בתית וכמובן שלילי. השאלה שלי, האם איחור במחזור מעיד על בעיה והחמרה באנדו' או זה סימן טוב להבראה? עליי לציין שמאז הניתוח האחרון לפני שנתיים, לא לקחתי בכלל גלולות. בנוסף יש לי שאלה נוספת בבקשה, מהי הבדיקה הכי טובה שאני יכולה לעשות לכליות, לראות אם האנדו' הגיע לשם? תודה רבה ושבוע מבורך לכולן

זואילי

New member
הי צפנת

אם החצוצרה עם מעבר תקין, ובשחלה האחת יש זקיקים - הריון הוא אפשרי, גם אם זה נס...
אז ראשית תבדקי בטא ועל הדרך גם תבדקי את מצב הפ' והאי2 כדי להבין היכן את עומדת מבחינה הורמונלית. אין לי מושג לגבי איחור במחזור ואנדו אז לא יודעת לענות לך. יש כאן כמה וכמה נשים עם ענייני כליות ואנדו, חלקן כבר לא גולשות ולחלקן יקח קצת זמן עד שיכנסו אז קצת סבלנות ואני מקווה כי תקבלי תשובות על מה הבדיקות לכליות. לדעתי אפשר להתחיל באולט' כליות ושלפוחית. מדוע את חושדת שהאנדו הגיע לשם? האם יש איזה תופעות חדשות/מדאיגות? שוחחת עם רופאך? את במעקבים קבועים על האנדו, בעיקר אם אינך נוטלת שום דיכוי?

צפנת0

New member
לזואלי

תודה שענית לי לבנתיים. אני 100% לא בהריון, לא הייתי עם בעלי מאז המחזור האחרון. בנוסף בדיקות בתיות שליליות ובנוסף עשיתי בדיקת שתן כי התלוננתי על כאבים בכליות, והם אמרו לי שבדיקת השתן מראה על תיפקוד נכון של הכליות ואין בעיה חוץ מ"חיידקים" ונתנו לי אנטביוטיקה. {הרי בטוח היו מגלים בבדיקת השתן} אז הזכרתי להם שיש לי אנדו', שאת זה לא לקחו בחשבון בזמן הבדיקה, ואמרו לי לעשות בדיקה לכליות. האמת היא שכאב גב תחתון התחילו לפני 7 שנים כול יום, אך בתקופה זו החלטתי לבדוק את האזור הזה.אין לי רופא, ואני לא במעקב בכלל. לא לוקחת גלולות בגלל שאני מעשנת כבדה. זואלי מה זה לבדוק את מצב הפ'? האם באולט' רואים אנדו'? או האם יש בדיקה אחרת שממש רואים? והאם לפי דעתך האישית, איחור במחזור זה סימן לשינוי לטובה באנדו' או לרעה? בכול אופן תודה רבה

זואילי

New member
התכוונתי שתעשי בדיקת דם לראות מה מצב

ההורמונים - פרוגסטרון ואי2 וגם LH ואז אולי ניתן יהיה לדעת באיזה שלב את במחזור (בסייקל). בכל מקרה, דברי עם הגניקולוג שלך על האיחור. אין לך גניקולוג לעניינים "שוטפים"? באולט' ניתן לראות ציסטות שוקולד אם יש כאלה. את שאר המוקדים לא רואים באולט'. אם איחור במחזור זה סימן לטוב או לרע בעניין אנדומטריוזיס? לא מכירה את הקשר לכן לא יכולה לדעת. אבל באופן שבו אני רואה את הדברים - שינויים לכאן או לכאן תלויים אך ורק באיכות החיים ובסימפטומים נלווים (בלי קשר כרגע לאיחור).

היי יקרתי

אני יודעת אני עוד חייבת לך לא שכחתי..... האיחור לדעתי זה קצת בגלל לחצים ואולי גם שינויים פיזיים.(עלייה או ירדיה במשקל בהחלט יכול להשפיע) תזונה לקוייה יכולה להשפיע, ספורט חדש שהכנסת לחייך.....ויכולות להיות עוד מיליון סיבות לדעתי אל תחשבי על זה וזה יגיע ....כמובן שההייתי שמחה עם הווסת לא הייתה מגיעה מהסיבות הנכונות והטובות. ב - US לא ניתן לראות אנדו. בדיקת שתן יכולה להראות את תפקוד הכליות ללא קשר לאנדו'. בדיקת US כליות ודרכי שתן יכולה להראות אם קיימת חסימה או היצרות במערכת זו. איחור במחזור לא מראה על שום שינוי לא לטובה ולא לרעה מבחינת האנדו'. בנוסף לבדיקות אלו כדאי לפנות לאורטופד בקשר לכאבי הגב ולשלול בעייה אחרת....תשתדלי ללכת יותר עם נעלי ספורט ולא עקב או כפכפים...כאבי גב תחתון יכולים להופיע כשנועלים כפכפים/עקב ...מהרגע שעברתי מכפכפים לנעלי ספורט כאבי הגב שלי נעלמו ...זאת כמובן לאחר ששללתי כל בעייה אורטופדית וכמובן שאין חסימה בשופכן (אורטר) עדכני מה קורה וכשאת צריכה משהו תתקשרי ..אולי יש לי פחות זמן מחשב אבל טלפון ובונבוני אפשר ביחד... נשיקות ושוב מצטערת שלוקח לי זמן לענות.

צפנת0

New member
זק תודה

אל תדאגי, אני מאוד מבינה וקחי את הזמן. תודה שענית לי, את צודקת, עושה יוגה וצי' קונג על בסיס יומי {חוץ מימי המחזור} והשינוי התחיל להופיע כאשר התחלתי סיגנון שונה של יוגה ,,,לכן אני מאוד מאמינה שאת צודקת. נתת לי מידע רב ותודה זק מאוד מעריכה שכתבת לי. אוהבת,,ונשיקות רבות לקטנים

למעלה