שאלה.

lital_helmer

New member
שאלה.

מישהו יכול להסביר לי מה זה: gesso and egg tempera on wood כי אין לי שמץ מושג...מה זה אומר....ממה זה בדיוק עשוי? (סתם לידיעה כללית זאת איקונה של סנט ג´ורג´) תודה על עזרתכם. ליטל

מדובר על סוגי חומרים

גס´ו הוא חומר מייצב לצבעים, מעין משחה, לגבי ה-EGG אני לא לגמרי בטוחה אז אני לא אפרט עד שאבדוק את עצמי
בינתיים יש צ´אנס לאחרים לענות...

במשך לתגובתה של אפרת

אני כמעט בטוחה שגם ביצה (EGG) היא מייצב צבע. בעבר נהגו להשתמש בחלמון (?) בתערובת של צבעים. נגי

SC

New member
טוב, אז כפי שנאמר

ג´סו, משחה המשמשת כשכבת הגנה ראשונה לבדים וללוחות עץ. egg tempera - צבעים המורכבים מביצה. הציירים הקלאסיים נהגו לצייר בעזרת egg tempra בין היתר על לוחות עץ. כלומר : המשפט שכתבת למעלה אומר : שעבודה מסויימת עשויה מג´סו, צבעי egg tempera על לוח עץ. את כל המוחמרים הנ"ל ניתן להשיג בכל חנות לחומרי ציור שמכבדת את עצמה.

av_i_va

New member
נשאלתי בעבר...

אני מביאה במצורף קובץ ובו תשובתי לשאלה דומה שנשאלתי בעבר. לגבי ההערה ON WOOD הרי זה נובע מכך שהעץ שימש במאות הראשונות (לאחר הספירה) כבסיס לציורים רבים. הציור על עץ החליף במידה מסויימת את הפרסקות ורק בשלבים מאוחרים יותר עברו לצייר על בדים (שאינם אותם בדים המוכרים לנו כיום). לגבי הג´סו: אינני מכירה את השימוש בחומר זה בהקשר לטמפרה, אבל סביר להניח שהשתמשו בו כבסיס להכנת העץ עליו ציירו. כשאני מציירת על עץ (ציור כפרי על עץ), והמשטח עליו אני רוצה לצייר אינו חלק מספיק לטעמי, אני מורחת שכבה דקה של ג´סו, נותנת לחומר להתייבש היטב ומשייפת עם נייר זכוכות 000. מתקבל משטח עבודה חלק כזכוכית. שימוש נוסף בג´סו הינו לקבלת אפקט כרקע: רצוי להשתמש בעץ רך. שכבה ג´סו. ייבוש מוחלט שכבת צבע אקרילי בגוון הרצוי (בטכניקה זו אני משתמשת על פי רוב בגוונים בהירים). לאחר ייבוש מוחלט של הצבע, "מגרדים" את הצבע העליון על ידי שימוש במברשת פלדה. במקומות מסויימים מתגלה הג´סו, שהוא חומר עמיד ולבן ביסודו ומתקבל רקע מדהים. אישית, טכניקה זו חביבה עלי במיוחד לצביעת מסגרות לתמונות. מקווה שעזרתי.

moti80

New member
אחחח אביבה, את מזכירה לי את הימים

של פיינט מג´יק. זה מצחיק, הייתי בן 14 והלכתי לקורס "אפקטים על קירות". קורש של 3 חודשים שבמסגרתו, מסתבר למדתי הרבה יותר מאפקטים על קירות. אני זוכר איך זה היה - נכנסתי לחדר בו התקיים הקורס וכולם שאלו אותי "ילד, מה אתה עושה פה"? כולם היו קבלני חברות ובעלי מקצוע
"לא לא" אמרתי - "אני עושה את הקורס איתכם". למדתי שם שימור מבנים, פרסקו, את כל טכניקות הווש והגלייז למניהן, חיקויי שיש וחיקויי מתכת, צביעת רהיטים וחיפוי בטיח פיגמנטי. היה ממש ממש ממש מעניין. כל פריט שעובדים עליו זוכה לתשומת לב מיוחד - בדיוק כמו שתיאר. עבודה בשכבות בחירת טכניקה מתאימה לתוצאה שרוצים להגיע. אפשר לעבוד על איזה כיסא אחד במשך ימים. חלק מהטכניקות שנלמדו היתה ציור על עץ. היום אגב, יש חומרים מתקדמים בהרבה מג´סו ומטפרה ובייצים לעבודה על עץ. מכל מיני סוגים של חומרים מקשרים כמו גם צבעים עמידים ביותר בכל תנאי אקלים (חום, לחות, שמש וכו´). אני לא בטוח אם הם עדיין עושים את הקורסים הארוכים כמו שאני עשיתי, אבל לכל מי שמתעניין אני מאוד ממליץ להתקשר ולבדוק - הם פשוט מצויינים!!! מצרף לכם כתובת של אתר החברה.

למעלה