שאלה

שאלה

האם ניתן לרכוש מכשיר הקולט תדרים מעל 108FM אני יודע שתדרים אלו משמשים לשידורי טלויזיה בתדרי UHF VHF אשמח לקבל כל מידע ולא חשוב המחיר

smailie

New member
יש בכלל אפשרות לקלוט מעבר ל-108 FM?

פשוט בעבר גם אני התעניינתי ואמרו לי שזה המקסימום של מספרי התדרים שיש בסקאלה של תדרי הרדיו. אם יחדשו לי אחרת - אשמח לדעת גם, כמובן

olli3

New member
מנהל
יש קומבינציות שאפשר לעשות מבחינה טכנית

לוקחים מכשיר פשוט, טרניזסטור עדיף. בפנים יש לו בוררים, אחד מהם הוא בורר של המגבר של האנטנה, אחד מה הוא בורר התדרים. צריך מברג שטוח שאיתו בעצם אפשר להבריג פנימה או החוצה את וכך בעצם לשנות את טווח התדרים שהמכשיר יכול לקלוט. מה שכן הדרך הטובה ביותר לדעת לאן אתה משנה את התדר היא באמצעות מכשיר שמציג את תדר התחנה על צג דיגיטלי אך אופן שינוי התדר הוא ע"י הגלגלת. הכוונה שלא מדובר על מכשיר דיגיטלי לחלוטין אלא רק התצוגה שלו דיגיטלית.

לשנות את הקבל המשתנה

לשנות את הקבל המשתנה זה ידוע שזה משנה את התדר למעלה ולמטה הבעייה שצריך רגישות אדירה כדי שהרדיו יקלוט את השידורים ששם רוב המכשירים הקולטים רדיו טוב לא קולטים בתדרים האלו כלום ניסיתי את זה בעבר אבל אם תקח רדיו טייפ ישן ותפתח אותו תגלה שם בוררים אחד בצבע כתום אחד בצבע ורוד ותשנה אותם עד שתשמע שהצליל של הרעש הלבן ניהיה יותר חזק ממה שהיה בהתחלה אז תשחק עם התחנות ותשמע כל מיני רעשים נתק את האנטנה המקומית ותשחק עם המעגל עם החוט של האנטנה עד שתצליח לשמוע את התדר בו נמצא הרעש בצורה יותר חזקה כעת אם הרדיו שלך הוא ברמה טובה תוכל לשמוע שם שידורי משטרות ואנשים שמדברים בטלפון אלחוטי וגם תשמע את ערוץ אחד וגם את ערוץ שתיים וזה מדליק מאד עד היום לא יצלחתי לקלוט ברדיו דיגיטלי את הדברים האלה רק עי רדיו טייפ פשוט וכאן שוב לשאלה האם יש מכשיר שבנוי כבר לקליטה של תדרים אלו מבלי לפתוח רדיו טייפ מכיון שאף פעם לא תדע מה הרמה המקסימלית וגם רוחב הפס שלו מאד נמוך שכאשר מגבירים יותר את רוחב הפס כלומר אחרי ששנינו את התדרים מעל 108 בעזרת הקבל המשתנה ניתן עוד לשנות את התדרים בעזרת הסלילים אם נשנה את התדרים יותר גבוה מהקבל המשתנה נאבד את כל הקליטה

olli3

New member
מנהל
את כל מה שרשמת עשיתי

לא מכיר דרך אחרת. הדבר היחיד שקורב לעניין זה משחק עם משדר ומקלט. אם נגיד לוקחים מכשיר קשר "מוטורולה" ומצמידים אותו למקלט הרדיו כאשר לוחצים על כפתור הדיבור במוטורולה אתה בעצם מבצע יחס תדרים וכך את יכול לקבל תדרים גבוהים או נמוכים יותר ממה שאתה מאזין לו כרגע. זה בדיוק כמו הטריק הזה שאפשר לעשות עם מכשירי קשר בצבא, שמים אחד לע מצב ריטרנס (בעצם שידור) ואחד על קליטה (של תדר היחידה כמובן). ואז אם תדר היחידה שלך הוא 40 FM ואתה מעוניין להאזין ל100 אז כל שעליך לעשות הוא לכוון את בורר התדרים ל60 FM בקשר שמכוון על ריטרנס ולהצמיד את האנטנות של שני מכשירי הקשר. כך אתה שומע 100 FM, ברגע שמישהו ישתמש בקשר (יקראו לך או למישהו אחר על תדר 40) זה יעלה על שידורי הרדיו וכך אפשר להאזין לרדיו בשמירה בכיף (עם אנטנה בגובה של 2.41 מטר קולטים ממש טוב).

ludin102

New member
בתור אחד שעובד במוטורולה ואוהב מאוד את תחום..

הרדיו, יש לי צב"ד שבו אני יכול לכוונו לכל תדר שארצה, כך שתדעו שבתדר 120Mhz ניתן לשמוע את 88FM, כמוכן ישנם הרבה תחנות ישראליות אשר משדרות בתחומים הנ"ל. זה באמת נושא מרתק!

ludin102

New member
אתה יכול...

לחפש ברשת - R2600 זהו מכשיר צב"ד המודד הספקים סטיית תדר וכ"ו, אני בטוח שיש המון נתונים וכן כמה הוא עולה ברשת.

למעלה