שאלה

avi5199

New member
לא הורגת אבל מפחיתה את כמותם בצורה משמעותית

רוב החידקים נמצאים על השכבה החיצונית של הבשר, ולכן שטיפה במים זורמים מורידה הרבה מהם .
 
הי אלי

הקפאה איטית לא גורמת לחיידקים להתרבות מהר יותר, פשוט לוקח לה יותר זמן עד שהתרבות החיידקים מפסיקה לגמרי. אם במכת קור למשל, תוך 5 דקות (סתם דוגמה) הנתח מגיע מתחת ל0 מעלות צלסיוס ומפסיקה חלוקת חיידקים, אז בהקפאה איטית זה יקח נגיד פי 6. בזמן שהבשר קופא (ורוב הסיכויים שהבשר יהיה כבר ב-4 מעלות צלסיוס) החיידקים עוד יוכלו להתחלק, מאוד לאט ולזמן מאוד מוגבל. האצה של החלוקה בטוח אין כאן. תודה על התשובה בכל מקרה
 
הבחור צודק מקפיא ביתי נועד לשמור על בשר קפוא

ולא להקפאה והבעיה מחריפה כשמכנס למקפיא כמה קג ביחד זה בהחלט לא בריא כי לוקח לבשר המון זמן לקפוא
 

avi5199

New member
../images/Emo45.gif נכון , אבל יש עוד נקודה

בזמו ההקפאה נוצרים גביש קרח ברקמות של הבשר אשר גורמות לפיצוץ של תאים, זה טוב לריכוך הבשר אבל זה גם עוזר לחיידקים לחדור בזמן ההפשרה החוזרת לתוך הבשר. כלומר זה לא שחור ולבן, מותר להפשיר ולהקפיא כמה פעמים בבית, אבל לא בריא לעשות את זה יותר מידי פעמים. ולכן רצוי להשתדל לחלק את הבשר לפני ההקפאה כך שלא יהיה צורך להפשיר אותו כדי לחלק ולהקפיא שוב פעמים רבות.
 
למעלה