שאלה

שאלה

האם אפשר להקפיא שיפודי פרגית מטובלים? והאם אפשר להקפיא שיפודי שווראמה הודו נקבה מטובלים ?
 
אפשר להקפיא אין שום בעיה

אני מכין תערובות לקציצות אפילו עם ביצים.... ומקפיא.. אבל הטעם משתנה לאחר הקפאה.... צ'י
 

elik91

New member
הקפאת בשר

אישתי ווטרינרית אז ככה. אסור להקפיא מחדש בשר עוף שהופשר! כמו כן אסור להקפיא במקרר בייתי בשר טרי. נכון שהרבה עושים זאת בעיקר מחוסר יידע אבל זה מסוכן!
 
אנסה להבהיר את נושא ההקפאה וכן שיווק בשר

עלינו להבדיל בין החוק היבש לבין המעשה בתכלית.. החוק קובע שלקצב אסור להקפיא בשר טרי .שכן זה נותן פתח למניפולציות בנושא הטריות ובשר עלול להתקלקל... כמו כן החוק קובע שאסור להקפיא שנית בשר שהופשר..וברור גם למה ..כי אז תקפיא בשר שוב ושוב והוא אומנם יתקלקל. זה לא נכון לגבי אדם פרטי ששומר על הבשר וגם יזרוק אותו באם הבשר ידיף ריח לא נעים כאן ההזדמנות לספר לכם סיפור שלא יאומן .במדינת ישראל.לשום מוסד המאכיל אנשים כגון. מסעדה..אולם ארועים..קייטרינג..אסור לקבל בשר ללא תעודה וטרינריתתעודה וטרינרית יכול לתת רק וטרינר שמועסק ע"י המפעל שמספק בשר.....90 (תשעים)אחוז מהמיפעלים המספקים בשר כשר לא קונים בשר טרי..רק בשר קפוא..אז מאין יש למסעדה בשר טרי???(באים יש) ישנן מספר אפשרויות והטובה ביותר 1בעל המסעדה קונה אצל קצב את הבשרים 2הקצב שולח את הבשר למפעל 3הוטרינר במקום בודק ונותן אישור (תעודה וטרינרית) 4הבשר נארז ונשלח חזרה לקצב 5הקצב שולח הבשר למסעדה 6העלויות מוספות למחיר הבשר שנסע בקיץ הישראלי הלוהט הלוך ושוב.עד הגיעו למחוז חפצו צ'י
 

elik91

New member
רשיון יצרן

זה לא קשור לחוק אלא לבריאות הציבור.רק מי שייש לו מקפיא שמסיים את תהליך ההקפאה תוך חצי שעה יכול להקפיא בשר בבטחה. יש מספר תנאים סנטריים כגון סוג חרסינה, הגיינה והמצאות מקפיא שמסוגל לכך כדי לקבל רשיון יצרן שמאפשר לארוז ולהקפיא בשר. מידע אני אומר לכם שמסעדות וקצבים מסוימים עושים דברים שממש מסכנים את בריאות הלקוחות.
 

shlomoroded

New member
רשיון יצרן

התקנות לרישיון יצרן נועדו להגן על היצרנים ולא בהכרח על בריאות הציבור אחרת יש אפשרות לחייב איטליזים לרכישת שוק פריז כתנאי להקפאה ופה באים דרישות נוספות כגון גודל חדרי הלבשה מקלחות ועוד ...............................................
 
שלמה לחיזוק דבריך

בשנות השישים השבעים והשמונים מותר היה לאטליז להחזיק וטרינר במישרה חלקית. ואז התאחדו מספר אטליזים שכרו וטרינר שסיפק תעודות .ואפשר היה לשלוח בשר ל"מוסדות" כך נקראו המקומות בהם היו מטבחים גדולים, הפירמה "האחים גולדשטיין" סיפקו בשר לבתי אבות ובתי חולים..מתוך חנות ביפו. לא היה להם מפעל ולא שוק פריז... היום המפעלים הגדולים דואגים לחנוק כל יוזמה למכור בשר באיכות בסיטונות... צ'י
 
החוק בא להגן על הצרכנים

ולדאוג לבריאות הציבור והא אכן דורש רבות וקשה לעמוד בו וכמי שיש לו רשיון כזה אני חושב שזה חשוב ויעיל
 

avi5199

New member
../images/Emo45.gif נכון מאד ! אין שום בעיה להקפיא ולהפשיר

ולהקפיא שוב אוכל בבית, ומדובר על חוקים שנוגעים לגופים מסחריים. מצד שני זה לא אפשרי בלי סוף ! והמיקרוביולוגית צודקת במידת מה. מה שמקלקל אוכל זה מספר החיידקים. בכל הקפאה והפשרה והקפאה מחדש מספר החיידקים עולה, כי החיידקים גודלים ומתרבים בזמן ההפשרה, ובהקפאה הם קופאים ומתעוררים שוב לאחר ההפשרה באותו מספר כמו לפני ההקפאה. אפשר לאמר שסה"כ זמן ההפשרות המצטבר מבחינת החיידקים הוא זמן שבו האוכל עמד בקרור ולא בהקפאה. כיוון שאין שום בעיה להחזיק בבית בשר בקרור ללא הקפאה, אפילו כמה ימים, גם אין בעיה להפשיר ולהקפיא מספר פעמים בתנאי שזמני ההפשרה המצטברים אינם ארוכים מהזמן שמותר להחזיק בשר בקרור בלי הקפאה.
 

elik91

New member
הקפאה איטית

באופן כללי, תהליך ההקפאה במקרר ביתי הוא תהליך איטי, מה שגורם לחיידקים שכבר נמצאים בבשר להתרבות בקצב מהיר יותר, וכאשר אנו מפשירים את הבשר נמצאים בו כתוצאה מכך כמויות הרבה יותר גדולות של חיידקים. בשר שמגיע קפוא ממפעל מוקפא בדרך של מכת קפור שהיא תהליך הקפאה הרבה יותר מהיר ומונע את התרבות החיידקים. אלי
 
אלי.. אם תניח את הבשר כשהוא נוגע

מונח ישירות על רצפת המקפיא הוא יקפא מהר מאד.. באם הנתח גדול ..הפוך אותו לאחר כשעה... צ'י
 

elik91

New member
יש לי בבית ווטרינרית....

אני רק אחראי על הבישולים. היא מטפלת בחיות.גם באלו שעדיין חיות! וגם באלו שנועדו להאכל....
 

avi5199

New member
קצב התרבות החיידקים קוטן ככל שהטמפרטורה יורדת

והוא נעצר בהקפאה . אם מותר לשמור בשר במקרר כמה ימים בקרור, אז בוודאי שמותר לו להיות במקפיא במצב לפני קפאון את הזמן הזה במצטבר... פעולות של שטיפה במים, השריה בחומץ, או מיץ לימון, המלחה, בישול, הורגות חיידקים, ומפחיתות את מספרם בצורה דרסטית, ואז אפשר להפשיר ולהקפיא יותר פעמים. לכן בשר מופשר לפני הקפאה חוזרת כדאי לשטוף היטב במים.
 

uriler

New member
שטיפה במים הורגת חיידקים?!

מאיפה הוצאת את זה?
 
למעלה