שאלה

MadManIII

New member
שאלה

ימים אלה ימי כינוס, חשיבה, חשבון נפש ושמחה של מדינת ישראל. אבל מנגד יש חלק בציבור שלנו המתמגד לקיומנו, ומשום מה חושבים שתחת שילטון אחר היה להם יותר טוב (כאילו שבזמו מלחמה הם היו מקבלים פטור "תורתו אמונותו" מצבא הצאר ) בימים האחרונים מגיעים אליי סיפורים דרך החדשות או מקרים שארעו לבני משפחתי, לדו"ג: בבית כנסת שקרוב משפחתי מתפלל בו יש קהל אשכנזי שבחלקו גם חרדי- אבל זה בית כנסת די ציוני, היום בבוקר בתחילת אמירת הלל אחד המתפללים כיבה את האורות וברח כל עוד נפשו בו.... חרדי רץ לעבר רכבו של דודי ותלש ממנו את הדגל... סיפורים כאלה לא חסר, ואני מאמין שאת רובם עושים נטורי קרתא. אבל מה לעזעל מוביל אותם להתנהגןת מבישה וחילול השם הזה! מילא לא להסכים עם המדינה אבל להתנכל לה ולסמליה- ושלא לדבר על חילול שם המתים שהם עושים ביום הזיכרון אבל למה!!!!

MadManIII

New member
זה אני יודע

והם באים בכל מיני צורות- נוער הגבעות, שמאל קיצוני וכדו... אבל בתור אנשים שמכירים את המערכת מה יחסם של רוב החרדי השפוי בקשר ליום הזיכרון והעצמאות?

הרוב החרדי השפוי?

אם אתה סבור שיש כזה דבר כנראה לא הגעת לפורום הנכון

MadManIII

New member
רציתי להוסיף הערה צינית, אבל לא רציתי לפגוע

בכלל הציבור

הציבור החרדי

לא מוקיע מתוכו גם את הקיצוניים ביותר.מה שנותן הסכמה שבשתיקה לכל אותם קיצוניים.

עץ שתול

New member
בהשראה ובעידוד של הרבנים

תמיד החרדים מטאטים את הבעיות, באומרם שאלו רק השולים, עשבים שוטים, ועוד כהנה וכהנה הגדרות יפות שהצד השוה שבהם שהקיצונים פועלים על דעת עצמם. אבל זה פשוט לא נכון, קודם כל יש השראה רבנית בפרט בחוגים הקיצוניים, והם לא באמת מוקיעים או מרתיעים ממעשים קיצוניים. יתרה מזו, לא אחת נוכחתי בעצמי בהפגנות מעין אלה, וראיתי שהמפגינים יכולים להיות גם אנשים מכובדים וחשובים בעלי מעמד, ורוב הציבור האספסוף שמתקהל גם אלה השפוים שבתוכם מריעים ומעודדים אותם במעשיהם השפלים.

sec op

New member
זה חלק מההגדרה העצמית שלהם

בלא זה אין להם קיום כציבור מיוחד בפני עצמו המובדל משאר החרדים. זה יוצר דרך חיים שבשבילה הם חיים. בעצם הם יצרו לעצמם דת משלהם שרובה מבוססת על שנאת הציונות. כל זה מלבד הכספים שהם מגייסים בעזרת כל אותם פרובוקציות (שזו הסיבה העיקרית).

הם שרוטים

אני גם לפעמים לא מבינה את זה, אבל יש להם קטע כזה להקוס לכולם, העיקר שלהם יהיה טיפה "אקשן". משועממים!

מתבי6

New member
על משוגעים לא שואלים שאלות

הם דומים לשמאל הישראלי רק יותר קיצוניים ממנו ואין להם עיתונאים שיעשו להם יחסי ציבור עם תדמית של אנשים חושבים. מעניין שהם לא מפגינים כל שבוע ליד הגדר.

למעלה