שאלה

Until when 06

New member
שאלה

שלום, השתחררתי בפברואר 2009 (לפני שנה+). במהלך השנה הזו עבדתי רק 3 חודשים בעבודה המועדפת (כלומר לא השלמתי אותה ולא קיבלתי את המענק). כל שאר החודשים ( 11 במספר) לא עבדתי. החלטתי שאני רוצה להשלים את ימי העבודה המעודפת ובכך לקבל את המענק (נשאר לי אז עוד 3 חודשים לעבוד על מנת לצרו 150 ימי עבודה) אבל, לאחר שחיטטתי באתר של ביטוח לאומי היה רשום שהתנאי לקבלת המענק הוא: א. עבדת בעבודה שהוכרה כעבודה נדרשת לעניין תשלום המענק (בדקתי וזה בסדר). ב. מינימום תקופת עבודה (זה בסדר אני אשלים) ג. זכאות לדמי אבטלה- WTF? לערך שבררתי את סעיף ג- גילתי שבשנה השניה לשחרור (אני כבר בשנה השניה לשחרור) צריך להכויח זכאות לדמי אבטלה אם רוצים להשלים את המעודפת ולקבל את המענק..... אני לא זכאי לדמי אבטלה...מה זה אומר? שאם אשלים את הימים שלי לא אקבל את המענק? תודה

orend123

New member
צור קשר עם הביטוח הלאומי

קצת התברברת עם נושא הדמי אבטלה- זה לא קשור- וממילא זה מתקזז עם המועדפת. עד כמה שידוע לי צריכים לסיים מועדפת תוך שנה מהיום התחלת לכן אתה כנראה בבעיה, צור קשר עם הביטוח הלאומי ב*6050 ותברר איתם יותר לעומק- שלא תפספס...

cפיר

New member
גם לי יש בעיה דומה

אני שנה אחרי השחרור ורוצה להתחיל עבודה מועדפת. עכשיו התנאי לסעיף ג' -זכאות לדמאי הבטלה- הוא אם עברה שנה מאז שהתשתחררת חייב להיות לך לפחות 12 חודשי עבודה לפני ואז בשנה השנייה לשיחרורך תוכל לעבוד 150 ימים בעבודה מועדפת. בקיצור היא אמרה לי שכל תקופת הצבא=180 ימי עבודה! (ולך יש שלושה חודשים נוספים) אז כניראה אתה צריך להשלים עוד שלושה חודשים כדי שתיהיה זכאי לדמי אבטלה. וואי אפשר למות מבירוקרטיה אה? בכל מקרה רציתי לוודא את זה אם עוד אנשים כאן יודעים על הקטע ש3 שנות צבא=180 ימי עבודה.. היא בעצמה לא הייתה בטוחה..

למעלה