שאלה

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

afon

New member
שאלה

יש לי ידידה טובה אשר חוותה תאונת דרכים קשה לפני מספר שנים. הבחורה הנה חברה טובה מאוד שלי כבר מספר שנים. לפני מספר שבועות בזמן נהיגה היא נכנסה לסוג של התקף חרדה. היא עצרה בצד את המכונית, השתתקה ולא הצליחה לדבר באופן ברור ושלם, לא הבינה איפה היא או מה היא רוצה לעשות וכאילו התנתקה מהעולם. חזרנו הביתה מיד והיא ביקשה שנשאיר אותה לבד, אחרי כ20 דקות היא חזרה והתנהגה כרגיל פחות או יותר, ניתן היה להבחין שהיא בכתה. כל האירוע היה כ15 דקות בערך. זה הפעם השנייה שמצב כזה קורה לה, שמעתי מחברה אחרת שלה שזה קרה בפעם אחרת לפני יותר מחצי שנה. שני האירועים קרו בזמן מזג אוויר קשה לנהיגה. השאלה שלי היא האם זה מצב של פוסט טראומה והתקף חרדה בעקבותיו? מה אני כחבר שאיתה באותו הרגע יכול לעשות? איך להרגיע אותה ו"להחזיר אותה לעצמה"? מה לא כדאי לעשות וממה להימנע באותו הרגע? תודה לעוזרים

גרא.

New member
afon,קשה להעריך אם התקף החרדה הפתאומי,הוא על

רקע של פוסט טראומה,שכן אחרי תאונת דרכים קשה,יש לפוסט טראומה,באם היא לא טופלה,הבטים בין היתד של תגובת הימנעות מכניסה שבכלל למכונית,ולנהיגה בפרט.והיא כדבריך,נוהגת.החשש שהתקף חרדה כזה עלול לחזור,מוביל לצורך שלה להפגש ולדבר על כך עם פסיכולוג.יתכן שהיא זקוקה לטיפול,יתכן שהוא, ימליץ על פנייה לפסיכיאטר בכדי לקבל טיפול תרופתי,למניעת התקפים חוזרים.מה שאתה יכול לעשות באותו רגע,כחבר היושב לידה,ראשית כמובן להוריד אותה מההגה,ולנהוג במקומה.אם אין בידה תרופה מתאימה, תרגילי נשימה ,עליהם היא תתאמן כמובן קודם לכן,עשויים להפחית במידה ניכרת את השפעת החרדה.רצ"ב קישור להקניית תרגילי נשימה.

למעלה