שאלה

eitan007

New member
שאלה

אני עומד לשאול שאלה בנושא שמשום מה לא ראיתי שדנים בו בפורום זה (טוב, אולי לא נברתי מספיק עמוק). כידוע, הצבא משלם 10,000 ש"ח לכל שנת לימודים, וזה הולך ישירות לחשבון הבנק של העתודאי, ז"מ הוא משמש כמעין מתווך בין הצבא לאונ´ האם מישהו יודע כמה אחוזים בקירוב, מהווה הסכום הנ"ל מן העלות הממוצעת של שנת לימודים (כולל ספרי לימוד). מאחר והמספר הוא משתנה בהתאם לפקולטה, אשמח אם מאן דהוא ישיב לי בקשר למדמ"ח באת"א. נ.ב. השאלה מתייחסת לעתודאי ממוצע, שאין לו הנחות או מלגות למיניהן.

alvin

New member
ככה...

זה שכר לימוד שנתי פחות או יותר 500 שקל. זהו רק התשלום לאוניברסיטה ללא שום דבר אחר (ספרים וכו´).

יוסי99

New member
תגידו, אתם לומדים בקזחסטן ?

שכ"ל היום בארץ הוא 8500 ש"ח בערך, אחרי שביתת הסטודנטים הוא ירד הרי ב 15% (קודם זה היה 10K וקצת). אמור לרדת עוד בעתיד, אבל כרגע הממשלה חסרת הבושה הקפיאה את הפיחות, שהיה אמור להגיע תוך 5 שנים ל 50%. זה יכול לעלות יותר רק אם אתה צריך להוסיף איזה קורס אנגלית, או קורס מבוא בכימיה, או משהו כזה. תפסיקו לקשקש אם אתם לא יודעים על מה אתם מדברים, נמאס לי לתקן אנשים.

pl84

New member
אמרו לרדת אך טרם ירד - כיום מעל 9K

ואם מס תוספות נילוות מגיע למעלה מ 9.5K (אני מדבר על טכניון בלבד) הנתונים לקוחים מ: http://www.admin.technion.ac.il/slimud/newchap2b.html

יוסי99

New member
הפירוט בת"א

שכ"ל יסודי 8,070.01 אבטחה 306 רווחה 196 סה"כ 8651 עבור 36 ש"ס, 89% שכ"ל - היה לי פטור מאנגלית, שזה חובה בחוג שלנו, יכול להיות שבגלל זה ירד לי קצת-

eitan007

New member
אז מה שאתה אומר זה בעצם...

שבמקרה שלי נניח, שהצבא משלם לך על הלימודים יותר ממה שאני צריך (אני אמשיך לגור בבית, ויש לי פטור מאנגלית). אז כמה בעצם חסכתי לעצמי, כאשר הוצאתי פטור בפסיכו´ ?

יוסי99

New member
תלוי בחוג, בעקרון

אצלנו למשל, מקבלים רק מרמת מתקדמים, ובשנה א´ אתה חייב לעשות קורס, אם אין לך פטור. ואז כל מי שאין לו פטור, חוסך כנראה איזה 1000 ש"ח, אולי פחות. אבל אם הפקולטה הייתה מקבלת למשל אנשים עם רמת "כמעט מתקדמים" (לא יודע איך קוראים לזה), אז הם היו צריכים לעשות שני קורסים, ואז זה כבר בסביבות 1500-2000 וכן הלאה. אגב אני בכלל לא בטוח שההפרש והאחוזים וכל זה קשורים לפטור שלי באנגלית, רק נדמה לי.

יוסי99

New member
שכ"ל וכו

אין לי מושג מה הולך במדמ"ח, אבל נעשו פה כל מיני חישובים בעבר. בכל מקרה קצת נתונים: שכ"ל - 8500 בערך צילומים, קלסרים, אוכל בקפיטריה וכו וכו - מעל ל 1500 ש"ח הנוספים. ספרי לימוד - אצלנו ב]קולטה, נדיר ביותר שקונים ספרי לימוד (הם עולים פשוט בסביבות 500-600 ש"ח לפרק): א) בד"כ לא לומדים ממש מספרים, אלא רק יכולים להעזר\לקרוא פרקים רלוונטיים. ב)אם זה לא ספר שנורא חשוב שיהיה במקור, תמיד יותר זול לצלם אותו.. ספר 600 עמודים * 15 אג´ בערך = 90 ש"ח , 45 אם אפשר לצלם שני עמודים על אותו דף. אותו ספר במקור, 600 ש"ח בערך.. לפחות בתחום שלי ג)מצד שני, במקצועות כמו רפואה, אני יודע שספרים זה די must, ואז זה עוד איזה 2000 ש"ח בשנה בערך.. לפטופ שיעשה את העבודה - 5500-6000 ש"ח לפטופ חמוד שיוכל להוות גם מחשב בבית (מאד נוח) - 6500-7500 היה פה דיון, והבנתי שזה לא כזה עוזר במקצועות ריאליים, אצלי למשל זה ממש ממש נוח וחוסך המון עבודה. נסיעות - אתה גר בת"א, אז בערך 250 ש"ח לחודש, אני מניח. זהו בערך, קשה לי לחשוב על הוצאות "סטודנטיאליות" אחרות, אלא אם כן אתה מחליט לשכור דירה\מעונות, ואז זה יעלה לך בערך פי 3, אבל זה כבר סיפור אחר. בסה"כ המענק מכסה את רוב ההוצאות, כמו שאתה רואה, ואין צורך לקחת משכנתא כדי לממן את הלימודים (הייתי שמח לקחת משכנתא, אם זה היה משתלם.. אח Ivy League here I come... )

atudaman10

New member
דרך אגב

יכול להיות שהירידה בשכר הלימוד באוניברסיטאות באמת תתממש והצבא יחליט באופן חד-צדדי להוריד את המלגה לעתודאים המסכנים?

Hawk17

New member
כן בהחלט... ממקור רשמי

בהרצאה האחרונה של "עידוד עתודה" אשר נערכה השנה בבית ספרינו עבור ה-יב´ ניקים נאמר מפי נציג העתודה שבעקבות הורדת שכר הלימוד באוניברסטאות ל-8K, המלגה עשוייה לרדת גם היא ל-8, כך שאל תהיו מופתעים שהמלגה תקוצץ כך במהלך השנה, וזאת גם לאור הקיצוצים במערכת הביטחון. לי יש סתם תחושה טפשית שהם יורידו את זה אפילו ל-7 או 7.5, אבל זאת רק השערה של בור, אבל עם הגיון....

יוסי99

New member
בהחלט כן, אבל

עצם המלגה העכשווית לא באה מהדאגה של צה"ל איך נשלם שכ"ל, אלא כדי למשוך עתודאים. אם יורידו את המלגה, זה יהיה רק אם מישהו יחשוב שהם יכולים להרשות לעצמם לעשות את זה מבלי לפגוע במס´ העתודאים ואיכותם. אגב, הורדת המלגה למי שכבר התחיל ללמוד עשויה להיות בעייתית, כיוון שהם לא קוראים לזה מלגה עבור שכ"ל אלא "מענק שנתי" (כדי לא למנוע מלגות מעתודאים), ואז מה שקורה שהם החתימו אותנו על כל מיני תנאים שכתוב בהם שאנחנו מקבלים מענק, ואם נפסיק ללמוד וכו וכו, אז נצטרך להחזיר את הכסף. אם כתוב שם הסכום של המענק שמקבלים כל שנה, ואין על זה סייגים, בעקרון אסור להם להוריד. הבעיה היא: א) כנראה לא כתוב דבר כזה במפורש ב) מי ילך להסתכסך עם צה"ל בשביל עוד 2000 ש"ח בשנה, שגם ככה הוא לא ממש "מפסיד" כי השכ"ל יורד...

atudaman10

New member
מה??????????????????????

יוסי99, אתה לא לומד משפטים??? איך יכול להיות שיורדו לנו את המלגה אחרי שכבר הצטרפנו. חשבתי שיש אפשרות שיורידו את המלגה למצטרפים חדשים, אבל לא נראה הגיוני שמי שחתם, בין היתר על סמך המלגה השמנה, יקצצו לו במלגה. זה הפרת חוזה, זו חוצפה, זו שחיתות, זו הפקרות, ... (בשלב זה התעלפתי ושתיתי קצת מים), בקיצור זה לא יכול להיות, חייבים לפעול, viva la revolution

יוסי99

New member
לצערי ולצערך

א) המסמכים שחתמנו עליהם הם מבחינת הצבא "חוזה" ומבחינתנו "פקודה" ופקודה אפשר לשנות בכל עת. ב) בקשר למענק, כפי שאמרתי יש בעייתיות, אבל אך ורק בתנאי שהיה כתוב איפשהו במפורש מהו גובה המענק למשך כל הלימודים, ואני בכלל לא בטוח שכך (יש לי את הדף הזה שאמורים להחתים אותך עליו בבית, אם מישהו יתעקש קת אני אבדוק). ג) בעקרון הצבא יכול די לעשות משהו רוצה, בהרבה הקשרים, בגלל שהוא הצבא. הדבר בא לידי ביטוי בכמה רמות א) לא-רשמית, בית משפט לא כ"כ מהר ילך נגד הצבא ב) פורמלית, לרשות מנהלית מסוג הצבא הרבה זכויות שאין לארגון פרטי, כולל לפעמים הזכות "לדפוק" אותך, אם זה משיקולים כבדי משקל ג) אין כמעט דבר, במיוחד בפעולה מול עתודאים וכו, שהצבא לא יבקש וחברי הכנסת לא יעשו - מה, הם פוחדים להפסיד את קולות העתודאים.. ?

eitan007

New member
אני מצטרף ../images/Emo45.gif

זה פשוט שערוריה. יגנבו מאיתנו כסף ואנחנו נשתוק... זה לא ילך ככה.

התשובה הכי מדויקת שתוכל לקבל../images/Emo101.gif

אני מסיים עכשיו את השנה הראשונה בתואר מדעי המחשב במסלול מורחב באונ, ת"א וכל השנה עלתה לי בדיוק 11717 ש"ח (רק שכר לימוד בלי כל מה שמסביב) תאמת בפוקס נכנסתי לפה אז אם מישהו רוצה להגיב אני בד"כ בפורום סטודנטים. אני לא עתודאי מה לעשות... : ) ילד חורף

אם כבר אז כבר...

ראיתי שאתם ממש מתעמקים ממה מורכב התשלום אז אולי זה יעזור קצת תעשו חיים ילד חורף

למעלה