שאלה

kiki bobi

New member
שאלה

אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה (אם לא אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים) חברה סיפרה לי שבגיל 40+ אנשים(גברים ונשים)מתכווצים!! האם זה נכון? בכמה סנטימטר מדובר בממוצע? והאם זה נכון שפילטיס עוזרת למנוע התכווצות בגובה?(אם כן באיזה גיל ממולץ להתחיל בפילטיס כדאי למנוע תופעה זאת?) אשמח לתשובות:)

0 אור 0

New member
יש בזה משהו

כאשר לא מפעילים את הגוף , לאט לאט מתכווצים - זה אומר שיכול להיות שעד גיל 100 תתכווץ אפילו ברמה של סנטימטרים ספורים. בדור של סבתות העכשויות שזזות קצת, נדיר מאד לראות את זה, אבל פעם כשהיית רואה זקנות באיזור גיל 80 הן היו באמת יותר קטנות וכפופות. כמו שאתה שומע, למרות שיש משהו בדברים אז זה לא משהו שרואים מגיל 40, אלא בגיל יותר מבוגר יתר, אבל חברתך צודקת בכך שאם עוד לא התחלת בפעילות גופנית, אז ממש ממש חובה להתחיל היום - לא בגלל הגובה, אלא בשביל לשמר את הבריאות ויכולת התנועה. אפשר לבחור בכל פעילות - פילאטיס בסדר גמור , אבל בודאי שיוגה, אומנויות לחימה, או אפילו ספורט אקטיבי בתנאי שמשלבים מתיחות וחימום.

TheGreatNut

New member
לדעתי...

לא מדובר בזה שהגוף באמת מתכווץ. מדובר בזה שמרוב לחץ מצטבר ומרוב הזנחה של הגוף, שרירים רבים נעשים מכווצים יותר ויותר וקומת הגוף קטנה בעקבות זאת.

שני גורמים עיקריים

שחיקת הסחוס, ושברים אוסטאופורוטיים בחוליות. שרירים לא אמורים להשפיע על הגובה.

ת מ ר י 6

New member
התופעה נקרית "שבר דחיסה"

תופעה רווחת ומוכרת, קיימת אצל כל אחד מאיתנו בעיקר ובפרט בערוב השנים להגיע. כמובן שככל שהאדם עוסק יותר בספורט, יש סיכוי טוב יותר לדחות את התופעה אבל התופעה מתרחשת אצל כולנו. תוסיף לדייסה הזו פריצות דיסק, שחיקת סחוסים בגב, יציבה לא נכונה שמתקבעת עם השנים וחוסר פעילות גופנית ותוכל להבין לאן נעלמים להם הסנטימטרים שהיו פעם ואינם... פילאטיס, היא אחת השיטות הטובות לדחות את התופעה, כמו גם יוגה רפואה שלימה.

kiki bobi

New member
וואו.ועוד יש לי בעיות בגב

2 פריצות דיסק+בלט דיסק ועקמת בגב התחתון אז זה אומר שפילאטיס או יוגה לא יעזרו? ועוד שאלה (אולי קצת הזויה) אם אני יעסוק בפעילויות הנ"ל יש אפשרות לגבוה?

vadisimus

New member
2 פריצות דיסק+בלט דיסק

2 פריצות דיסק+בלט דיסק ועקמת בגב התחתון אז זה אומר שפילאטיס או יוגה לא יעזרו? זה אומר שכבר מזמן היית צריך להתחיל להתאמן.

ת מ ר י 6

New member
אני סבורה

שהאוסף שצברת עם השנים בנושא גב הרחיק אותך מפעילות גופנית - אני דוקא סבורה שהיא תעשה איתך חסד, יוגה/פילאטיס ועוד... אבל עם אסופה מכובדת שכזו, הייתי מפנה אותך לאוסטיאופט טוב, במידה ואתה רציני ומעוניין בהמלצה, פנה אלי במסר רפואה שלימה,

kiki bobi

New member
הבעיות שיש לי בגב

די הקשו עליי לעסוק בהתעמלות ניסיתי וזה היה לי קשה כנראה שניסיתי התעמלות של א מתאימה לי כמו:ריצה והליכה אני אשמח אם יש מישהו מקצועי שיכול לעזור לי רק מה זה בדיוק אוסטיאופט? כי האורטופד אמר לי או לעשות באמת יוגה ושחייה שזה אולי ישפר לי קצת את הכאבים או להיכנס לחדר ניתוח ל2 ניתוחים שאחד מהם הוא קצת קשה וההחלמה היא ארוכה. ואני לא רוצה ניתוחים אני מעדיפה לנסות לחיות עם זה ככה למרות שזה מאוד קשה וכואב (ודרך אגב אני בת)

0 אור 0

New member
ריצה זה ממש לא הספורט המתאים להתחלה

מה שאת צריכה ללמוד את המודעות לתנועה, זה לא חייב להיות דוקא כמו שעורי הפלדנקרייז של בני ה 70 שאם מזיזים במהלך השעור את המפרק בס"מ זה כבר נחשב שיעור נמרץ , אבל מה שחשוב זה שתהיה הדרכה מקצועית לתנועה הנכונה לגב שלך. כשאת מפנימה את צורת התנועה, זה הופך להרגל שאת מיישמת אותו בחיים וגם בסוגי ספורט יותר נמרצים, אם לזה את נמשכת (לא שיוגה, פילאטיס או אומנויות לחימה לא יכולים להיות נמרצים ומאתגרים) שילוב של שיטת מגע בהחלט יכול לעזור - אוסטאופתיה, או עיסוי רפואי או שיאצו / תאילנדי או אפילו דיקור ישחרר ויאזנו את עבודת השרירים שנפגעו מבעיות השלד.

אילהT

New member
../images/Emo2.gif ככה את חושבת על שיטת פלדנקרייז?

אני ממליצה שתאזיני לראיון שלי אצל עפרה נחמד בתכניתה "לבריאות" מהשבוע שעבר... היום הוא היום האחרון בו ניתן להאזין לראיון...

0 אור 0

New member
צודקת

יש לי כבוד רב לשיטת פלדנקרייז, והיא ממש יכולה להציל אנשים ולהוציא אותם ממגבלות תנועה קשות למצב של תנועתיות מלאה.

ub8

New member
מההתנסות הקצרה שלי עם פלדנקרייז

זו שיטת טיפול מדהימה. אילה, יש לך אתר מקסים, נהניתי מאד לראות את הריקוד עם הבחור בכסא גלגלים.

ת מ ר י 6

New member
סליחה, בת... ../images/Emo13.gif

יוגה נשמע לי מתאים, גם הליכה מתונה, שחיה - מוּתנה... שחית חזה עשויה לא להתאים, גם חתירה לא - תלוי שוב, במיקום הפריצות שחית גב אפשרית אבל זה מאוד תלוי במצבך - כך ששחייה רק במידה והמצב אכן שפיר - בכל אופן המומנט בו הגוף אינו שוקל במים מאפשר תנועה קלה אך בה במידה, עלולים לעשות תנועות שאינן מתאימות וזה הרבה פחות מתאים במצבים שכאלו. הספורט שאני כן הייתי מכוונת אליו הוא הליכה מתונה (מותנה בנעלי הליכה מותאמות ע"י מכשיר התאמה), יוגה, פילאטיס אצל מי שהוכשרו לעסוק בפילאטיס שיקומי נקודה נוספת שעולה בי, היות ואת אישה - ממליצה לערוך בדיקת צפיפות עצם (גם אם ואינך בגיל המתאים - שווה בדיקה והתייחסות בהתאם). מעל הכל, חוזרת להמלצתי הראשונה, גשי לאוסטיאופט - ע"ג הפורום לא מקובל להפנות, אם זה מעניין אותך - אשלח מסר ממליצה לך לערוך בדיקה באחד ממנועי החיפוש על מנת להבין מה בדיוק עושה האוסטיאופט. רפואה שלימה,

vadisimus

New member
התעמלות

מדוע יש לך פריצות דיסק בגיל שלך(24)? היתה תאונה ?

בטח שיוגה

ואפילו הייתי ממליצה לך ספציפית על "יוגה נשית" - אבל!!! לא הייתי ממליצה לך להשתלב בקבוצה - אלא לקבל הדרכה פרטנית מס' שיעורים ורק אחרי שהבנת את העקרונות ומה נכון עבורך להשלב בשיעורים קבוצתיים. יוגה משנה חיים זה בדוק!! מורה טובה בשיעור אישי יכולה להדריך אותך ולהראות לך מהי יציבה נכונה - איך להתכופף, לזוז ולהתמתח במהלך השיעור ואיך להעביר את מה שלמדת לחיי היום יום. בהצלחה

יעל ND

New member
שלום קיקי,

כל אדם "מאבד" עם הגיל מספר סנטימטרים מהגובה שלו. אפשר למדוד את זה כבר אחרי גיל 40, אבל זה מורגש מאוחר יותר. כמות הסנטימטרים ש"מאבדים",תלוי בגורמים שונים: האם אדם הולך זקוף, האם יש לו בעיות אורטופדיות, האם הוא עוסק בפעילות ספורטיבית, האם יש לו מחלות רקע ועוד. אחרי גיל 25 לא מוסיפים גובה. ברוב המקרים לא ניתן להוסיף גובה כבר בגיל צעיר יותר. מאחר, וציינת שיש לך בעיות גב, אני לא ממליצה לך שום פעילות ספורטיבית, גם זו שנשמעת לגמרי לא מסוכנת, בלי להוועץ עם רופא-אורטופד. אני כן ממליצה לך לבקר אצל אוסטאופת במטרה לנסות לתקן את הנזקים שיש לך בגב ואצל פיזיוטרפיסט, שיכול להמליץ לך על התרגילים. מקווה שעניתי על כל השאלות שלך. בהצלחה, שבוע טוב וחודש טוב

למעלה