שאלה

dabelpass

New member
שאלה

הפסקתי לעשן לפני כחודש.כל פעם שאני רץ או מאמץ את הריאות אני יורק ליכה.האם זה תופעה של ניקוי הריאות? או מה זה? כמו כן האם לאחר שנים ללא עישון יתנקו לי הריאות ?
 

TheGreatNut

New member
ליחה בגרון...

באופן כללי מגיעה או מהקיבה או מהריאות. בזמן עישון ממושך הריאות צוברות כמויות מאוד גדולות של ליחה (פסולת). אז כן, כשמפסיקים לעשן הריאות מתחילות להוציא באינטנסיביות את הליחה החוצה. יש מצב שזה יימשך אפילו יותר משנה. הכל תלוי במצב הריאות ובכמה זמן עישנת. כך או כך זה תהליך חיובי מאוד.
 

TheGreatNut

New member
בנוגע לרמת הניקוי שאליהן הריאות יכולות להגיע.

ככל שתקפיד על תזונה נכונה, על אורך חיים נכון, על פעילות גופנית ועל נקיון פנימי (לא תחזור לעשן) מצב הריאות ימשיך להשתפר (אולי אפילו עד מצב שבו תשכך שעישנת? זה כבר אני ממש לא יודע אבל אישית אני מאמין שזה אפשרי).
 
כל הכבוד על הפסקת העישון

גם אני חושב שהליחה שאתה יורק בעת מאמץ היא התנקות. וע"כ ממליץ לך בהדרגה להגביר את הפעילות הגופנית לזירוז התהליך וכן להרגשתך הטובה ובריאותך-כשתרגיש טוב יותר ובריא יותר יהיה לך קשה יותר לוותר על ההישג ולהרהר על חזרה לעישון. מטופלים שעזרתי להם להגמל מעישון מציינים את הדגש שלי על הפעילות הגופנית כגורם העיקרי שעזר להם להפסיק לעשן ,וכעבור זמן למנוע את החזרה לעישון. התמד בהצלחתך ערן
 

TheGreatNut

New member
../images/Emo45.gif ככל שמנקים יותר את הגוף...

וככל שדואגים לו יותר, ככה יותר קשה לחזור לזהם אותו.
 

hal767

New member
אכן, צודקים קודמי

הליחה יכולה להיות קשורה לסילוק הפסולת מהריאות, אבל לא רק מהן. כל תאי הגוף הורעלו כתוצאה מהעישון, והגוף מנסה לסלק את הרעל באמצעות מערכת הנשימה. הליחה היא התוצאה של תהליך זה. המומחים טוענים שאין אפשרות לנקות את הריאות לחלוטין מרעלי הסיגריה אצל מעשנים וותיקים. אין זה אומר שאין מה לעשות בנידון. פעילות גופנית סבירה מסייעת לתהליך הזה. אין צורך "לקרוע" את עצמך בפעילות יתר מזיקה. יש להתאים את הפעילות הגופנית למצבך הבריאותי ולכושרך הגופני. תזונה טבעית נכונה קשורה אף היא בניקוי הגוף, ולכן אני ממליץ להשתמש בכלי הזה. תזונה זאת נותנת לגוף תנאים לייצר תהליכי ניקוי באמצעות מנגנוני הפרשה שונים, ולא רק באמצעות מערכת הנשימה. חלק חשוב בתזונה זאת הוא אכילה מרובה של פירות וירקות טריים ואורגניים ע"פ כללי צירופי המזון. עיסוי מתאים מעודד אף הוא את התהליך, וכן תרגילי נשימה עמוקה מספר דקות בכל יום. אלה יעשו פלאים. וחשובים לא פחות - מנוחה ושינה מספיקים. עיקר תהליכי הניקוי של הגוף מתרחשים בזמן שינה. אז לגוף יש אנרגיה רבה, בה ישתמש כדי לנקות את עצמו.
 

יעל ND

New member
יש לי מטופל

שהגיע עם בעיה אחרת, אך בין היתר גם היתה לו ליחה בבוקר לאחר הפסקת עישון לפני 6 (שש!) שנים, למרות שניהל אורך חיים בריא ותזונה שלו בסך הכל טובה. עשיתי לו ניקוי (למטרה שלא קשורה לעישון לשעבר שלו) ואחרי ניקוי זה "נגמרה" לו גם הליחה. אם ליחה שאתה מבדר עליה, מפריע לך, יתכן שגם לך כדאי לשקול ניקוי הגוף. אפשר לעשות את זה בקרכים שונות, רק אל תתחיל ניסויים על עצמך, אלא תפנה לעזרה מקצועית.
 
למעלה