שאלה

שאלה

לאחרונה אימי לא מצליחה לנקות אחרי הקקי ואינה מריחה לכן היא חושבת שנקי. היא לא נותנת למטפלת לנקות וכועסת. האם יש למישהו רעיון מה לעשות?

ענתי44

New member
בעיה קשה

חלק מהמחלה הארורה הזו קשורה להפרשות הגוף, השליטה על הסוגרים, כפי שמכנים את זה הרופאים נחלשת עד אובדת, הרצון להתקלח או אפילו להחליף בגדים נעלמת. אמא שלי הנקייה כל כך, פתאום מסרבת להתקלח ומצידה להשאר יומיים בתוך טיטול לא נקי, זה בסדר. לכן את האחריות לניקיון הגוף לוקח המטפל וזה תפקיד לא קל. ראשית, עם אמא עדין עם תחתונים יש להחליף לה אותם בתדירות גבוהה יותר. שנית יש לשכנע אותה לתת למטפלת לנקות לה, אצלי זה היה באיום שאם לא ננקה ויהיה ריח הנכדים יברחו והיא התרצתה, בדרך כלל. אני ממליצה גם על שימוש במגבונים לחים לניגובה שכן ינקו את הכל ויותירו ריח נעים יותר. אמא אולי תתנגד כמה פעמים, תצעק על המטפלת או עליך, אבל בסוף תתרצה וזה יהפוך להרגל. אסור לוותר בנושא זה כי זה מקור לבעיות.

ענתי44

New member
כשאמי היתה במצבה

הגם שלפעמים "ברח" לה. היא לא זכרה לא איך מנגבים ולא שבכלל צריך לנגב. קרה פעם שהיא קמה באמצע עשיית קטנים ( פיפי )זה קרה מחוץ לבית וגרם לי לחץ רב. כולם , כולל הרופאים אמרו לי שאקנה טיטולים, אבל אמא כל כך נעלבה שאני החלטתי לחכות. מה שאני עשיתי באותה תקופה זה שמתי בתחתונים שלה תחבושת היגיינית ( היום יש מוצרים מיוחדים לזה )לאמא אמרתי שכמו שאני משתמשת בזה במחזור אז גם היא חייבת, ולהפתעתי זה שיכנע אותה. ואז החלפנו את התחבושת. זה עזר לזמן מסוים ואז היא היתה מורידה את זה. וכמו שטובה אומרת פשוט החלפנו תחתונים כמה פעמים ביום. והרבה כביסה עם הרתחה פטרה את הבעיה. מוזר שאמא שלי נמשכה לנייר טואלט בכמויות. היתה מגלגלת סביב היד גליל שלם, ולפעמים זורקת לאסלה בלי לנגב. ( גיליתי שזה חלק מהתנהגויות מוכרות ) אבל להשתמש בשביל לנגב סירבה. מי יבין ראש אלצהיימרי?!

שלום לאונרדו

אצל בעלי זה כבר המון זמן שלא מתנגב ולא אומר שעושה "גדולים". אז תקופה ארוכה, אחרי שעשה וגילינו שמלוכלך, החלפנו לו וניגבנו ובדרך כלל הוא עצמו גילה אחר כך שזה מלוכלך ובקש להחליף, למזלנו. היום המצב יותר טוב מבחינה זו שהוא כבר מרשה למטפלת לנגב לו אחרי שהוא עושה, בדרך כלל ואם אני בבית, הוא גם קורא לי לנגב לו. קניתי מגבונים עבים עם אלוורה שגם יהיה נעים יותר ומרפא... אולי תאמרו לה שצריך להחליף תחתונים כי הם התלכלכו או הם קרועים. אולי לא כדאי לריב איתה בזמן שהיא עושה(כמו שהיה עם בעלי בעבר) ואחרי שעשתה ויצאה מהשרותים לנסות להחליף לה. אני יודעת שהתחתונים כבר התלכלכו(אני כל הזמן עושה מכונה מיוחדת או שוטפת ביד) , אך לפחות לא תגיעו לידי מריבה כוחנית עם המטפלת. אני מנסה פשוט לא להתעמת איתו בנושא זה, המחיר הוא שיש לכבס אותם גם באקונומיקה. בהצלחה במשימה, טובה

תחתונים חד םעמיים יכולים להקל על המשימה

יהיה יותר קל למטפלת להסיר את התחתונים המלוכלכים ואפילו אם היא לא תצליח לנקות, להלביש תחתונים חדשים ולדאוג לסבן ולנקות את המבושים בעת הקילוח.

לא לשים חיתול

כל עוד היא שולטת, אז לא נורא אם לא יהיה כל כך נקי ונתתי לך כמה עצות והלואי ותצליחו לנקות אותה , אך לדעתי זה לא זמן לשים חיתול. אצל בעלי אנו מחליפים כמה פעמים ביום תחתונים לפי הצורך כי הוא שולט אך הולך המון פעמים לשירותים וכמובן לא מנגב כבר הרבה שנים.... לפעמים גם מרטיב את הריצפה ובשביל זה יש מטפלת או אני ואנו מנקות אחריו גם כשאני הולכת להורי אני נכנסת איתו ודואגת להשאיר נקי. בהצלחה, טובה

גם אשתי בדר"כ שולטת על הצרכים אך אינה מתנגבת

במקום להתנגב היא שמה בתחתונים נייר טואלט. השימוש בתחתונים חד פעמיים, כמו שכתבתי אתמול, מקל מאד כי הם גם סופגים. המטפלת מחליפה פעם או פעמיים ביממה וזה מספיק.

לא. זה שלב לפני הצורך בחיתולים-טיטולים

אני מחזיק חבילה מול עיני. כתוב "תחתונים סופגים" המידה (XL במקרה שלנו) 14 יחידות אני מעביר לך במסר קישור לאתר מסחרי.

הבנתי

תודה יענקלה על הקישור נראה לי שזה יהיה טוב לשלב יותר מאוחר שלה אם יגיע

למעלה