צר לי לאכזב אותך
32 שנה מחיי היו כחילוני גמור. במשך השנים (הרבה) לאט ביסודיות ובהדרגה הגעתי למסקנות שהגעתי ועל פיהם אני חי את חיי הנוכחיים ובכוונתי להמשיך כך. מחזירים בתשובה כמו הרב אמנון יצחק מעולם לא דיברו אלי, רק לקראת הסוף שכבר הייתי עם רגל אחת ´בפנים´ החלטתי לבדוק מה יש לו להציע, והשפעתו עלי הייתה שולית מפני שכבר הייתי די מגובש ובטוח בעצמי. בנוסף, חזרתי בתשובה הייתה דווקא דרך המדע ולא ב´קיצור דרך´, קרי קלטת, הרצאת מחזיר בתשובה, סמינר וקדימה לקבל עול מלכות שמים. לכן שאלתי בסוף תגובתי.. שטוף מוח? אני?! = הצחקת אותי. "אין זה משנה כלל וכלל כמה שתשמיץ את ירון ידען. מצידי, אפילו תוכיח שהוא טועה בכל המאמרים שלו. זה לא יוכיח כלום!" אין לי מה להשמיץ אותו, ובכלל אין לי כל כוונה לבזבז עליו אנרגיה בהקלדה, יש אחרים העושים זאת טוב ממני. "כי חובת הוכחת תיאוריית הבריאה והדת היהודית עדיין מוטלת על מי שהחליט באופן שרירותי (או בעקבות חינוך שוטף מוח) להאמין בה." אני לא חייב להוכיח לך כלום! אף אחד לא התבקש על ידי שיוכיח לי משהו. כסקרן מטבעי היו לי שאלות, בדקתי, חקרתי, ושאלתי בעצמי, אני לא זקוק שיאכילו אותי בכפית. מעניין אותך? אתה סקרן? אם כן, אז צא לדרך. אם לא, לא צריך, אלו חייך שלך. התורה מונחת בקרן זוית, כל הרוצה יבוא ויטול ממנה. היא שם, היא עובדה קיימת! אתה לא מאמין ומעבר לזה אין לך עניין בה? אחלה, אז זה לא צריך להפריע לך אם היא אמת או לא. אתה לא מאמין אבל יש לך עניין לתקוף אותה בכדי לערער על אמינותה? בבקשה, אתה מוזמן לנסות. אבל רק כשיהיו לך הוכחות חותכות מעל לכל ספק תבוא ותציג אותן, אם לא, אז חבל לך על הזמן. (ע"ע ידען) חכמים גדולים (ענקים!) ממני וממך ומידען בדקו וחקרו את התורה מכל כיוון אפשרי, אז אל תצפה ליחס של כבוד אם טענותיך ו´הוכחותיך´ אינם מספקות. להזכירך, גדולים בעבר ניסו ולא הצליחו. "לאורך ההסטוריה היהודית אנשים שסטו מהדרך וניסו להשפיע - אכן השפיעו!... מעניין שהנוצרים מונים כיום יותר אנשים מהיהודים..." לידיעתך, הסיפור של ישו כתוב וידוע בגמרא. יהושוע היה תלמידו הקרוב של רבו (גם בשם יהושוע), לאחר שחזרו ממצרים (אם אני זוכר נכון את המקום) עצרו בפונדק דרכים, רבו הסב את תשומת ליבו על המלצרית שהייתה ´קצת´ מכוערת (ללא עפעפים או ריסים) "ראה כמה נאה אישה זאת" ותלמידו השיב משהו בסגנון "אתה רציני? תסתכל עליה", רבו מאד כעס עליו ואפילו נפגע, "מבטי אינו מבטך" קרי אני מביט לתוכה לנשמתה עד כמה היא טובה, ואתה חושד בי שאני מביט ביופי חיצוני?!!" לאחר שתלמידו הבין את הטעות הבלתי נסלחת (הוא בעצמו היה ענק גם ביחס לאותם זמנים) ניסה לפייס את רבו אך רבו דחה אותו, מספר פעמים הוא בא לישיבה ונדחה, רצה הגורל ובדיוק באותו הבוקר בו החליט רבו להיענות לו ולקבלו חזרה לישיבה הגיע תלמידו ורבו היה בדיוק באמצע קריאת שמע, מכיוון שאין מפסיקים באמצע סימן לו רבו בתנועת יד ´לא עכשיו´, התלמיד פירש זאת כדחיה נוספת ומבחינתו זו הייתה הפעם האחרונה. פגוע עד עמקי נשמתו, כועס וזועף יצא אותו תלמיד כנגד כל עולם התורה ומאחר והוא היה בדרגה גבוהה כל כך הצליח לסחוף אחריו ע"י שימוש בכוחות רוחניים (כישופים, קבלה מעשית) קבוצה של אנשים שהלכו אחריו באמונה עיוורת וכך התגלגל העניין עד ל´התגלותו´ של ישו (יהושוע). המשך הסיפור כבר ידוע, הוא יצא להסיט נגד הדת היהודית והמציא אחת משלו. הניסיון להשוות את מקרה ישו והנצרות מול מעשיו של ידען לא במקומו. עכשיו אתה מבין מדוע אמרתי שהדוגמאות שלך "רחוקות ואינן רלבנטיות לדיון המקורי"? מן הראוי שתחזור בך מהאמירה הנ"ל "שטוף מוח". (לא שנפגעתי, אני לא. אלא זה פשוט לא נכון)