שאלה

שאלה

נכונה השמועה שאם אני עירונית אני בעדיפות שנייה להתקבל במיונים לשנת שירות כלשהי? כי שמעתי את זה יותר מפעם אחת, והאמת שאם זה נכון זה מאוד לא הוגן והייתי רוצה לדעת מה הרעיון העומד מאחורי הבחירה הזאת. תודה

yairs33

New member
לא ולא! (עירוני ובוגר מכינה גאה)

להתקבל לש"ש של התק"מ (ראי שאלה מעליך של תל אביבית) יהיה מסובך אני מניח. קיבוצי וכל זה. אבל שנות שירות ומכינות ככלל? ממש לא. יש לך תנועות נוער (לא השמו"ץ וכו', שהן מושבוצניקיות), החברה למתנ"סים, הגנת הטבע וקק"ל, ועוד ועוד ארגונים קטנים יותר ומה לא. ומכינות כמובן שפתוחות לכולם. אל דאגה... את בזמן הכי טוב לברר כל אפשרות שתרצי. בהצלחה!

הפט

New member
לא סגור בכלל...

לא סגור, אבל הם עושים סיפור ממה שהבנתי לעירוניים. אבל סה"כ אם אתה מתאים ומפגין מספיק לחץ ומוטיבציה יש סיכוי לא רע בכלל. יש לי כמה וכמה חברים עירוניים ירושלמים שעכשיו בשנות שירות בתק"ם (אפילו אחת במלכישוע שנחשב לאחד מהקשים להתקבל אליו).

Scholes 18

New member
מחזק את דבריו של "הפט"

בעיקרון התק"צ קורא לזה "תעדוף", בעוד שאנשים אחרים (לבטח העירוניים) יקראו לזה "אפליה". אני שמעתי את הצד של מולי (אחראי שנות-שירות בתק"צ) בעניין מספר פעמים, ואני יכול לרשום לך כאן את דעתו המפורטת הכוללת נתונים וכדומה, אבל זוהי אינה דעתי ואני לא רוצה להצהיר משהו גורף. אם את רוצה, שלחי לו מייל לכתובת הזאת: [email protected] ואני בטוח שהוא ישמח לענות לך... בעיקרון זה משהו בנוסח של "לגיטימי שהתנועה הקיבוצית (תק"צ) תדאג קודם כל לבניה\שליחיה ורק אח"כ לנערים שבאים מבחוץ". אין להתעלם מכך שנוצר מצב של מונופול: רוב מוחלט אם לא כל כפרי הנוער והפנימיות (שלהם הביקוש העיקרי בקרב מלש"שים) הם בחסות התק"צ... אבל, כאמור, דברי עם מולי (או עם עמליה שעובדת איתו, בכתובת: [email protected]) בהצלחה...

למעלה