שאלה.

Halo10

New member
שאלה.

אני רוצה לשנות את השם שלי. אני מתקרב להוציא ת.ז עוד סביבות ה- חודש ורוצה לשנותא ת השם לשם שמשתמשים בו כבר מגיל 12 אבל לא משפחה. השם שאני מתכוון לשנות מסמל עבוריי את ההתגברות על מחלה באשפוז שעברתי ואת השינוי אני לא בטוח שהמשפחה תבין. אמא שלי לדוגמא יודעת שהרבה קוריאם לי בשם הזה והיא פשוט לא מבינה למה ולא שואלת ואני חושב אולי שהיא חושבת שזה ילדותי. דרך אגב, השם הוא אמיתי כמו שאני אשנה מאיתי לעידו או מגיא לפאולו. שם רגיל לגמרי.. אני מתחבר עם השם הרבה יותר מעם השם הישן שמביא לי אסוטיאציות של אובדנות והרעבה ונידוי. מה לעשות? איך אני משנה את השם או מכניס אותו לתעודתת הזהות שלי?.. ואיך אגיד להורים??

mykal

New member
אתחיל דוקא מהשאלה האחרונה שלך,

איך להגיד להורים,? אתה נשמע החלטי מאוד ועם נימוק משכנע, אז למה לא תנסה לשבת איתם ולומר להם בדיוק כמו ששכנעת כאן בפורום אלה הנימוקים של ואני לא רוצה לעשות נגדיכם, אלא להפך, רוצה הסכמה ותמיכה. אם הטיעון שלהם יהיה שזה ילדותי, תאמר שעכשיו זה מה שאתה מרגיש, ואם תרצה לשנות בעתיד זו אפשרות. יש בעיה אחרת--אם הם נתנו לך את השם מענין של כבוד למישהו, ואז זה סוג של פגיעה בענין, אזי תציע שהשם שבחרת יהיה רשום ראשון והשם שהם נתנו שני כלומר, לא מחקת אותו. לענין הטכני, אתה מגיע למשרד הפנים וממלא טופס לשינוי והנפקת תעודת זהות וזהו. בהצלחה.

פלגיה

New member
עד כמה שידוע לי

לשינוי שם מתחת לגיל 18 נדרשת חתימת הורים. כך שאם אתה בן 16 - תצטרך לדבר עם ההורים שלך עוד לפני שינוי השם, ולקבל את הסכמתם לכך. גם אחרי גיל 18 כדאי שההורים יידעו מראש על ההחלפה, וכדאי גם שיסכימו איתה, או שלפחות לא מאוד יכעסו, אבל אין צורך באישור שלהם. איך אומרים להורים? מתחילים בטפטופים של אמירות שממילא כולם קוראים לך כך, ושככה מכירים אותך בשם הזה. אחרי כמה טפטופים אפשר לקחת אותם לשיחה רצינית. להדגיש שהחלפת השם אינה בשום אופן ביקורת עליהם, ולא אומר שאתה לא אוהב אותם. יכול להיות שהם יבינו ויקבלו בקלות, יכול להיות שלא. אנשים שונים מייחסים חשיבות שונה לאקט של הרישום הרשמי בתעודת הזהות.

LEATHER REBEL

New member
אם ההורים מתנגדים...

אז כפי שפלגיה אמרה, תצטרך לחכות לגיל 18. אני מכיר אחד, שהיה אתי בשכבה, שגם אחרי ששינה את השם, רבים מבני משפחתו התנגדו לשינוי והמשיכו לקרוא לו בשם הקודם. בתגובה, הוא פשוט התעלם מהם... עד שלא היתה להם ברירה והם הבינו כי אם ברצונם ביחס ממנו, הם יאלצו לציית לכללים שהוא קבע. אני לא יודע מה פה בגדר "מותר" או "אסור". אני בכלל לא בטוח שיש פה משהו שמותר או אסור. מה שכן, רבים לא יסכימו לקבל את השינוי. אמרת שהשינוי הוא בעקבות מאבק במחלה? אז דע לך, שאם ברצונך לשנות את השם, אז יש כאן מאבק פסיכולוגי, שבעצם הוא רק מתחיל. והבעיה שתתגלה היא, כאמור, של ההורים/משפחה/הסביבה או כל אחד אחר שמתנגד לשינוי. אבל כמו שעשה ההוא שהיה אתי בשכבה, אם תראה שאתה לא מוותר, ההורים/משפחה/סביבה (מחק את המיותר) ייכנעו בסופו של דבר.

noa_f

New member
אני חושבת שדוקא אם תסביר להורים מה שהסברת

פה, שהשם הישן שלך מתחבר אצלך למחלה והחדש מתחבר לריפוי - הם יבינו. מה עם האופציה להשאיר את הישן כשם שני (אמצעי)?

למעלה