שאלה...

noam221

New member
שאלה...

רציתי לשאול האם יש סיבה שבגללה בית משפט יכול שלא לאשר לרשום שם של דיברה על שם קטין- הדירה נקנת ע"י אביו של הקטין... ומסיבות כאלה ואחרות האב רוצה לרשום את הדירה על שם בנו הקטין...- אפשרי?? תודה מראש!

צחי24

New member
זה בלתי אפשרי

מהסיבה שלקטין אין כשרות משפטית לעשות עסקאות בנכסים. הכל מוגדר בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. ***אינני עו"ד.

עו~ד עפר

New member
בהחלט יתכן.

זה אפשרי בכמה הקשרים. למשל, כאשר מדובר בנכס מכביד, שיש בגינו יותר חובות מזכויות. למשל, כאשר מדובר בהברחת נכסים של האב. האם אתה מעונין למנוע רישום כזה או חושש מכך? עפר.

יוסי99

New member
למעלימי המס לא תהיה תקווה

ע"ע ס´ 13 לחוק החוזים - "חוזה למראית עין" הוא חוזה שלא שווה את הנייר שעליו הוא כתוב. מאידך, אם לא יהיו בעיות בהעברת הדירה, לא תגיע לבימ"ש, ולא יבטלו את החוזה, ואז נראה לי שתוכל בכ"ז להתחמק ממס.

noam221

New member
זה לא בשבילי בכל אופן...

זה בגלל שהדירה שאותה אני משכיר צריכה להימכר רק באישור בית משפט שהיא תעובר על שם הילדה של הקונה (שהיא קטינה...)

יוסי99

New member
sorry, אז אם כך

סה"כ התפקיד של ביהמ"ש להגן על האינטרס של הילדה. במידה והנציג של הילדה (הורה או אפוטרופוס) ממליץ שכן , לא אמורה להיות בעיה, אלא אם כן יסתבר שזה ממש לרעת הילדה. כמו כן, במקרים בהם מדובר בהטבה בלבד (כלומר הילדה מקבלת דירה, שזוהי זכות, ואין בה סכנות וחובות), נוטים להקל. השאלה היחידה שיכולה לעלות בבימ"ש היא מדוע הדירה נרשמת על שם הילדה, אבל אני לא חושב שזה רלוונטי לעניינך. בכל מקרה, אין דרך חוקית להבטיח תוצאה מסוימת, עליך פשוט לחכות להכרעת בימ"ש.

למעלה