שאלה

diklarae

New member
שאלה

שלום כולם! אומנם אני לא פקסית (רגע אל תעיפו אותי) , חברה של היא מיוצאי פרס ואני רןצה להכין לה ליום הולדת אוכל פרסי מובהק , האם יש איזושהיא עוגה או מאפה פרסיים שאתם יכולים לתת לי ?

mbar30

New member
שלום דקלה ואנחנו לא מעיפים פקסית

אנחנו לא ממש יודעים מה זה... בקשר לאוכל - פנקי את החברה בעוגה טעימה אם בא לך עוגת שוקולד פיצוצית תגידי ואקליד לך המתכון (כשהזמן יתיר לי) יש כמה סוגי אוכל מובהקים של יוצאי פרס אבל הם דורשים מידת מיומנות וכמו כן תבלינים מיוחדים תעשי בפורום מתכונים חיפוש על השם הרברונן ותמצאי דברים מדהימים של העדה אם יש לך מיומנות מטבחית עשי מה שכתוב ותראי שיצא מדהים

yafash7

New member
mbar30 תודה על ההפניה

לפורום מתכונים. מצאתי שם כל מיני מתכונים שבכלל שכחתי מהם. כמובן שמיום שישי הקרוב כל שבוע אבשל מאכל פרסי שיהיה על השולחן ואכין גם חוברת של מאכלים פרסיים ומידי פעם אביא מתכון מיוחד לפורום הנחמד הזה. שוב תודה ושבוע נפלא לך ולכולם.

ממתי לעדה הפרסית...

יש עוגות???ומאפים?? איך זה שזה לא ידוע לי...אשמח אם תגידו לי שאני טועה...ואתחיל להכין משו כזה...

JUN JUN

New member
דווקא..

לפני שבוע דיברתי עם מישהי, פרסייה טרייה טרייה (10 שנים בארץ) והיא סיפרה שלסוכות היא מכינה מעין מאפה פרסי לאורחים בסוכה. אני לא זוכרת איך קוראים לזה אבל בעיקרון זה היה אורז מבושל עם סוכר ועוד תבלינים מתוקים ושקדים ומי ורדים וכו...אני לא זוכרת את התהליך אבל בסופו משטחים את התערובת (של האורז והתוספות המתוקות) בפיירקס ואופים וזה אמור לצאת כמו עוגה שחותכים לקוביות ומגישים. זו פעם ראשונה ששמעתי על זה אך הבחורה התעקשה שזה מאכל מאוד נפוץ בפרס לארועים מיוחדים. מישהו יודע איך קוראים לזה?

yafash7

New member
קומפו -

מה, אתה רציני? בטח שיש מאפים ודברים נהדרים בעדה שלנו. אני מלקטת חוברת של מתכונים פרסים וביניהם יש גם עוגות ועוגיות ועוד דברים טעימים ומיוחדים.

קודם כל יפה...

אני בת-אז נעים מאוד!=) ומה שידוע לי עוד לא ניפגשתי בעוגה פרסית... אשמח אם יהיה לך מתכונים להביא לי...

JUN JUN

New member
יש דווקא עוגיות פרסיות שאפשר לנסות

צריך לשאול את הותיקות יותר בפורום.... ברוכה הבאה לפורום אנחנו לא מעיפים אף אחד

rba25

New member
ג'יון ג'ון למה רק הותיקות?

יש עוגיות שנקראות בפרסית נון ברנג'י, נוחודצ'י, קאק, הלווה, הלווה ברנגי' ועוד ועוד.....

JUN JUN

New member
טוב אז במפגש הבא רונן ממונה על העוגיות

נשמע טוב אבל אין לי מושג איזה עוגיות אלה..אני מכירה רק נונה טנוק שאם איזה פרסייה זקנה הייתה מוכרת לנו קופסא היינו נהנים פעם בשנה. ככה לא היינו מכינים בבית עוגיות פרסיות.

diklarae

New member
היי תודה לכולם

היי מסתבר שכן יש לי קשר , כמעט שידכו את סבתא שלי עם אחד (לפני המון שנים בירושלים כשעוד היו שידוכים אמיתיים ודינוזאורים היו בשילטון ), אז אפשר לומר שאני כמעט פרסית (לא פקסית)., בכל אופן תודה רבה, ואם מישו יוכל לתת לי מתכון לעוגיות ,למשל , זה יהיה אדיר (יום ההולדת ביום שלישי) , למען האמת אשפית מטבח אני לא... רחוק מזה אבל תמיד אפשר לנסות...

למעלה