שאלה..

חופית1112

New member
שאלה..

כתבתי פה כבר פעמיים לגבי חבר שלי.. אנחנו חברים 8 חודשים אוהבים מאוד אחד את השני ומעוניינים לשמור על הקשר. אני בת 18 וחצי והוא בן 21 וחצי היתה בעייה של תאילנד- הוא רוצה לנסוע שהוא יסיים את הפסיכומטרי(בעוד חודש) ובנוסף היתה לי בעיה שהוא נכנס למקושרים. את בעיית תאילנד טרם פתרנו..זה סתם עושה לי רע לדבר איתו על זה ובחיים לא נגיע לפשרה.. לגבי המקושרים הכל הסתדר. בקיצור עזרתם לי מאוד. יש לי שאלה בקשר ליחס של בן זוג שלי אלי...כעיקרון הוא מראה לי אהבה בחיבוקים נשיקות מילות אהבה..הוא ממלא את בקשותיי...אם אני צריכה הסעה, או שאני מבואסת הוא בא ישר לעודד אותי.. בקשר למתנות...אני מאוד אוהבת פינוקיםפ ומתנות והוא יודע את זה..בהתחלה הוא לא עשה עם המידע הזה כלום..עד שביום האהבה רמזתי לו לקנות לי פרחים... מאז הוא לא הפתיע אותי בכלום....אני מרגישה שאני צריכה את זה בתור דלק לקשר..אמרתי לו והוא אמר שבגלל שהוא לא עובד אז לא אפשרי, והוא יפצה אותי... השאלה היא מה נראה לך התדירות הבריאה שבן הזוג קונה\מפנק את החברה שלו... כמובן שזה אפשרי כל יום...אבל אז משהו פה אובססיבי.. מה נראה לכם? עוד דבר....שנינו לא עובדים...אני בשירות לאומי...מרוויחה כ700 לחודש והוא לא עובד בכלל כבר 4 חודשים בגלל פסיכומטרי... השאלה שלי היא מי הגיוני שישלם על יציאות וכו'?...בינתיים אנחנו מתחלקים פעם אני פעם הוא (למי שיש כסף) ומה בעתיד, כשהוא יעבוד ואני לא?..הגיוני שרק הוא ישלם?או שאני צריכה להתחלק עדיין?

נראה שאת מאד מוטרדת

גם מהכסף וגם מהפינוקים. בגיל שלכם אמורים להתחלק ביציאות. וזה הגיוני. לגבי הפינוקים אין "תדירות בריאה".. ונראה לי שאת אובססיבית מידי. מאחר והבחור לא עובד אל תרמזי. מתנות מקבלים לא דורשים. פינוק יכול להתבטא בדברים קטנים של תשומת לב, לא חייבים לקנות כדי לפנק. ואיך את מפנקת אותו ?... לגבי העתיד, אני מבינה שהחלטת לא לעבוד ? הקניות הן "דלק" לקשר ? עצוב שזאת החשיבה שלך.

חופית1112

New member
זה בא מהבית

אצלי בבית אמא שלי היא כמו המלכה לאבא...הוא תמיד מפנק אותה..לא מפספס ימי אבה\ימי נישאין\יום הולכת\יום האם...כל דבר אפשרי...ואפילו סתם ככה.... לעומת זאת אצלו...קצת שונה...אבא שלו בעבר בגד באמא שלו...(הוא סיפר לי) עכשיו ההורים שלו נשארים ביחד רק בגלל הילדים ולא מתוך בחירה..גם ככה זה נראה... המצב השונה בין הבתים לא מהווה בעיה...אולי להיפך...כשהוא רואה את היחס שלי אליו כמה הוא חם ואוהב הוא משווה ליחס של אימו לאביו...ואז הוא מעריך אותי יותר... אני מפחדת שהפער ביננו יגרום בעיות בעתיד ולכן אני מוטרדת אפילו מעניין המתנות...

chenby

New member
אל תצפי למתנות

ואז תופתעי ותשמחי כל פעם שתקבלי אחת.. תפסיקי להיות מוטרדת ממה שנראה לך שיהיה בעתיד - כי אין לך לעולם מושג. זה שעכשיו את מוטרדת, רק מרחיק אותך מלחיות את הטוב שיש עכשיו. אם הוא טס לתאילנד זה רק בעוד חודש.. אל תגיעי למצב שאת מתחרטת שהיה לכם חודש עצוב ומתסכל לפני הטיסה במקום חודש שמח ואוהב שייצור מלא מלא געגועים לחזור. הכל בגישה שלך. אבל את רק בת 18.. אז אני מאמינה שאת תלמדי.. :)

רפסודיה

New member
תרגילים בהתבגרות

חופית, עכשיו את עושה את הצעדים הראשונים בלחיות את החיים, מה שקורה לך כרגע הוא שאת נעולה בתוך תבניות. צפוי לך הרבה תסכול מיותר אם לא תצליחי לפתוח את החשיבה שלך לראות שבחיים יש עוד הרבה דרכים אחרות ושונות בהן באים דברים באים לביטוי, חוץ מהתבניות שלך. זה טוב שיש לך רצונות ושאת חותרת להשיג אותם אבל כדי לחיות טוב במציאות את צריכה להבחין בין מה שבא מתוכך ורמת הצרכים שלך, לבין מה שיש בעולם שמחוצה לך, להיות ערה לפער שבדרך כלל יש בין שני אלו. וגם לשים לב לכך שדברים לא בהכרח באים בצורה אחת מוגדרת, כך שאת עשויה לפספס דברים שטובים לך רק כי מראש הגדרת לעצמך שהם צריכים להראות אחרת. אחד הדברים הבסיסיים והראשוניים שכדאי שתביני ותפנימי הוא שחבר הוא לא מוצר שבא עם מפרט ידוע מראש שמתאים לצרכיך ואיננו תכנית כבקשתך. זה עניין חשוב שכן לא מדובר רק בחבר הספציפי שלך, אלא גם בכל אחד אחר שקיים בעולם- כולל ההורים שלך. אף אחד מהם לא נוצר כדי לספק את צרכיך. הדוגמא שהבאת עם המתנות והפינוקים היא הדגמה מצוינת לכך- אמרת שאת מרגישה שאת צריכה מתנות ממנו כ"דלק לקשר"- הוא בנוי אחרת ממך, ולו דרכי ביטוי אחרות לרגשות ולכוונות שלו. כך שמרגע שהגדרת מתנות כדלק לקשר יצרת משוואה על פיה אם אין מתנות= אין דלק. ומה לגבי הביטויים שבאים טבעי ממנו ושלא נכנסו למשוואה הזו שלך? והרי לך בעיה ביניכם שאת עצמך יצרת (זו רק אחת מהן, יש עוד כמו עניין הנסיעה לחו"ל שקשה לך לבליעה, או מי ישלם וכמה). במקום להתמקד במה שיש, את נתקעת להסתכל על מה שאין. מה גם שאת מתעלמת מכך שיש סיבות טובות ומציאותיות מאוד שעשויות להסביר מדוע אינו מציף אותך במתנות: אין לו כסף כי אינו עובד. הוא עומד לפני נסיעה לחו"ל ובוודאי זקוק לכל סכום שיוכל לחסוך. וזה עוד אפילו לפני שדיברנו על הרגלים שונים מאלו שלך, שהוא אולי מביא מהבית שלו. עניין זה כה חשוב לך שניסית להסב את תשומת ליבו למקום של המתנות אצלך והוא עדיין לא מפתיע אותך כפי שציפית- אז שקלי מה כן יש לך שם ממנו, מול מה שאין ואם גם אז עדיין יישאר נושא המתנות כעניין מהותי עבורך בקשר, תמיד תוכלי להחליט להפרד ממנו כי הוא לא מביא מתנות. ותמיד תוכלי למצוא אחד שהתבנית שלו מראש יותר מתאימה לזו שלך, אחד שעבורו מתנות הן דלק לקשר.

g u y 4 u

New member
ראבק!!!!!!!!! ../images/Emo46.gif

מה קורה לאנשים? התאדה השכל הישר? ההתחשבות? ההתבגרות? כולן נעלמו? מה זה הקטע הזה?!

seeyou

New member
התדירות הבריאה שבן הזוג קונה\מפנק את החברה?

אני חושב שתקבלי תשובה אחרי הטיול בתאילנד אם את זקוקה לפינוקים תמשיכי לדףדף בספרי האגדות תייר ישראלי מיקר בלונדון מזג אוויר-גשום ניגש הבחור לשוטר ושואל אותו סליחה אדוני מתי הקיץ באנגליה השוטר מביט עליו ועונה: שנה שעברה היה ביום שלישי. יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
הכנות שלך נוגעת ללב

זה מי שאת. רוצה מתנות, רוצה שישלמו עליך. לגיטימי. (אני אגלה לך סוד: גם אני רוצה.) מה שפחות נראה לי זה זה שאת רוצה לעגן את זה ב"הגיון". שהגיוני שהוא יביא לך מתנות, הגיוני שהוא ישלם עליך. אז אני מצטער. לגיטימי זה כן. הגיוני זה לא. מצד שני, יש גברים שמדברים בדיוק בשפה שלך: מביעים אהבה וגבריות בכסף. יש לזה כמובן מחירים אחרים, אבל הם בהחלט קיימים. זה לא המקרה עם הבחור הנוכחי. יש לי הרגשה שהקשר הזה לא יגיע רחוק מדי. את רוצהצ את הקשר, אבל את כל הזמן מתבשלת מבפנים. הייתי נותן לטבע לעשות את שלו, ואין לי ספק שאת תגיעי בסופו של דבר לבחור שיתן לך בדיוק מה שאת מחפשת.

עוד פקאצה הצטרפה לרשימה...

אני מחוץ לשוק השידוכים מזה זמן מה, אבל שמעתי מלא מעט גברים שקשה למצוא בת זוג כי הן באות עם רשימת דרישות כל כך ארוכה ופלצנית (כאילו שכל אחת מהן מלכת אנגליה מינימום...) שאין סיכוי שבחור ישראלי סטנדרטי יעמוד בה. חשבתי שהם קצת מגזימים, עכשיו אני רואה שלא... מה הקטע שלך עם מתנות? מה זה הקישקוש הזה? עוד חפץ טיפשי שייתייבש באיזו מגרה או יתמלא אבק על איזו כוננית? תרבות הצריכה במירעה! שום דבר לא השתנה ב-5000 השנים האחרונות? את באמת חושבת שמודדים את ערכך ברכוש? אולי תדרשי שיקנה אותך מאביך ה-200 כבשים ו-30 גמלים? בוקר טוב, המאה העשרים ואחת כבר כאן, תשתחררי - אם יש חפץ שאת רוצה או זקוקה לו, תגשי לחנות הקרובה לביתך ותרכשי לך אותו. מהחבר תצפי ליחס טוב, התחשבות, כבוד אמפטיה ואהבה.

"התדירות הבריאה"?

אנחנו ניסינו להביא מידי פעם מתנות חומריות זה לזו, זה כמעט תמיד נגמר בחיוך קצת מאולץ, מלווה ב"וואו, איזה יופי!" חיבוק ואיפסון המתנה בארון עד לסדר פסח הבא, אז היא מצאה את מקומה בארגז "למסור לניזקקים" (מי בדיוק זקוק לשני סיפלונים חמודים בצורת לב שאוחזים זה לזו בידית ואומרים I LOVE YOU?) או במקרים חמורים יותר - ישירות בפח האשפה. מהר מאוד חדלנו מהמנהג הנלוז ומאז כל אחד קונה לעצמו את המתנות שלו. כשרוצים לפנק אחד את השני עושים זאת בדרכים אחרות (כמו למשל לעשות לבן הזוג מחווה אצילית כמו לקחת את המכונית שלו לניקוי או לעשות לבן הזוג משהו שהוא לא יכול לעשות לבד למען עצמו. את צריכה פירוט?) כך שהתדירות הבריאה מבחינתנו למתן מתנות היא 0.

Litalxo

New member
אנחנו לא מביאים מתנות חומריות... אבל אם את

רוצה לקבל, ראוי שתתני לו גם את משהו. אם זה מה שמשמח אתכם אתם יכולים לעשות לכם מנהג של החלפת מתנות קטנות, אבל את לא יכולה כל הזמן רק לקבל. תמיד אעדיף שבעלי יפתיע באיזו ארוחת ערב נחמדה בבית (אפילו שזה אומר שיהיו במטבח הרים של כלים לשטוף..) מאשר שיקנה לי משהו

I C E M A N 7

New member
התדירות הבריאה - מינימום

תדירות גבוהה תיצור הרגל, ובעקבות זה תחפשי משהו אחר לקטר עליו (וכמובן תמצאי). הכי טוב שהקיטורים ינווטו לעניין הזה, זה ייתן שקט תעשייתי בתחומים היותר מורכבים.

seeyou

New member
"שקט תעשייתי בתחומים היותר מורכבים"../images/Emo152.gif.

אייבורי

New member
התשובה

את אדם מבחיל. מפונקת, נצלנית ושתלטנית. מעבר לזה אין לי מה להוסיף

למעלה