שאלה...

michael110

New member
שאלה...

מחשבות קומפולסיביות ומחשבות טורדניות הם שני דברים שונים? כאילו שהמחשבות שחוזרות לי כל הזמן שאני נלחם בהם נונסטופ זה קומפולסיביות!? והמחשבות המגעילות שקופצות לי למוח כשאני ליד מישהו אז אלה טורדניות? ועוד דבר! יש דרך כלשהיא למחוק את המחשבות האלו ואת החרדות לתמיד או לפחות את הרוב באיזשהו טיפול עצמי, וללא תרופות וטיפולים מכל מיני אנשים? כי באמת נמאס לי מזה ואני כבר כיתה יב ואני לא מצליח לתפקד נורמלי ועם כמה שאני מתאמץ לא הולך לי וגם הרכיבה בסוסים לא מרגיעה אותי יותר מכמה שעות, וזה המקום האחרון שאני יכול לשאול ולהיעזר בו.

אמא11

New member
היי מיכאל יקר וברוך הבא../images/Emo13.gif

ב"קישורים" של הפורום אתה יכול לקרוא פירוט "מהו OCD". תמצא שיש אנשים שיש להם מחשבות טורדניות והם מבצעים פעולות מסויימות כדי להפיג/להרגיע. לפעולות האלה קוראים "טקסים". לפעמים יש OCD שהוא רק מחשבתי ואז ה"טקסים" גם הם במחשבות - נניח חשיבה של "מחשבות מבטלות". זב לגבי OCD אבל אל תשכח שבעצם אתה לא מאובחן ולא כל המחשבות המטרידות הן בבחינת הפרעה (כזו או אחרת). כתבת שאתה בי"ב. נראה לי שהדרך הכי טובה לעזור לעצמך היא לשתף את ההורים או אדם מבוגר אחר שקרוב אליך (דודה, סבא, סבתא, אח בוגר). חבל לסבול אם אפשר לטפל. שיתוף של אדם מבוגר יכול להיות הצעד הראשון לשיפור המצב. האם שיתפת מישהו מהחברים? אתה מוזמן לקרוא קצת ב"קישורים" של הפורום ב"טיפים" של חברי הפורום. כמו כן בהמלצות על ספרים יש ספר שיצא לאחרונה לגבי התמודדות עם מחשבות טורדניות - מומלץ. חשוב שתדע שבין אם יש לך או אין לך OCD - אתה לא לבד ויכול לשתף כאן. יום טוב תמי

למעלה