שאלה.

שאלה.

הרעיון של שוק קחתן, הוא רעיון שישב לי בראש כבר הרבה זמן, אפילו היה ללי אתר קטן של קחתן, שנקרא ג´סטה. לא כלכך עבד. יש שתי בעיות שאני מזהה והיו לי פתרונות אך אני בחרתי לעשות דברים אחרים וזנחתי את יישום הרעיון ולכן אציע לכם, אותם ללא תמורה אם תרצו, תאכלו, לא תרצו- אל תאכלו. אז ככה: 1. הבעיה הראשונה היא איך הדברים מגיעים ממקום למקום, זה לא תמיד קל. 2. הבעיה השנייה, היא שלא תמיד מישהו מציע משהו שאהיית רוצה בתמורה. (רוב הקח-תנים הם דברים ישנים, שהיית רוצה להחליף.) שני רעיונות. 1.להשתמש במחסנים כדי לרכז "מציאות".ככה אנשים יכולים תמיד לדעת לאן צריך ללכת, חוסך זמן ועלויות, ותמיד אפשר לבו לחפש. 2. אולי אפשר לחלק נק´ תמורת דברים, ואז, אפשר "לחסוך" "תנים" תמורת "קחים" למרות שלא מצאת ממש "סוופר" זהו, לבינתיים, דרך אגב, אני יכול להציע סורק, של דיגיטל ריסרץ´-אין לי דרייברים וכבלים, אבל אם מישהו רוצה אותו אז שישלח לי מסר. בסוט

tookmy

New member
שלום בסוט

בקשר לרעיון של קחתנים תמורת נקודות, למעשה זה כבר קיים בעולם האמיתי חוץ לפורום וקוראים לזה קהילות סחר חליפין. לשתי אלו שאני מכירה קוראים "מחרוזת" ו" lets haifa " אחת ארצית עם קהילות מקומיות אוטונומיות וקשר בין הקהילות, והשניה בחיפה. יש לך מידע על מחרוזת בטאג ליין של הפורום וגם קישור לאתרים שלהן בקישורי הפורום. לעוד שאלות לגביהן אתה יכול לשאול ואשתדל לענות כמיטב יכולתי. בקשר לפורום- נכון , זה בעייתי, לכן כדאי לציין כשרוצים להחליף משהו את אזור המגורים. אבל- מעבר להחלפה הפיסית עצמה של חפצים (אפשר גם שירותים) הפורום קודם כל קם ברעיון של לקדם את הרעיון של החלפות, ומבחינתי גם אם אנשים לא ממש מחליפים דרך הפורום אבל מקבלים השראה להחלפות דרך כאן, זה נפלא. דוגמה נהדרת היא של גולש כמה שורות למטה, יניב , שלא הצליח דרך הפורום למצוא מורה לגיטרה, אבל אחר כך הלך וחיפש ומצא מישהו שמוכן לעזור לו בעניין זה תמורת עזרה אפשרית בעתיד. סך הכל, אם הקשר האנושי יוצא כאן נשכר, או אם מישהי/ו שאין באפשרותה מקבלת משהו בלי כסף, הרווחנו.

tookmy

New member
אם התכוונת שאתה רוצה

להציע הצעות בחינם לפורום (דברים למסירה) - זה מבורך, מבחינתי. לפעמים התמורה היא עצם הנתינה או הידיעה שמצאו שימוש נוסף למשהו שאתה לא צריך.

למעלה