שאלה

שמי 17

New member
שאלה

כמה זמן אתה בעצם "שייך" לצבא כשאתה עתודאי? מישהו כאן עשה עתודה בתקשורת? שמי

ramil

New member
לא בטוח ש"שייך" זו המלה הנכונה

זה מריח כמו עבדות. ותגידו מה שתגידו: חייל אינו עבד. הוא אדם בסטטוס מסויים, שמקנה לו (הרבה) חובות ו(מעט) זכויות. אז ככה: שירות חובה 3 שנים + 3 שנים קבע. בזמן הלימודים אתה נחשב איש מילואים, וסביר שתעשה טירונות בסוף שנה א´, מילואים בסוף שנה ב´ (משהו נוסח לטחון שמירות 20 יום, לרוב על חשבון החגים - לא משהו עם אתגר אינטלקטואלי במיוחד).

יוסי99

New member
שמירות או אבט"שים?

שמירות על מה? הרי אבט"שים בנים יחידים לא עושים, מה קורה עם השמירות ? ואני כבר חשבתי לתומי שמהטירונות אני לא אשמע מהצבא עד לבה"ד 12..

פלטרון

New member
למיטב ידיעתי

המדיניות הנוכחית היא לא לקרוא למילואים בחופשות . פעם זה היה ככה (כמו שרמי אומר ) - היום כבר לא ( לעתודה אקדמית לפחות ) . אני ממש הרבה זמן לא שמעתי על עתודאי (אקדמי) שנקרא למילואים ( הפעם האחרונה שאני שמעתי על משהו כזה הייתה לפני 3 שנים ! ) .

שמש27

New member
סתם חשבתי שיהיה לכם מעניין לדעת...

שפעם, בעידן הקרח, היתה בצה"ל ח-ט-י-ב-ה של עתודאים ! חחח כן, כן. הלא היא חטיבה 833 המהוללת (היא לא קיימת כבר -אז מותר לרשום את המספר...). היו בה שלושה גדודים (כמו שצריך) שאיכלסו מאות עתדואים שהיו חיילים קרביים די טובים - בוגרי רובאי 04. כל קיץ תעסוקות באורך הגלות, ואפילו היו אימונים של 4 ימים עד שבועיים באמצע השנה !!! כן, כן, היו דוחפים אותם במומחיות בחופש של בין הסמסטרים ובפסח. אז...החטיבה פורקה...רמת החיילות ירדה לרובאי 02...והמילואים בוטלו. לפי דעתי, רק אם תפרוץ מלחמה (כאילו שעכשיו יש שלום...) כוללת - ייגויסו כל העתודאים בוגרי הטירונויות למיניהן - אבל נקווה מאד שלא נגיע לזה - לא משום "ירידה" על העתודאים, חס ושלום (
) - אלא כי סימן שהגיע הקץ...חס ושלום. ובבניין ציון ננוחם. שמש.

שמש27

New member
עכשיו תריצו דאחקות על...

איך נראו/נשמעו/התנהלו החיים ב"חטיבת העתודאים".... האם חישבו את מעוף הקליע טרם הירי ?..... (ואני התחלתי לענות לעצמי - סימן לא טוב...
...אז כדאי להפסיק.... זיו17 - אתה רואה ! הכל בגללך ! עשית לי...רגשות-אשם !....חחח....
) ביי שמש

שמש27

New member
מקפיץ.... כדי שתרגעו עם המילואים...

אבל צריך עשר מילים לפחות, ועכשיו זה בדיוק עשר. לא ?
שמש

שמש27

New member
למה לא קופץ ?

וצריך רק 10 תווים - ולא מילים - ובכל זאת לא קופץ.... מישהו יכול לעזור ? חחח
שמש

למעלה