שאלה

speedy123

New member
שאלה

איך קוראים לענף הרכיבה שהסוס רוקד בו? לא ניראה לי שזה קשור לדרסאז´ אבל זה קשור לאינגליש? איזה כיף קניתי אתמול עוד מכנס רכיבה(עכשיו יש לי 3) וקניתי מגפיי רכיבה וציוד כדיי לנקות את הסוס... בחנות של גדליה בכפר סבא. אהה כן ועוד שאלה: בתחרויות של קפיצות, קופצים לפעמים משמאל ולפעמים מימין אז רציתי לדעת אם הסוס צריך להחליף לקאנטר ימין ושמאל גם בקפיצות או שזה רק בדרסאז´ ובקפיצות אפשר להשאר על אותו קאנטר כל הזמן?

ScooBy

New member
תשובה

לענף הרכיבה שהסוס "רוקד" בו קוראים דרסאז´, המילה דרסאז´ באה מהמילה האנגלית Dresser ובעצם בדרסאז´ מבטא הסוס תנועות ומקצבים מסויימים שהוא עושה בטבע במצב ריגוש, אך בדרסאז´ הם נעשים בהרמוניה ע"י פקודה של הרוכב. התשובה לשאלה השניה היא די פשוטה... כן צריך להחליף רגל בקאנטר גם בקפיצות. הסוס תמיד חייב להיות ברגל הנכונה בקאנטר בגלל שהסוס תמיד צריך להיות רך לכיוון שהוא הולך... אם הסוס לא יהיה ברגל נכונה הוא יאבד מהשיווי משקל שלו ואז או שהוא יחליף רגל לבד (Flying change) או שהקאנטר יהיה ממש לא נוח והסוס לא יחליף רגל ויצא משיווי משקל... בקפיצות חשוב שהסוס יזרום בקאנטר בשיווי משקל נכון בשביל שהוא יוכל לקפוץ מעל המכשולים בלי להפיל או לסרב ולכן חשוב שהסוס יהיה ברגל נכונה בקאנטר.

show jumping

New member
ותוספת קטנה...

מה שסקובי כתבה זה נכון מאוד, יש לי רק משהו קטן להוסיף. במסלול קפיצות הרי לא נשארים באותו כיוון כל הזמן, החלפת הרגל המובילה מתבצעת בזמן הקפיצה.

speedy123

New member
תודה

תודה רבה פתרתם לי את התעלומה... תמיד לא הבנתי איך זה שלא רואים שהסוס מחליף קאנטר ובגלל זה התחלתי לחשוב ש...הוא פשוט לא מחליף. אז תודה רבה ל-2 עזרתם לי מאוד!

filly

New member
ושאלה לספידי..

מזה החנות של גדליה בכ"ס? איפה היא? ויש שם ציוד אינגליש?

speedy123

New member
ותשובה לפילי...

למען האממת לא כל כך שמתי לב לאוכפים אבל הראשיות הם של אינגליש ויש מגפיי אינגליש צ´פסים ומה שרק תרצי. זה נמצא בכפר סבא באזור התעשיה ברחוב אלקלעי ( אני חושבת שככה קוראים לזה). אם את צריכה עוד פרטים אני פה.

מריושי

New member
ברמת גראנד פרי

אין מבחנים קבועים מראש יש אלמנטים שצריכים לעשות ועל פיהם הרוכב בונה תרגיל ומוסיף גם מוסיקה ככה יוצא שנראה שהסוס "רוקד"

ScooBy

New member
למבחן הזה קוראים

סגנון חופשי (free style) והוא ברמת גראנד פרי. אבל יש מבחן גראנד פרי ללא מוזיקה שכל שנה משנים אותו והוא עולמי. בארץ אין את מבחנים הסגנון החופשי (מוזיקה) כי להכין כזה מבחן עם מוזיקה והכל עולה הרבה מאוד כסף ודרוש לזה הרבה מאוד זמן....

לגבי המבחנים המוזיקלים....

הם נעשים מרמה A של ה-CHALLENGE FAI (בערך רמה ד´-ה´) עד Cure Grand Prix. כדבריך בארץ ביטלו אתם בשל מיעוט הרוכבים ברמות הבינוניות והגבוהות. אבל.... ברמות הגבוהות של דרסג´ לנכים המבחנים המוזיקלים הם חובה... על מנת לקבל ניקוד לקראת אליפות העולם והמשחקים האולימפיים

storm15

New member
דר"א../images/Emo70.gif

עוד סגנון רכיבה שהסוס נראה כאילו הוא רוקד נקרא "פיאף" הסוס מקפץ על הרגליים האחוריות ועושה תרגילים שממש נראים כאילו הוא רוקד בתוספת של מוסיקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה מאד יפה ואין בתי ספר לפיאף רבים בעולם והמפורסם מבינהם הוא בית ספר רכיבה בספרד כי הם המומחים!

show jumping

New member
פיאף

פיאף זה לא סגנון. פיאף זה תרגיל בדרסאז´ שבו הסוס מבצע טרוט כמעט במקום.

ו..

איך מאמנים סוסים לכל הדברים האלו? איך מלמדים סוס לקפוץ בליד ימין, ולצאת מהקפיצה בליד שמאל?? איך מלמדים אותו לחקות את התנועות הטבעיות שלו ע"פ פקודה? איך גורמים לו לעשות טרוט במקום? מה אתם אומרים?

תגידו..

מה שאני באמת רוצה לדעת (בנוסף לכל מה שאנרכיסטית שאלה) זה איך גורמים לסוס לשבת כמו כלב... כלומר על הישבן? או איך מלמדים אותו לעשות כאילו הוא נפגע (כמו בסרטים)? תסתכלו איזה דברים אפשר לעשות! ואתם יודעים.. שמישהו (ברח לי השם) הצליח לגרום לסוס שלו לעשות קאטנר בריוורס?
בכל אופן, כשמישהו יענה על זה... אני יהיה צנצנת (למה צנצנת?? אין לי מושג...). U-
בה-ביי!
לזכרה של אולדון

לפי מה שראיתי-

ראיתי פעם סרט תעודה על איך מאלפים סוסים לסרטים. המאלף:" אנחנו לוכחים ומעמנים סוסים שאוהבים לעשות תרגילים, אי אפשר להחריך סוס לעשות את העבודה הזאת.". והוא הראה איך הסוס שלו יוצא מתוך קופסה בסימן יד...
. אני מנסה להסביר פה שסוס אוהב את מה שהוא עושה- אבל אין לי מושג איך מאלפים אותו לעשות את זה...!

בטח ראית את זה בתוכנית

שהייתה על מריו לוראשי..... הוא הכניס סוס לקופסא ואח"כ הסוס ישב כמו כלב והוציא לשון!!!! זה היה כ"כ חמוד!! והמריו הזה משהו מיוחד! הוא יודע לאלף סוסים בצורה הכי טובה אני חושבת.... ובד"כ הסוסים שעושים כאילו הם נפצעים בסרטים זה הסוסים מהחווה שלו בצרפת...

show jumping

New member
אוקיי...

החלפת רגל מובילה בקפיצה זה לא כל כך מסובך, כמו שמחליפים ליד לא בקפיצה, פשוט מסמנים לסוס באותה הדרך רק שבמקרה הזה הוא באוויר... אפשר גם בנוסף, לפתוח מעט את היד לכיוון שבו יהיה הקאנטר אחרי המכשול. בקשר לתרגילים בדרסאג´, תרגילים כמו פיאף למשל הם תרגילים ברמה מאוד גבוהה, ודורשים רמת אילוף בהתאם. בעיקרון בפיאף, קודם מלמדים את הסוס בעמידה להרים כל פעם רגל אחרת על פי פקודה, בהתחלה בלי רוכב ואחר כך עם, יותר מזה אני לא ממש יודעת. עוד לא יצא לי לפגוש מאלף בארץ שעובד על כאלה תרגילים למרות שאני בטוחה שיש כמה, איפשהו... לעומת זאת התרגילים ברמות הנמוכות יותר, כמו לג יילדינג למשל אני יכולה להסביר אבל אני בטוחה שאת יודעת איך מלמדים כי יש להם מקבילים בווסטרן, נכון?...

טוף

הסוס יוצא מהקפיצה ונוחת על הרגליים הקדמיות, ואז הוא צריך לבחור את הליד תחשבי על זה שאם הזרימה שלו במקצב מנוגדת לרגל שצריכה להוביל הוא יעשה מין קפיצונת כזאת כדי לתקן את הטעות... רואים את זה במקצים? אימון לתרגילי דרסאג´ נשמע לי מרתק. חוצמיזה, מה זה לג יילדינג?

speedy123

New member
תודה

תודה רבה רבה לכולכם! תאמינו לי הפורום הזה שווה יותר מכל הספרים שיש. תודה רבה על כל הפרטים המעניינים ותמשיכו ככה ואני ינסה גם לענות לכם על שאלות תודה!

show jumping

New member
אז ככה

עוד לא יצא לי לראות בתחרות שהסוס יצא מקפיצה ברגל לא נכונה, אבל אחרי הכל התחרויות שיש בטלויזיה זה הרוכבים והסוסים הטובים בעולם אז... כשאני קופצת עם סוסים שלא כל כך מנוסים בקפיצות ואני לא מצליחה לגרום לסוס להיות ברגל נכונה כשאני יוצאת מהקפיצה אני פשוט מחליפה אחרי כמה צעדים את הרגל וממשיכה לעבוד על זה. אם אני לא טועה המקביל בווסטרן ללג יילדינג זה טו טראק.

למעלה