שאלה

קומרן

New member
התנסות אישית

בעברי הרחוק התאמנתי רבות במה שמכונה "חלימה צלולה", ביציאה חוץ גופית ואף בשניהם ביחד. זכורות לי במיוחד אותם נסיונות של יציאה חוץ גופית אשר נעשו מתוך חלום צלול, לרוב זה נגמר בסחרחורת ואיבוד שליטה ומודעות (הירדמות בתוך החלום הצלול) ובפעמים אחרות התעוררתי במיטה עם איקצוצים בכל הגוף, תחושת ריחוף ומעיין גלי אנרגיה שמתפשטים. בעבר נהגתי לייחס זאת להצלחה חלקית בתהליך, היום אני מאמין, וזה מבוסס על ידע מדעי, שתחושה זו נובעת מהפיסיולוגיה של המוח. החוויה היא אמיתית לגמרי, השאלה היא לגבי הפירוש.

ינוקא1

New member
תחושה זו נובעת מה"פיסיולוגיה של המוח"

אתה מבין מה זה ? ? ? כי אם לא , אז אתה בחברה טובה. גם המדענים לא מבינים בדיוק מה זה. עקצוצים וגלי אנרגיה זו אכן הרגשה של אנרגיה ואני מאמין שהגעת לאיזשהו שלב. אני לא התנסיתי מעולם בחלימה צלולה , וביציאה חוץ גופית אני לא כל כך רוצה להתנסות (לפחות לא כרגע). אבל בהילינג וביואנרגיה כן התנסיתי , ומנסיוני התודעה שלנו יכולה לשנות מציאות - אתה יכול לקרוא לתודעה הזו "פיסיולוגיה של המוח" , זה לא משנה.

קומרן

New member
היי ינוקא

דווקה הנושא של יציאה חוץ גופית מעניין ביותר חוקרים הצליחו לשחזר בדיוק את אותה חוויה (החוויה קיימת ללא ספק) בעזרת שינויים בפעילות המוח (גם כימים וגם על ידי מגרה חוץ גולגלתי) המסקנה המתבקשת היא שתחושות אלו יכולות לנבוע גם משינוי בפעילות המוח בלבד, זאת דוגמה טובה לדעתי למצב שתחושות יכולות מאוד מאוד לבלבד.

ינוקא1

New member
יש אינטראקציה והשפעה הדדית

בין חומר לרוח - ניתן להשפיע על הרוח ועל ההכרה באמצעים חומרים (מה שתיארת , כנ"ל סמים , כנ"ל תרופות פסיכיאטריות). וגם השפעה הפוכה - שינויים במצב הרוח גורמים לעליה של הורמונים מסוימים ולירידה באחרים. זה ששיחזרו בעזרת חומרים כימיים , לא אומר שהתחושות "מבלבלות" וזה לא אומר שהחוויה איננה "אמיתית". תתאר לך למשל שהרוח בגוף תלויה באיזשהו שיווי משקל כימי עדין. וכאשר הוסיפו חומר מסוים , הגיעו לחוויה חוץ גופית. הרוח יצאה מהחומר (חלק מסוים ממנה , אחרת האדם היה מת). באותה מידה , נניח שאדם למד להגיע לחוויה חוץ גופית בכח התודעה שלו ולשנות את השיווי משקל הכימי הזה כרצונו. האם החוויה של זה או זה איננה אמיתית ? עם כל המחקרים הללו , אף אחד לא מבין עדיין איך המוח פועל בדיוק ומהי "תודעה".

קומרן

New member
הבעיה הפסיופיזית

אני מליץ לך ליקרוא קצת בנושא של הבעיה הפסיכופיסית. החוויה היא אמיתית לגמרי, האדם אכן חווה משהו, אך אין דרך לדעת האם אובייקטיבית באמת הייתה, לצורך העניין, חוויה חוץ גופית או שכל החוויה התחילה ונישארה בתוך הקופסה אשר בראש האדם. עד היום לא הצליחו להוכיח כי החוויה היא אמיתית. אפשר לדבר שעות על עולמות אסטרליים ושאר ירקות אבל בשורה התחתונה הדיבורים האלו הם פילוסופיים בלבד ומעולם לא הצליחו בניסוי להראות הצלחה של remote viewing , לצורך העניין.

ינוקא1

New member
ומה זה משנה ?

יש גם דברים אמיתיים שלא הוכיחו אותם בניסוי - מה שאני רואה , מה שאני חש. (ואם זה לא אמיתי , אז גם הניסוי שמבוסס בסופו של דבר על מה שאנחנו רואים איננו אמיתי). יתכן גם כן שכל העולם שאנחנו מכירים מתחיל ומסתיים בתוך קופסה שנמצאת איפושהו , ושאין בכלל חומר. אני בקיצור טוען שגם התחושות שלך וגם הדברים הסובייקטיביים הם אמיתיים , ואתה יכול להבין את העולם דרך המחקר של החוויה ושל התודעה שלך , אפילו שזה לא מדעי.

nadaval56

New member
המחטים של המחקר

היו מחטים קצרות יותר מהמקובל. כאשר המחט היתה בתוך הגוף, למעשה רק חלק קטן היה בתוך הגוף. כלומר, המטופל הרגיש דקירה אבל המטפל לא הגיע עם המחט אל נקודת הצ'י. מסקנת החוקרים: דיקור פלצבו מועיל לפוריות יותר מאשר דיקור אמיתי. אבל - מיד יקפוץ ינוקא ומטפלים אחרים שעובדים עם עפעוף או אינטואיציה ויגידו לחוקרים: זה הרי בדיוק מה שאנחנו טוענים! שדיקור זהה לכל מטופל לא בהכרח נכון! יתכן שבדיקור פוריות יותר מתאים לדקור דיקור שטחי מבלי להגיע לנקודת צ'י! מה אתם אומרים? קומרן? ינוקא? אני מת לשמוע מה אתם חושבים אבל לפני כן, הייתי שמח אם תקראו מה שכתבתי על המחקר הזה כאשר הוא יצא. אני חושב שזה מרתק משום שמבחינה סטטיסטית המסקנה המתבקשת מהמחקר היא: עוברות טיפול IVF? רוצו לדיקור!!! תקראו - תבינו...

הי נדב, ותודה על המאמר

אני חושבת שמה שכתבת נכון. קודם כל, אפילו עיסוי קל של נקודת דיקור יכול לעזור. שנית, אנו יודעים שהסינים הם חובבי מחטים גדולות והחדרת מחטים עמוקה. אנו יודעים גם שרוב המטפלים במערב משתמשים במחטים דקות יותר, עושים פחות מניפולציות ולעיתים גם דוקרים פחות עמוק, ועדיין זה עובד... אולי אפשר להסיק מכך שדיקור עדין יותר - יעיל יותר. ובכל זאת, קשה להסיק מסקנות חותכות מ-180 מטופלות. כדי לאשש את המסקנה צריך לעשות מחקרים חוזרים. כך או אחרת, 30-40 אחוזי הריון ולידה מול 5 אחוזים, זה הבדל משמעותי שהמסקנה ממנו צריכה להיות חד משמעית.

0 אור 0

New member
אז אני אקפוץ

כל מי מאתנו שעוסק בטיפול אנרגטי ברמה מסויימת, יודע שלא תמיד צריך להכנס בנקודה כדי להשפיע, כבר קרה לי שאנשים קיבלו ממני עיסוי מאד עדין ובאו אלי בפתיעה שזה שחרר את התפוס , ברפךקסולוגיה , אחת השיטות הכי חזקות שיש היא שילוב של רפלקסולוגיה עם קריסטל ובכלל ללא מגע ברגל (מי שחווה מספר שזה מרגיש כאילו תקעו לו משהו עמוק לרגל), ועוד לא אמרתי שיאצו שמטפל בדיוק באותם מרידיאנים ובכלל בלי מחט, אז ממש לא מפתיע אותי שהדיקור העדין משפיע

מה הקשר?

זה שלך יש את התחושות שלך לא אומר שאי אפשר לארגן מחקר קליני שיבדוק את השפעת הדיקור שלך מול פלצבו (דיקור דמה למשל). כמו שרופא נותן טיפול X1 למחלה Y1 ונותן טיפול X2 למחלה Y2 ועדיין אפשר לבדוק את יעילות הטיפולים. טיפול שלא ניתן לבדוק באופן אוביקטיבי את יעילותו - כוחו מוטל בספק רב. ואפשר לבדוק טיפולים של רפואה סינית באופן אויבקטיבי. דוגמה טובה יכולה להיות המחקר על טיפולי הפוריות שהתפרסם בכתב העת BMJ.

netta55

New member
תודה רבה

אבל יש לי חברה שרוצה ללמוד את המקצועות הללו והיא מתלבטת כי היא לא יודעת אם זה נחשב לימודים לתואר ואיפה כדאי כי יש כ"כ הרבה מקומות (הקולג' לרפואה משלימה, ברושים, מדיקולג' ועוד ועוד) ואם בכלל כדאי להתחיל על לימודים של ארבע שנים או ללכת על לימודים של משהו ממוקד וקצר... יש הצעות?

0 אור 0

New member
לימודים לתואר

במידנת ישראל עדיין אין הכרה לשום תואר של רפואה משלימה (כולל רפואה סינית). סביר להניח שכאשר תהיה הכרה תהיה עדיפות לאוניברסיטאות מוכרות בחו"ל, ועדיין תהיה אפשרות לעבוד לכל הרבים שעוסקים בתחום עם תעודות שאינן אקדמיות. אבל אם היא מחפשת תואר, אז אולי הכיוון הוא ללמוד משהו פארא-רפואי או טיפולי ואז להשלים משהו מתחומי הרפואה המשלימה לצורך העשרת הידע והיכולות שלה. קשה מאד לייעץ במה לבחור ללמוד אם לא מכירים את הבן אדם , השאיפות שלו, היכולות שלו, מה מדבר אליו. מהנסיון שלי, יש גם התפתחות אישית מאד גדולה שקורית תוך כדי העיסוק בתחום. ההעדפות וכיווני העיסוק בהחלט יכולים להשתנות, אם כי מן הסתם הבסיס נשאר. אני יכולה להעיד על עצמי, שבתחילת הדרך למדתי רפלקסולוגיה וסירבתי בתוקף להצעות חברי לקורס להרחיב לעיסוי, אבל בסופו של דבר כן למדתי כמה שיטות עיסוי. בשלב אחר של החיים הרגשתי שחסר לי ידע מקצועי יותר בצמחי מרפא ותזונה , ואז אני משלימה את הידע הזה. מן הסתם כשתדברי אתי בעוד כמה שנים יהיו עוד כמה כיוונים משלימים. היתרון של רפואה סינית מבחינה זו הוא שיש תוכנית לימודים יותר מובנית ומקיפה, אבל באמת צריך לדעת שזה בדיוק מה שהיא רוצה

netta55

New member
וואי תודה!

הראיתי לה את התשובות שלך ופתחת לה תחומי מחשבה חדשים, ת'כלס זה לא משנה רפואה משלימה או רפואה סינית, העיקר שתהיה פתוחה ללמוד ולהתנסות וגם אם היא לא תאהב אז שתהיה פתוחה להכל. תודה!

אם את כבר מפרסמת,

גם אם זה סמוי, אז שהקישורים שאת שמה יהיו תקינים. מעבר לזה שאפילו גוגל הגדול, האדיר והנורא לא אוהב שיש יותר מדי קישורים ממקום אחד לאחר. לפחות הבערתם פה דיון מעניין (כמעט, היה יותר נחמד אם היה שיח, אבל בקטנה)

netta55

New member
משעשע

לא מפרסמת, פשוט זה אתר שנוח לי בו :) ואני בעד שאם אני מדברת על משהו אז שיראו על מה אני מדברת בגלל זה הקישורים. אבל תודה :)

0 אור 0

New member
רפואה סינית היא אכן אחת מהשיטות שנכללות

בהגדרה של רפואה משלימה. יש מספר הגדרות לרפואה משלימה, ואני לא אדם שחזק בהגדרות, לכן לא אחזור על אף אחת, אלא אתייחס לרפואה המשלימה כפי שאנחנו רואים אותה בפורום הזה. הרפואה המשלימה או השלמה או ההוליסטית כולל בתוכה מספר לא קטן של שיטות שונות זו מזו לחלוטין, שלרבות מהן פילוסופיה ורקע ותיאוריות מקיפים וארוכי שנים. המשותף בין כל השיטות הוא בראיה של האדם כשלם - גוף ונפש קשורים זה לזה. כאשר אנו מטפלים באדם ברפואה משלימה - או כשהוא מטפל בעצמו - אנו מתייחסים לכל ההיבטים של הגופנפש: לתזונה, לאורח החיים, לרגש, לנפש, לאנרגיות, לעבר ... שיטות הטיפול יכולות להיות במגע, באנרגיות, בעזרת תזונה, בעזרת צמחים, בעזרת תנועה, בדיבור ועוד כלים שונים ומשונים. אחת מהשיטות היותר ותיקות ומבוססות הינה הרפואה הסינית שבפני עצמה כוללת פילוסופיה והסטוריה ארוכות שנים, וכוללת כלים רבים לטיפול בהם תזונה, ודיקור ומגע וצמחים ותנועה. גם מטפלים בשיטות אחרות לעתים "שואלים" כלים או רעיונות ששייכים לרפואה הסינית במקור.

קומרן

New member
שאלה לגבי רפואה סינית

היי אור , הבנתי שבסין מערכת הבריאות משלבת בין רפואה סינית מסורתית לקונוונציונלית, אשמח אם תוכלי לפרט, במידה וידוע לך, כיצד זה מתבצע.

0 אור 0

New member
ראיתי פעם סרט מאד מרתק על הנושא

אבל אני חושבת שכדאי שנמתין ל"סינים" שלנו, חלקם גם השלימו לימודיהם בסין ויוכלו לספר על כך מנסיון וידע מקיפים בהרבה משלי (אני עוד מסתבכת עם 5 האלמנטים שמבלבלים לחלוטין את מי שכל הרקע שלו מבוסס על 4 האלמנטים)

למעלה