שאלה

kinax

New member
שאלה

אני מכיר איזה אחת ( מבוגרת כמו אח שלה בני 40 שניהם ) אז היא סיפרה לי שאח שלה נסע לפינלנד כתייר , הלך למשטרה ואמר שהוא רוצה להשאר לחיות שם , הוא ידע רק רוסית , והוא אמר שהוא איבד את כל המסמכים שלו , הוא דיבר עם המשטרה שם בעזרת מתרגם , אז הביאו לו שם דירה , אזרחות , עבודה והממשלה עוזרת לו לחיות שם . בה כתייר יצא אזרח אם אני נוסע עכשיו לאיזה מדינה באירופה ואני אומר שאני חזור לישראל ומכניסים אותי לכלא הם יגענו אלי ויביאו לי גם להשאר לחיות אצליהם ? ( למה יכולים להכניס אותי לכלא כי בועד חודש ושבועיים אני לא יבוא לגיוס ואני הבקשרבמדינות באירופה הגנה אני באמת חייב לברוח מהמדינה הזאתי יש לי הרבה סיבות אישיות וההיתם מצדיקים אותם אז זה יכול לעבוד ? הרי אח של משספרה לי את זה הצליח לעשות את זה בפנילנד

Woking

New member
לך על זה!

בכלא מגיעה לך שיחת טלפון אחת, אז תתקשר לעדכן איך הולך.

nir2422

New member
זה כל מה שמקבלים בפינלנד??!

פראייר. שמעתי שבדנמרק מסדרים לך גם דייט עם קרוליין ווז'ניאקי

tevel389

New member
כל פעם תבוא עם שאלה צולעת על איך להגר לאירופה

? מה בפעם הראשונה לא הבנת, שזה שאתה ישראלי\אוקראיני, לפני צבא\אחרי צבא ובלי השכלה (חוץ מתיכונית) לא רצוי בשום מדינה ארופאית? אין לך מה להציע להם! מה כל כך רע לך בישראל שאתה כל פעם בא עם שאלה יותר צולעת מהקודמת ושואל אם אתה יכול להגר לאירופה? מה כל כך רע לך כאן? הדרך היחידה שתוכל לגור באירופה היא, תרכוש השכלה, או שתגיש בקשה לקבל מחסה מהמדינה (בתור פליט) - הסיבות היחידות לקבל מחסה ולהיות מוכר כפליט זה רק אם אתה מאויים בארץ מולדתך בכל צורה שהיא... - מוצא אתני, דת, שפה, מראה, או כל מה שעולה בדעתך שמאיים עליך (לפני איזה 15 שנה ישראלים היגרו לקנדה כפליטים בטענה שהם מאויימים על ידי פושעים והמשטרה לא עושה כלום בנידון). אם הארץ המאחרת תקבל את זה שאתה באמת פליט ומאויים אז תקבל מעמד כזה בארץ המארחת. בראסמי? מצידי שתהיה פליט בכל מדינה אפשרית, אני פשוט לא יכול לראות את הניק שלך יותר, הוא גורם לי לטיקים לא רצוניים בפנים! בקיצור תרים ידים אם אין לך דרך להגר בצורה נורמלית, לא תכנס בתור תייר ותהיה פשוט תושב, תרד מהרעיון שום דבר לא אפשרי, אלא אם כן מישהי תתחתן איתך. בקיצור כתבתי כל אפשרות שרק תפסיק עם השאלות המפגרות האלה!

kinax

New member
אני לא אוקראיני , אני רוסי

ואיך הוא הצליח בלי שום השכלה וקיבלו אותו שם ??????! תסביר לי איך קיבלו אותי בלי השכלה ? בלי ידע שפה חוץ מרוסית ? ועוד הוא היה בן 40 תסביר לי איך ?

tevel389

New member
אם הוא פליט זה אפשרי!

אם הוא לא אולי קיבלו אותו לשבת בכלא כשהויזה שלו נגמרה והוא סירב לעזוב את הארץ! תפסיק להיות טיפש, לא מקבלים אף אחד לגור במידה בלי ויזה מתאימה.

אספרסו2

New member
בחייך תבל 389

אל תיקח ללב,קח איזה אספרסו כפול,ירגיע אותך קצת. יש הרבה דגים בים ואפשר להבין את הכמיהה לדוג בשלווה באיזה אגם פיני פסטורלי. ורוסים הם לא בדיוק טיפוסים שמרימים ידיים... היו זמנים,לפני הפרסטרויקה,שהפינים היו עוברים את הגבול ועם כמה זוגות ג'ינסים היו כובשים חצי מבנות העירה הרוסית הסמוכה. אבל הם תמיד חיו בחשש מפלישה רוסית. ועכשיו זה קורה.

forglemmigej

New member
מה שהיא ספרה לך שהיא שמעה מאשתו של השכן

שכח מזה. לא היה ולא נברא מה אתה חושב שעשו את הסואומי באצבע איזה סבה שיתנו לו אזרחות בכלל האם מישהו רדף אותו בארץ האם הוא בסכנת חיים ולמה דווקא פינלנד . קיצר הסיפור נשמע מצוץ. מה שכן, נשמע שיש בך המון זעם על מדינת ישראל ואתה רוצה לעזוב ולא חשוב לאיפה . אתה נשמע מאד צעיר ולוקח את הדברים בחוסר פרופורציות משווע. גם אם לא תלמד משו כדי לעבור עם יתרון על פני כל מיני מהגרים חסרי השכלה לפי דעתי צריך בשלות נפשית להגירה. אני ראיתי פה בדנמרק אנשים שפגשו מתנדבות בקבוץ איזה קיץ והחברה האלו באו אחריהם בגיל ממש צעיר תחילת שנות העשרים למקום שהוא שונה ב180 מישראל. לא היו להם חברים מקומיים לא משפחה (אין התאספות משפחתית כמו בארץ אחרי גיל 18 כל אחד לעצמו), הם לא ממש התפתחו פה ,מי שנניח היה מציל בבריכה איזה קיץ מה כבר הוא יוכל לעשות פה הרבה מהם עברו מעבודה אחת למישנהה בלי לנסות ללמוד איזה מקצוע רציני שיוכל לקדם אותם . חלקם הגיעו ממשפחות מסורתיות ואין פה דת בכלל יש הפרדה מושלמת בין המדינה לכנסיה, המזג אויר פה על הפנים בחורף, כשאני אומרת על הפנים זה בערך ארבע שעות אור והוא אפרפר כזה זה פשוט דיכאון קיומי לוקח הרבה זמן עד שמסתגלים ואף פעם לא מתרגלים אפילו אנשים שנולדו פה. הרבה מהאנשים שפגשתי פה ניסו לחזור לישראל וחזרו בחזרה הם לא מצאו את מקומם בשום מקום וחלקם הודו שמעולם לא חשו פה בבית באמת. הם כמו הגרינלנדים שבאים ללמוד פה ואחרי זה חוזרים לגרנלנד אבל הם לא ממש מרגישים שייכים שם כי הם טעמו את העולם המודרני שם בחוץ והאי נשאר מקובע בשמרנות שלו, אז הם חוזרים לדנמרק וגם פה הם לא ממש מרגישים שייכים כי אף אחד לא מעסיק אותם הם נופלים בין כל העולמות פשוט עצוב. ברוב המקרים של הגירה אנשים בורחים ממשהו יש להם בעיות והם מנסים לפתור אותם במשנה מקום משנה מזל זה לא תמיד מצליח . אתה צריך להחליט לאיזה ארץ אתה רוצה להגר להחליט מה אתה רוצה לעשות שם ולדעת שזה לא סיפור פשוט בכלל, אם יש לך את זה צא לדרך ואל תשאל יותר מדי שאלות פשוט תחליט.

היה לי שיער בלונדיני ועכשיו הוא חום וגם יש לי

עינים כחולות זה אומר שיש לי קשר לגרמנים?
האם אני יכול לקבל אזרחות?
סתם אני צוחק...

אני ממש מתפלא שצה"ל רוצה לגייס בחור חכם כמוך.

אבל אם אתה אומר אתה יודע....בכל מקרה.. תעשה טובה לאנושות ....ואל תביא ילדים..... אתה ממש מזכיר לי איזה תימניה עם עיניים כחולות שהייתה בפורום לפני חודש חודשיים....וחשבה שמגיע לה אזרחות בריטית רק שאתה לא תימני. אתה רוסי... ורוסים אמורים להיות חכמים ...אז במקרה שלך זה לא מסתדר....בזמנך הפנוי ...תיצמד לשכל ... הכל מאהבה..

ועוד משהו...

אתה דוגמא נהדרת למה צריך לשנות את חוק השבות.... אם לא היה את חוק השבות במתכונת הנוכחית ....לא הייתה "עולה " כנגד רצונך לארץ (על חשבון אזרחי מדינת ישראל המשלמים מיסים) אז גם לא היית מקבל אזרחות ישראלית......אלא נשאר באוקראינה חי לך באיזה כפר ומציק לפורם תפוז בשפה הרוסית.... אני מבין שמדינת ישראל עשתה לך עוול נוראי שהביאה אותך ארצה.וכל מה שאתה רוצה זה לברוח מכאן לסקנדינביה (כי שם זה ידוע אין צרות ... והכל טוב.) .....לכן אני גם מתנצל בשמה ..של מדינת ישראל על כך שהיא מכריחה אותך לשרת בצבא ולהגן על המשפחה שלך.. ובכלל אני מבקש סליחה בשמה של המדינה שהעלתה אותך ארצה....אנא החזר את סל הקליטה ...וחזור הבייתה לאוקראינה... אהה סליחה תנסה לחזור לפינלנד...תגיד שהלכת לאיבוד ואתה לא זוכר איך קוראים לך ..הם כבר יתנו לך אזרחות... השכן שלי עשה את זה...זה בדוק

kinax

New member
לך בעצמך לאוקראינה , רואים שאתה מפגר

אתה יודע אתה יורד סתם על אנשים כשבעצמך רואה שאני רוסי זאת אומרת שאני מרוסיה ולא אוקראינה ועוד אומר לי לך תחזור לאוקראינה . זאת אומרת איתך משו לא בסדר ולא איתי . לך תחזור למרוקו או מאיפה שאתה באתה בטח במדינת עולם שלישית יש הרבה אנשים חכמים , זאת המדינה הכי מפותחת בעולם מה לא ? אה שכחתי לא !

tevel389

New member
מה? אתה באמת טיפש!

אומנם לרוסיה שלך יש הרבה משאבים והרבה אדמה, והרבה מחצבים של יהלומים (אלא אם כן כל האוליגרכים לא רוקנו הכל ממזמן), והרבה נפט (צריך להיות בכל המקום הענק הזה) ובעיקר הרבה אנשים חכמים עם אינטלגנציה. בוא רק נבהיר דבר אחד, ישראל מדינת עולם ראשונה! רוסיה מדינת עולם דור 2.5 היא עדיין לא השתדרגה לדור ראשון... (אני סתם נהנה לדבר במונחים של פלאפונים ודור ראשון שני ושלישי). אז יש לה מיגים, ויש לה לווינים, ויש לה תחנות חלל, והרבה מערכות נגד מטוסים\טנקים, והרבה פצצות אטום וכמובן שיש לה המון כוח, אבל בפועל למי יש חיים טובים יותר? לך מר "אוקראיני" שחי בישראל או גרגורי שחי לו עכשיו במוסקובה? אתה רוצה מדד טוב? קח תדרכון הרוסי שלך ותבדוק לכמה מדינות הוא יכניס אותך בלי ויזה, מה גם שהשכר המינימום שם ברוסיה הוא באזור ה500 שקל לחודש... אז תגיד לי מה ההבדל בין מרוקו ולרוסיה? שניכם באתם ממדינות עולם שלישית.... ובערך כל מי שבא לישראל (חוץ מהתקופה האחרונה עם כל האמריקאים והצרפתים) הוא בפועל בא ממדינה עניה (כן כולל אירופה, למה? כי חצי מהן היו קומוניסטיות וכולם היו במצב קטסטורפלי אחרי מלחמת העולם השניה). אז עשה טובה לפני שאתה תופס תחת שאתה רוסי, אל תשכח שאתה תמיד מוזמן לחזור לרוסיה שלך ולהרוויח 600-500 שקל לחודש, ולחלום בהקיץ להגיע לאירופה ב3 שנים הקרובות....

שיהיה לכם ברור!!!!!ובלי טעויות!!!!

מרוקאי אני לא!!!!!!!!!!...ולא באתי ממרוקו!!!!ואין לי שום קשר למדינה הזאת!!!! ואני בניגוד לחברי וידידי האוקראיני שירתתי שירות קרבי מלא +קבע....גאה במדינת ישראל על כל הדברים הטובים שיש בה...ומסתכל על חצי הכוס המלאה!!! ודי ....מספיק.....עזוב את האוקראיני הזה נתנו לו מספיק תשומת לב ...שיגיע לפינלנד או שיחזור לרוסיה...או שישאר בארץ וימשיך לסבול אני מאחל לו רק בהצלחה בטיול ושלא ישכח לארוז קצת שכל במזוודה...

mayush63

New member
זו רק אני, או שזה נהיה פורום ג'יבריש? ../images/Emo9.gif

על מה אתם מדברים למען השם, פוסט אחד לא הבנתי מכל השירשור הזה. נוביליס? מישהוא?!

אח שלי...עד שיש קצת אקשן???../images/Emo202.gif

תן קצת לצאת משגרה...לצחוק קצת ולהסתלבט
...לא כל יום מוצאים אוקראיני שחושב שאפשר לקבל דרכון רק כי אבדו לו כל המסמכים....והוא לא זוכר מי הוא.....

kinax

New member
ולא כל יום מוצאים שני מרוקיים , פיליפינים

ולא כל יום מוצאים שני מרוקיים , פיליפינים שאוהבים את הארץ ואין להם מה לחפש בפורום הזה , עוברים לאירופה

elbmin

New member
יודע שהנושא סגור אבל הייתי חייב להגיב..

אהלן איש. אני יודע שהרבה אנשים כבר אמרו לך הכל אך ברצוני רק לסכם. א. הסיפור שלך ממש לא אמין. שכח מזה. זה לא קיים. אף מדינה אירופאית לא תקבל אותך כך סתם. ולא רק באירופה. בשום מקום לא יקבלו אותך עם זרועות פתוחות ושטיח אדום. במיוחד אם אין לך שום השכלה. ב. אחי, על פי התרשמותי הראשונית ממך אני כבר יכול להגיד לך שאתה פשוט לא בשל להגר לשום מדינה. בתור מישהו שעלה לארץ בגיל 18 עם אחי לבד בלי ההורים אחרי התיכון (מרוסיה ד"א) יכול להגיד לך את זה בוודאות.! מה אתה בדיוק חושב? שמעבר למדינה אחרת זה קייטנה? אתה יודע איך זה לחיות לבד בלי חברים ובלי משפחה ובלי שפה בהתחלה? אתה יודע עד כמה זה קשה לבנות את החיים שלך מאפס? מעבר למדינה אחרת זה צעד מאוד רציני שאמור לבוא ממקום מסויים ולא סתם. לא יודע מה בדיוק עובר עליך אבל לא ממש נראה לי שהסיבות שלך באמת "מוצדקות"...כנראה שפשוט לא בא לך להתגייס... ג. מאוד מוזר לי גם לשמוע דבר שאתה מוכן להגר לכל מדינה לא משנה לאן רק לא להישאר בישראל. אם אני לא טועה, אם עלית לארץ לאחר שנת 1992 עדיין יש לך אזרחות רוסית. אז למה לא לחזור לשם, בעצם? יהיה לך גם יותר קל להשתלב שם כי אתה כבר יודע את השפה. ד. על פי השאלה שלך אני יכול להסיק מסקנה שאתה מחפש דרכים קלות וקצרות. זוי לא הגישה הנכונה בחיים. אל תצפה שבלי לעשות שום דבר אתה יכול לקבל הרבה דברים. לא היה ולא נברא. בוא, נגיד, הצלחת להגיע לאיזה מדינה אירופאית. החיים שלך לא יהיו יותר קלים שם אלא להפך יותר קשים. זה מיתוס. כמו שאומרים, דשא של השכן נראה ירוק יותר. אני יכול להגיד את זה על נסיון של הרבה חברים שלי שהם רוסים שהם הגיעו לארץ בחיפוש חיים קלים יותר. כמובן, מהר מאוד הם הבינו שלא כך הדבר. ה. ועכשיו, הניקודה הרגישה. ממש לא מובן לי למה אנשים כל כך לא רוצים להתגייס.. לא אוכל לקבל את זה בחיים...אם אני ואחי ( כשהיינו רק שנתיים בארץ ובלי ידע נורמלי של השפה ) התגייסנו ושירתנו שירות מלא ביחידות קרביות, בחיים לא אוכל לקבל את העובדה שלמישהו שחי כאן מספר שנים או אולי יותר פשוט לא בא להתגייס!! האי רצון שלך להתגייס כבר יכול להעיד עליך איזה מין בן אדם אתה...ותאמין לי, עם הגישות כאלה בחיים אתה גם לא תשתלב בשום מקום בעולם. כל הזמן יהיה לך רע שם, ולא משנה באיזו מדינה אתה נמצא. ו. ודבר האחרון. חבר'ה, רדו מהרוסים כבר..יש המון רוסים טובים שמגיעים לכאן ותורמים למדינה והם לא פרזיטים. רוב החברים שלי היו חיילים בודדים ביחידות קרביות והיה להם מה להפסיד כשהם החליטו לעלות לארץ. (כן, לא כולם ברוסיה חיים בזבל ועולים לכאן בגלל רמת החיים). עכשיו הם חיים פה לבד כבר 6-7 שנים, משלבים עבודה ולימודים אקדמאיים בלי משפחה כאן בארץ. אז חלאס. בלי הערות טיפשיות. אם מישהו שאל שאלה לא במקום זה ממש לא אומר שצריך לחגוג על המוצא שלו ולהתחיל להיסחף אחריו לכל מיני דיונים לא רלוונטים. לסיכום, איש. אתה פשוט צריך להתבגר. כרגע לך תתגייס ושכח מההגירה לאירופה לזמן מה. לפחות לשלוש שנים הקורובות. צבא זה אחלה של דבר. תאמין לי. זה לא כזה רע, אתה תתבגר, תשתלב כאן יותר טוב, תמצא חברים חדשים וכו. אחרי זה לך ללמוד משהו. ואחרי זה אם יהיה לך עדיין חשק להגר , תחליט לפחות לאן אתה רוצה לעבור, תחקור את העניין ותבוא לכאן עם שאלות הרלוונטיות ולא סתם. שיהיה לך בהצלחה איש.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo91.gif

קבל את מלוא הניקוד עבור תגובה מלאה ונכונה
ממש "דוז פוואה"

למעלה