שאלה

רינת200

New member
שאלה

היום הבן שלי בכיתה א, חזר ואמר לי איזה באסה לX לאמא שלו היו תאומים בבטן והם מתו לה. אני לא חברה של אמא של X והבן שלי לא חבר של הילד.... האם להתקשר לומר שמשתתפת בצערה לספר שיש לי עבר כזה ועל תפוז, או לחכות, או להתעלם... אנחנו לא חברות ואין לי מושג אם יש עכשיו מיליון חברות סביבה או שהיא לבד.... כשאמרתי לבן שלי שגם לי זה קרה, הוא היה מופתע לגמרי, הוא לא זכר כלום.... בזמנו כשזה קרה הוא דיבר על זה המון, ומבחינתי זו מין חוויה ששינתה את העולם, לרגע לא עלה על דעתי שהוא פשוט שכח, מה שבמחשבה שניה מאוד הגיוני הוא היה די קטן כשזה קרה.

האם להביע השתתפות

שלום רינת. בתור אחת שעברה אובדן הריון, את זו שיכולה לעודד אותה יותר מכולם. לדעתי, חשוב להביע הזדהות וסימפטיה, חשוב גם לתת מידע על מקורות תמיכה, כמו תפוז. תחשבי באיזו דרך לעשות זאת. אולי לשלוח מכתב דרך הבן שלך שמכיר את הבן שלה...אולי לשלוח סמס..אולי מייל...כל דרך שתמצאי לנכון ותרגישי איתה נכון היא טובה. בהצלחה והרבה טוב. דנה.

נייטי

New member
אני בעד לצלצל אליה

ראשית חייבת לשאול אותך אם את בטוחה באינפורמציה של הבן. כלומר האם את בטוחה שהוא הבין נכון ובדיוק מה קרה ולא ניזון ממידע מוטעה שהתעופף בגן? אם את בטוחה במידע - בעיניי כדאי לצלצל. אני לא יודעת איך היא תגיב אבל כשאני נזכרת בבדידות האיומה באותם ימים ועד כמה לא ידעתי איפה בכלל למצוא אנשים שזה קרה להם גם כדי לראות שנשארים בחיים, ברור לי שטלפון כזה היה מחזק אותי גם אם באותו הרגע לא הייתי יודעת מה להגיד ואיך להגיב. לגבי הבן שלך - אני מניחה שזה מנגנון ההדחקה במיטבו. בעיניי זה טוב. אני מדחיקה סידרטית ונדמה לי שאפילו את האובדן של עצמי הדחקתי, כך שמזדהה עם המנגנון של הבן שלך.

קיטי08

New member
בזמנו

אמא אחת שלא הייתי קרובה אליה, פנתה אלי במייל מרגש, שהוביל לשיחת טלפון, שהוביל הלאה. בשבילי זה עבד כי לא עניתי כל כך לטלפונים.

שלומית76

New member
אני בעד לצלצל

לגשש בעדינות, לראות אם זה עוזר או מעיק ולפעול בהתאם.

אני בעד לנסות ליצור עימה קשר

לאחר שתוודאי עם הגננת את נכונות המידע. אם יש כתובת מייל /SMS הכי טוב, אם לא, בהחלט להתקשר בעדינות.

דנימר

New member
להתקשר או לשלוח מייל

אני זוכרת שהכי התחברתי לנשים שגם להן זה קרה. לא משנה אם הן חברות שלי או לא. הלוואי והיתה מתקשרת אלי מישהי שעברה את זה ומציעה אוזן קשבת.

למעלה