שאלה

Gindim

New member
שאלה

לאחרונה קלטתי שכל החירפונים בשכל שלי הם הפרעה שאני לא מצליח להיפטר ממנה ועד כמה שאני נלחם בא ומנסה לדכא אותה, אחרי שהייתה לי התפרצות על החפצים שמסביבי באה לי הארה שיש לי הפרעה נפשית, זמן קצר אחרי זה חרשתי על אתרים שקשורים להפרעות נפשיות, ובזכות ויקיפדיה שלא קשורה כל כך, הגעתי לערך "הפרעה טורדנית כפייתית" ועברתי סעיף סעיף ונדהמתי כמה שזה אני, ואז הלכתי למחשבות טורדניות וקלטתי סופית, ואז הופניתי וכן, אני מזהדה פה עם הרבה אנשים, ושמחתי שאני לא הבנאדם היחיד בעולם עם הבעיה וזו לא בעיה פרטית שלי. כתבתי פה בתור אורח לפני כמה ימים ושמחתי שעוד כמה שהגיבו הבינו את הבעיה שלי, באה עליי הקלה ענקית. עכשיו, דוד שלי יש לו תסמונת טורט דיי חריפה ואני חושד בדודה שלי גם כן שיש לה אוסידי, היא עושה כל מיני פעולות שחוזרות על עצמן שדי מוכרות לי, אז יש מצב שזה גנטי ממש? שזה משהו במוח שטמוע בדיאנאיי?, יש מישהו שחקר את הנושא הגנטי? תודה רבה :) .

אמא11

New member
היי וברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

ראשית, חשוב שלא תאבחן את עצמך. לכל אחד יש תסמינים של OCD ברמה מסויימת וזה נחשב להפרעה רק כאשר מתקיימים כמה פרמטרים (בעיקר כמותיים). רק אדם שמוסמך לכך יכול לאבחן. לגבי הגנטיקה - זה מורכב. ההנחה המקובלת היא שההשפעה היא גם גנטית וגם סביבתית והתפקיד של הסביבה משמעותי. לילה טוב תמי

אמא11

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אתה מוזמן להמשיך ולשתף. לילה טוב תמי

למעלה