שאלה

client

New member
שאלה

שאלה כללית: כיצד אתם מנהלים את חשבון המשפחה, כלומר באמת ובתמים אתם מנהלים דוח הוצאות/הכנסות אתם יודעים היכן הכסף מושקע ואני מדבר על כל הכסף גם ק. גמל והשתלמות ובכלל מה לגבי חסכונות כיצד אתם דנים אותם
 

chopi

New member
מה, קשה להבין שיש אנשים מסודרים ואחראאים לבית

כן, אנשים מסודרים ואחראיים קונים קלסר או מארגנים תיקייה עם גיבוי במחשב, סורקים את החשבונות המשולמים, דואגים לשמור כל חשבון לתשלום במקום אחד בולט ודואגים לתזכורת בזמן, עושים גרפים ורשימות ממוחשבות או מתייקים את החשבונות אחד אחר השנים ובודקים אם יש חריגוות בהוצאות. דואגים לרשימת מספרי טלפון, חשבונות\ חסכונות, מתעדכנים כל רבעון, בודקים כל שבוע את מצב החשבון, ומתכננים את הפעילות השותפת והעתידית גם באמצעות כרטיס אשראי. כן, גם יוצרים לוח תזכורות או על לוח שנה מתי יש ארועים מתוכננים, טסט ,הוצאות חג, פרעון ק"ג או חסכון ודואגים תמיד להפריש לפחות שקל לימים גשומים ולהפתעות כספיות לא מתוכננות (הלך מכשיר או תקלה ברכב). בהתחלה זה מורכב אבל כשאתם עם בקרה מלאה על מצבכם יש רק להציץ ולהתעדכן וכך אפשר לתכנן ולהתחיל לחשוב על חסכון למטרות שונות (הכל עניין של סדר עדיפויות אישי מה יותר חשוב ודחוף מדברים שאפשר לדחות או לחיות בלעדיהם. הסוד הוא התכנון שמונע יתרה שלילת, הסתבכויות וניצול נכון של הכסף גם עם הוא מועט- ת-כ-נ-ו-ן לטווח קצר וארוך.
 

client

New member
---->>>

התגובה שלך הייתה מעט תוקפנית אבל אני מניח שזה פשוט, אולי, צורת הכתיבה שלך... בכל מקרה, לא אמרתי שאני לא עושה זאת אני פשוט מנסה ללמוד כיצד זה אצל אחרים.
 

chopi

New member
שים לב לפסיק, לא צריך להיות רגשי

הכוונה לא אלייך אישית אלא כותרת שלא נותר לשים בה סימן שאלה מלבד זאת ,יש רק דרך אחת להתנהל! דרך אגב העולם המודרני נחלק לשני סוגים של אנשים: רה-אקטיבים שזקוקים לפיצוי מיידי, חיים ללא חשיבה לעתיד, ללא תכנון ובחוסר אחריות כלפי עצמם וכלפי הסביבה. מצב זה נובע או מחינוך לקוי שהושרש בהם ועיוור את חשיבתם או מעטים בעלי בעיות והפרעות אישיות בעלי התנהלות ילדותית וחסרת אחריות-לאלו אין תקווה וגם אם תשקיע בהם הם תמיד יחזרו לסורם ויכשלו שוב פרו אקטיבים שמודעים כי כשלו כלכלית עקב חוסר ידע, חוסר בכלים או מעידה שנובעת מפעולות תמימות ותכנון שגוי, הם מודעים לכך ומבקשים יד מכוונת ומוכנים לקחת אחריות מעשית לצעדים מתקנים ועל כך הרחבתי את התגובה הקודמת ברשימת צעדים להצלחה
 

chenshotokan

New member
שאלה - לגבי "סורקים חשבונות"

האם גם על מזומן יחסית קטן - אתם כותבים כל דבר? או שבכללי נגיד רואים שיצא מהחשבון נגיד 400 ש"ח מזומן בחודש - אז בסוף החודש רואים מה נשאר בארנק - וכל מה ש"חסר" מתיחסים כשונות?
 

IceL

New member
אני מסתכל רק על הבנק

ולא רושם כל שקל ששלמתי במזומן, אלא רק את המשיכה. כמובן אני מתכנן מראש כמה אני בכלל צריך למשוך ומשתדל לעשות כל פעולה כלכלית חשובה בכרטיס אשראי לצורך תיעוד.
 

chopi

New member
כפי שרשמתי קודם

כל ההתחלות קשות והשיטה היא לא לעשות הנחות וויתורים בשום שלב !!!! אם אדם/משפחה מחליטים לקחת את ניהול כלכלת משפחתם בידיים ולנקוט באחריות אסור לפספס כלום. ההתחלה קשה כי בשלב הראשון צריך וחייבים לתעד הכל ! ובהמשך התעוד נהפך ליותר כללי ולצורך בקרה ושמירה: כלומר אם הוצאת 400 ש"ח מהכספומט או מאשנב הבנק עלייך לפרט הכל ,למה???!!! השוואה בין כספומט והאשנב תגלה לך שיש עמלה באשנב ובמכשיר לא, ככל שתוציא פחות פעמים כסף מהמכשיר אבל בסכומים יותר גדולים תגלה שיש לך פחות שורות לחיוב עמלת שורה וכמובן..... כאשר תתעד את כל ההוצאות הקטנטנות שחיסלו את 400 השקלים תמצא תמיד ממה לחסוך,מה לאחד ואיך לנצל נכון ויעיל יותר את הכסף. טעות חמורה היא שרווחת בקרב רבים "הוצאתי כסף מהכספומט-כסף מזומן,מבחינתי זה כסף מת ..." לא נכון זה כסף חי שהוא חלק מהתקציב ומשמש למטרות שונות במסגרת התקציב. כשאנשים נמצאים בשלב יותר מתקדם של התהליך ויודעים ב-95% מה יהיו עלויות החשבונות הצפויים להם במהלך החודש רצוי להם להוציא את הסכום (למשל 2500 ש"ח ) ולחלק אותו למעטפות צמודות לחשבון, זה כן כסף מת כי חשבונות צריך לשלם בזמן ואם במהלך התקופה שבין משכורת למשכורת יש לשלם חשבונות אז יש להוריד אותם ראשית מהקיים. ואז אפשר לעשות הערכת מצב עם מה שנותר: אם סך החשבונות גדול אז צריך לשקול אם חשבון אחד או שניים לשלם בכרטיס אשראי כי הריבית על קרדיט היא שקלים בודדים על חשבונות של כמה מאות שקלים ועדיפה על חוב, קנסות וריביות פיגורים, מכאן תמיד אפשר גם לתכנן את המשך ההתנהלות לגבי שמירת כסף להפתעות בלתי מתוכננות, חיסכון וניווט הכסף בצורה אופטימלית עם תכנון לטווח הארוך.
 

chenshotokan

New member
בעיקרון הבנתי שהכי נכון זה דו"ח הוצאות/הכנסות

למי שקשה - יכול לעבוד בעיקר עם כ.אשראי (במידה וזה לא גורם אצלו לביזבוז) ובאתר של הכרטיסים הכלל רשום - מאוד נוח לדעתי. לגבי ק.גמל והשתלמות - רצוי שאם יש לך זמן תתחיל ללמוד את הנושא - כי בחוקים של היום כן מותר לך לבקש לעבור ממקום למקום... לא לכולם יש זמן להתעסק עם זה / הבנה בסיסית בכדי לגעת זה ואז משאירים את זה כפי שזה אבל מודעים למתי זה נפתח ואיזה סכום יש שם, ומידי פעם עוקבים שלא התפספסו תשלומים שהיו צריכים להכנס ולא נכנסו. לגבי חסכונות לדעתי דנים אותם כהוצאות ... ככה פסיכולוגית גם אתה יודע שאתה לא נודע בכסף הזה אלא אם תיהיה פתאום חייב או למשהו שבשבילו חסכת. כמובן שאם הם גורמים למינוס צריך להפסיק את החיסכון לתקופה שמסתדרים ורק אז להמשיך אותו. אבל זאת דעתי...
 
נהול חשבון משפחה

מישפחה היא עסק לכל דבר , כמו שמנהלים מפעל כך צריך לנהל את המשפחה. ישנם תוכנות שיכולות לעזור לך , שמסופקות חינם דרך האינטרנט.
 

ami026

New member
אגיד לך מה אנחנו עושים..

פתחנו שני חשבונות..באחד יש רק חסכונות ואחד יש להוצאות שוטפות. בתחילת חודש אנחנו מפרישים לחסכונות ואת השאר אפשר להוציא. ככה לא מנהלים שום מעקב ואם חסר כסף בסוף החודש אז לא הולכים לסרט/בית קפה עד תחילת החודש הבא. משלמים בכרטיס אשראי אבל רק בתשלום אחד. קרן השתלמות אנחנו בהחלט יודעים היכן מושקע. בנוגע לפנסיה זה לדעתי רק אחיזת עיניים ולכן לא מקדיש כל מחשבה לנושא (וכשמסיים מקום עבודה מוציא את הפיצויים ומוסיף לחשבון עם החסכונות).
 
למעלה