שאלה

פירואט

New member
שאלה

שאני מקווה שמתאימה לאנשי הפורום הזה. יש לי ילדים, ולפני כמה שנים עברתי הפלה יזומה שהייתה תקינה תחת פיקוח רפואי מלא. לאחרונה אני מנסה להכנס שוב להריון ולא הולך לי. ואני תוהה אם ההפלה יכולה להיות הסיבה לקשיים עכשיו. אני לא יודעת אחרי כמה זמן של נסיון זה נחשב לקושי. אני לא יודעת אם אפשר לבדוק שאכן ההפלה עשתה בי נזק בלתי הפיך. ההריונות הקודמים שלי נקלטו די מהר וללא בעיות.

עמית@

New member
לעיתים יש הידבקויות ברחם בעקבות

הפלה- דבר שצילום רחם יכול לברר- תשאלי את הרופא שלך והוא כבר ישלח אותך לבירור המתאים. בהצלחה!

מיכל ק-ש

New member
פירואט

השאלה החשובה היא כמה זמן את מנסה להרות. הרופאים לא ממש מתרגשים מחצי שנה של נסיונות וחלקם אף לא משנה. אבל הגישה הכללית היא שלקראת שנה של נסיונות "יש על מה לדבר". את כבר לא בגיל שבו נכנסת להריון עם ילדיך. את התבגרת בכמה שנים ויתכן כי תגובות גופך השתנו והפעם זה יקח קצת יותר זמן. אבל, אם עברה שנה של נסיונות להרות, גשי לרופא המתמחה בבעיות פוריות. הוא יכול לבצע או לשלוח אותך לבדיקות שיבחנו האם יש בעיות שנוצרו כתוצאה מההפלה. החל במעקב באמצעות אולטרסאונד כדי לראות אם רירית הרחם שלך מתפתחת כראוי כל חודש, דרך צילום רחם ועד אופציות פולשניות יותר כמו היסטרוסקופיה ולפרסקופיה שנראה לי מוקדם מדי לדבר עליהן. אני מקווה שזה רק עניין של זמן ובקרוב תהיי שוב בהריון, מיכל

anatgri

New member
הידבקויות

גרידה אכן יכולה לגרום להידבקויות שיכולות להוות גורם לבעיות פוריות ואף להפלות. אכן ניתן לבדוק זאת בצילום רחם אם כי לא תמיד הוא מדגים הכל ויש צורך לבצע היסטרוסקופיה שמדגימה. מקווה שזה רק מיקרי אצלך ואין קשר בין בעיות הפוריות לגרידה. בהצלחה1 ענת

למעלה