שאלה

דוביבי35

New member
שאלה

שלום לכולם, שאלתי גם בפורום פוריות ואני רוצה לשאול גם כאן בבקשה. אני בת 36 סובלת מאנדו' (לא אובחנתי ככזאת מההתחלה) אחרי חמישה טיפולי IVF החלטתי לקחת הפוגה מהטיפולים. כך שנכון להיום אני לא תחת השפעה כלשהי של הורמונים, זריקות וכו'. אבל זה כבר לילה שני שאני מתעוררת עם כאבי תופת בבטן תחתונה מצד ימין, כאבים חדים שמלווים בלחץ כזה בישבן להתפנות לשירותים (באמת סליחה על התיאור) אבל כשני ניגשת אין לי כלום. הלחץ מתגבר ופתאום הוא נעלם, איך שאני משנה תנוחה במיטה פתאום הכאבים חוזרים על עצמם. אתמול חשבנו להתפנות לבית חולים אבל פחדתי שיגידו לי שזה אולי אפנדיציט, אז מרחתי קצת ערק, שתיתי גם מעט באמת רק בשביל ליפול לשינה טובה וזה עבר. הבוקר קמתי וכאילו לא היה כלום, כל היום עבר עליי בלי כאבים, חוץ מדקירות לפני ערב שגם עברו לי אחרי כמה דקות. מה לדעתכן קורה לי ? כדאי לי לפנות לרופא? יש לי בעיה אחרת חוץ מאנדומטריוזיס? אשמח לשמוע אתכן תודה. וסליחה על האורך .

זואילי

New member
הי דוביבי

אם את מכירה את התשובות שלי... אז הייתי מציעה "בקרת נזקים" אצל רופא שמבין באנדו. אני כרגיל ממליצה על מרפאת האנדו בתה"ש. ובהפוגה מטיפולים כדאי להיות בדיכוי.

דוביבי35

New member
עכשיו אני מכירה את התשובות שלך

"בקרת נזקים" - מה את חושבת שאני גורמת לעצמי נזקים כשאני לוקחת הפסקה מטיפולים? בפורום פוריות אמרו לי שיכול להיות שמדובר בהידבקויות במעי?? מה ז"א? בכל מקרה התקשרתי למרפאת סוריאנו לקבוע תור. בהחלט הצלחתם לערער את השלווה שלי.

זואילי

New member
רגע רגע

חשבתי שהניק שלך ותיק, ושאת מכירה את הפורום. כנראה התבלבלתי עם מישהי אחרת. בכל מקרה, בקרת נזקים - הכוונה היא להיבדק
דווקא
בזמן ההפסקה מהטיפולים כי הנזקים - הם מההורמונים שבטיפולי הפריון. על נושא זה את יכולה לקרוא פה הרבה אינפורמציה. אני באופן אישי מאוד מאוד בעד הפסקות ואני גם עושה אותן בעצמי, אבל כל הפסקה מטיפולי הפוריות - אני חוזרת לדיכוי. כי אני - מוכנה לקבל ווסת רק בזמן טיפולי פוריות. בטח ובטח לא מוכנה לקבל ווסת כשאני במנוחה מ IVF. באותה מידה אני קוראת לביקורת פעם בכמה זמן אצל רופא אנדו "בקרת נזקים" גם כשמקבלים ווסתות ברצף אחת אחרי השנייה (כשלא נוטלים דיכוי. והמטרה היא להיות עם היד על הדופק בעניין המחלה). אין שום כוונה לערער את שלוותך. אם את מאובחנת כאנדואית גם הבריאות שלך ומצבך הגופני זה משהו שיש לו משקל בטיפולי הפוריות. הידבקויות במעי? לרבות מאיתנו יש מעורבות מעיים. גם על זה את יכולה לקרוא פה המון אינפורמציה. לפעמים עולים על זה בכל מיני בדיקות, ולפעמים גם רואים את זה כשעושים ניתוח. אני ממליצה לך לחרוש את הפורום ואת קישוריו כדי להבין במה עסקינן.

דוביבי35

New member
תשמעי את תותחית ../images/Emo8.gif

ברור לי שאני מדברת עם מישהי מנוסה מאוד. אז קודם כל תודה על התשובה המעניינת והמקיפה בהחלט. ממה שאת מספרת לי אני בהחלט מבינה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד על המחלה הזאת. על האפשרות כן להיות בווסת או לא להיות בווסת, סחתיין עלייך. העיקר שיהיה רק טוב. תודה

galim29

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה

נשמע סבבה עניין הערק אבל לא יעיל לטווח ארוך.
לא מזיק בטוח. אני יודעת שזה מרשם טוב לכאבי בטן...
אם זה ממשיך, תבדקי גם אולי הפנייה לגסטרו, ממליצה על ד"ר באר גבל שמקבל בתל השומר וגם דרך מכבי (רק ששם יש תורים רק ליולי) שמבין באנדו ורופא עדין ומקצועי תתייעצי עם המרפאה בתל השומר (שיינמן או סיריאנו מי שיראה אותך). דרך אגב, שווה לבדוק אולי מדובר באבנים בכיס מרה (צילום US בטן וכליות יגלה את זה ישר). לי היו כאבים דומים למה שאת מתארת כשחשבתי שזה אנדו אבל זה לא היה. עברתי לילה שלם על הרצפה בבכי, עם כאבי תופת וההתקף עבר למחרת כאילו כלום. גם ככה היה מתוכנן לי ניתוח לאנדו אז על הדרך כרתו את הכיס מרה. אני לא רופאה, רק מעלה השערה ששווה לבדוק. בכל מקרה, לא להזניח!!!! גם אם עבר צריך לדעת מה יש שם.

דוביבי35

New member
הלוואי וזה הבטן ולא האנדו

אז ככה, קבעתי תור לסוריאנו אבל זה מתלווה עם הרבה חששות וחוסר וודאות כי לפי מה שאני קוראת בפורום זה בכלל לא נשמע מבטיח. חוץ מזה בינתיים הכאבים עברו לי ברוך השם אני כבר מרגישה הרבה יותר טוב. אבל הדאיגה אותי הידיעה שאליה התוודעתי רק מ"השיחה" עם הבנות בפורום שיש מצב שהאנדו המגעיל הזה מתפשט בגוף, וואלה זה מפחיד בטירוף. ודבר אחר שצריך וכדאי להיות בדיכוי אם אני בהפסקה מטיפולים. בכל מקרה תודה על התשובות.

זואילי

New member
עדכני אותנו איך עברה הפגישה

אספר לך שגם אני הגעתי לפגישה הראשונה במרפאת האנדו עם המוני חששות. ובאותה פגישה שמעתי על הפורום שלנו ונכנסתי. מאז אני פה כל הזמן. מכיוון שאני טיפוס שתמיד צריכה לדעת מה ומי, ובאותה פגישה ראשונה קיבלתי אינפורמציה שלא הבנתי ממנה כלום התחלתי בסשן לימודים רציני. וקראתי בערך כל לינק על המחלה בעברית ואנגלית וגמעתי את הפורום מיומו הראשון כולל כל קישור וכל לינק. התחלתי להבין מה זה אומר אנדו וכמובן שעלו פחדים חדשים. אבל ברגע שקיבלתי "גושפנקא" שיש שם למשהו הנורא הזה שאני סובלת ממנו - הכל השתנה. ה - כ - ל. היתרון שלך הוא שיש לך עכשיו את הזמן ללמוד. וכשתגיעי לייעוץ תביני על מה מדברים איתך. והדבר הכי הכי חשוב (לדעתי) הוא הטיימינג של האיבחון. כי זו מחלה שלוקח שנים לאבחן. והשנים האלה יכולות להביא למצבים מאוד קשים. זה מה שקרה לי. 17 שנים חיפשתי מה יש לי. ובכל השנים האלה עברתי מרופא לרופא ומבדיקה לבדיקה וסבלתי רצח ולא קיבלתי תשובות. שלא לדבר על טיפול בכלל... ובגלל 17 שנים של בורות - שלי ושל הרופאים, הגעתי למצב הלא מהמם שלי. אז קודם תיבדקי ואולי ימצא חשד לאנדו. ואם זה יקרה, אז את תדעי שגילית את זה בזמן ושיש דרכים (אמנם לא כולנו מתות על הדרכים האלה) להקל על המצב. לעניין דיכויים, בין אם זה בזריקות או בגלולות - מכיוון שאת מתחילה מהכיוון ההפוך, ז'תומרת עשית טיפולי פוריות ונטלת הורמונים מסוגים שונים, אז אולי (ויכול מאוד להיות שרק אני רואה ככה את הדברים...) יכול להיות לך קל יותר "לקבל" את העניין של דיכוי כדי לא לקבל ווסת (כי זה מקור צרותינו בעצם). ומדוע? כי כשאנחנו בטיפולים אנחנו לא רואות ממטר ומכניסות לגופינו את כל ערימות ההורמונים האלה - מגרים, מדכאים, מבייצים ותומכים - ואנחנו עושות את זה בהשלמה. כי הרי יש לנו מטרה שלשמה אנחנו מטופלות פוריות.... אז אותו דבר בין הטיפולים - אם הדיכויים ירגיעו את האנדו ואת הבטן - זו גם מטרה והיא לא פחות חשובה. אני לא אומרת את זה כמובן רק לך באופן אישי, אלא לכולנו. כי כל אחת בסופו של דבר מחליטה מה נכון לה ואיך היא מטפלת בעצמה. בסופו של דבר, כולנו רוצות רק להרגיש טוב. זה הכל. וכמה שיותר

דוביבי ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

שמחה שאת מרגישה יותר טוב
אני מאלה שעשו במשך השנים הפסקות גדולות מאוד (רובן בגלל בירוקרטיות) והייתי בהן ללא דיכויים (לרוב) בזמני הטיפולים. לא יודעת לומר מה גרם אצלי ששנה שעברה כורתה לי חצוצרה שמאל בלפרוסקופיה... יכול להיות שההדבקויות החמירו ויכול להיות שהניתוח הקודם (לפני 7 שנים) לא היה כראוי (נאמר לי בוודאות שצד שמאל היה בעייתי יותר). לכן צריך להיות במעקב, כמו שאמרה זואילי..... הבעיה הנוספת (צר לי שאני כותבת כרגע רק בעיות) היא הדיכוי הארוך (אצלי!) שגרם לדיכוי חזק מידי (בכל מיני טיפולים) בשחלות ולמיעוט ביציות...גם אני בת 36 ויש צורך לשים לב שהשחלות שלנו גם "מזדקנות", מצד אחד בגלל האנדו, כדאי שנהיה בדיכוי, אך מצד שני לפעמים הדיכוי (אצלי הדקא 3.75) הוא חזק מידי,...(ולצערי כרגע אין לי תשובה מה כדאי ורצוי לעשות, גם לא לעצמי
). לא רוצה חלילה להלחיץ או להפחיד (אני כותבת על עצמי וזה לא אומר שזה קורה לכל אחת, שהרי כל מקרה לגופו (או לגופה במקרה שלנו
) אבל תמיד יש לשים
לכל התמונה. כמה מילים בשבילך, וזאת דעתי בלבד, כן כדאי לעשות הפסקה וכמו שכתבה לך זואילי, הזדמנות לבירור האנדו... לשאול את הרופאים (בתל השומר אם אכן את ניגשת אליהם) לגבי הדיכויים אם ומתי להתחיל ולכמה זמן.... וכמובן שתעדכני שאת בטיפולים. מאחלת לך הרבה בריאות ו-
ותעדכני

זואילי

New member
שמחונת ../images/Emo124.gif

גם אצלי נראה שהדקא הארוכים שהזרקתי בטיפולים עצמם וביניהם - פגע כנראה (כי זו כמובן לא תשובה טרמינלית) באיכות הביציות ובמס' הביציות שנשאבו. כשניסיתי פרוטוקול קצר עם צטרוטייד שהתחיל מגלולות ברצף - היה בהחלט שינוי גם במס' הביציות וגם באיכותן. אז זה האקספרימנט שלי לעת עתה - לשדרג את אותו פרוטוקול טוב שהיה. בקיצור - נראה לי שאין סוף לפרוטוקולים. כ"כ הרבה וריאציות

זוזו... אכן הרבה וריאציות...

בדקתי אצלי (יש לי טבלאות מסודרות של הטיפולים, לא! לא כי אני מסודרת
בשביל הסדר במעברים מבתי חולים
...) ואכן גם אצלי הצטרוטייד הגיב יותר טוב... (מצאתי טיפול אחד והייתי בטוחה מאוד שהיה עוד אחד... לא מוצאת, צריכה לבדוק שוב)... מסתבר שאחת הרופאות, עוד בתחילת הטיפולים אצלי (בשלוש השנים הראשונות) עלתה על זה ואמרה שאצלי הדיכוי הארוך לא טוב, פוגע מאוד בביציות (שגם ככה לא משהו
כנראה שאכן גם פגיעה בגלל אנדו..?... אבל לא במיוחד התייחסתי והמשכתי לעשות טיפולים עם דקא ארוך=כי זה מתאים לבנות אנדו
.... עכשיו הטיפול שאעבור יהיה ככל הנראה (את כבר יודעת
) עם צטרוטייד... ונראה באמת איך יהיה... אכן הרופא אומר שהדיכוי חזק לי מידי... טיפול אחרון שעברתי (לפני כחצי שנה) היה אחד עם הדיכוי הכי ארוך/עמוק מבחינת חודשים (בעיקר כי חיכיתי לאישורים
של הכללית) ואכן היה שם בקושי זקיק וחצי.... אי אפשר לדעת כלום... הגוף עושה את שלו, רק ניסיונות וניסיונות
בכל מקרה זוזו כמובן ש

למעלה