שאלה...

אלונגו

New member
בקשר לרעב\חלום

כאמור, מטרת החלום אינה שננתח אותו! אבל הדבר אפשרי, ויכול לתקום לנו. אין שום כוונה מבחינת הגוף\תת-מודע\אמו שאתה תנתח את החלום, כמו שאין שום כוונה שאתה תגלח את השערות שלך, אבל אתה בכל זאת עושה את זה - כי זה יותר יפה, וזה תורם לך. אם תנתח את החלומות שלך\אחרים, תוכל להבין את עצמך\אותם טוב יותר! ההשוואה לרעב לא במקום, כי האוכל הוא צורך בסיסי הכרחי, ופירוש החלומות וההגעה לתת מודע לא!

אלונגו

New member
גם המשפט הזה!

מטרתו לא הייתה שננתח אותו, אלא בשביל שאני אבהיר את דבריי, אבל זה לא מונע מאיתנו לנתח אותו! כאמור,מטרת החלום אינה שננתח אותו! משפט מורכב: ´כאמור´...´אינה´ - עיקרי פשוט חסר נשוא. ´שננתח אותו´ - פסוקית נשוא פשוטה. ´כאמור´ - הסגר

KEiN

New member
לא אמרתי שחייבים

אמרתי שזה יכול להיות מאד מועיל. תנסה בעצמך בפורום פירוש חלומות...

LUCID DREAM

New member
אני מניחה שכן...

חלום צלול הוא עדיין חלום לכן אני מניחה שאין סיבה כלשהי שלא יהיה אפשר לפרש אותו...

Gevakumon

New member
אפשר לפרש אותו

אבל אני לא חושב שהוא יכול להגיד לך שום דבר שאת לא יודעת על עצמך ביום יום, כי בתכלס בחלום צלול את חושבת באופן מודע והתת מודע שלך לא בשליטה על המודע כמו בחלום רגיל. לעומת זאת אם יש פרטים ש"נדחפים" לך לחלום הצלול בלי קשר למחשבה שלך או לפעולה שלך זה כן ניתן לפירוש, כי זה בעצם התת מודע שנדחף לך לתוך החלום הצלול...אבל את הצעדים המכוונים שלנו אין שום סיבה לפרש...

נטלי ב

New member
תודה לכולם!!!

באמת לא היה צריך להיות תוקפניים אליי....אבל לא משנה
בכל מקרה תודה על כל התשובות, ואישית אני מאמינה בפירוש חלומות... אז מה זה כל הדברים שאנחנו חולמים עליהם בלילה? סתם? בלי שום הסבר והגיון?.. אני לא חושבת ככה...אני בהחלט מאמינה שזה התת מודע שלנו מנסה להעביר לנו כל מיני דברים. יאללה לילה טוף! -אני מנסה היום לחלום חצלול- ביי

LucidGuess

New member
אני להמ מסכים איתך בנושא זה

דבר ראשון נׁעה ( נועה עם חולם חסר! ) היא אחת הדמויות הכי חביבות ונעימות כאן בפורום, לפעמים יש לה איזה שבב של היתפרצות אבל סבה"כ היא אדם טוב ונחמדה ולא מזיקה לאף אחד
בקשר למה שאמרת אני לא מסכים איתך, אם התת מודע היה רוצה להעביר לנו מסרים ע"י זה שנפרש חלומות אז הוא היה עוזר לנו ליזכור את החלומות שלנו כדי שנוכל לפרש אותם, זה שיש מנגנון טיבעי שגורם לנו לישכוח את החלומות שלנו זמן קצר מאד אחרי שאנחנו מתעוררים רק מוכיח לדעתי שאין כל כוונה שנפרש את החלומות ובטח ובטח שאין בהם מסרים, לא ברור לי למה חולמים בדיוק אבל אומרים שזה קשור לכך שבלילה המוח מסדר ומארגן בצורה יעילה יותר את כל האינפורמציה שנאגרה בו במשך היום, ואחת מתופעות הלוואי של זה הם חלומות, אבל אין שום כוונה שהאדם יפרש אותם, אחרת היינו זוכרים אותם באופן טיבעי כל יום אם זו באמת היתה הכוונה. לילה טוב
Lucid

אלונגו

New member
עוד הסבר על מצבי תודעה...

הזכרון מחולק למספר ´זכרונות קטנים´. בכל מצב תודעה יש לך זכרון אחר - אם אתה שתוי, למשל, אתה לא תזכור מאוחר יותר את מה שעשית. לעומת זאת - אם תשתכר שוב, הזכרונות עשויים לחזור אלייך! אותו דבר בחלום - המוח במצב תודעה אחר ולכן איננו זוכרים תמיד את החלום. השכחה של החלום איננה מנגנון הגנה, אלא מעין הפרדה בין המצבים. בקשר לפירוש חלומות - קרא את דעתי כמה הודעות למעלה

Chaka M

New member
אני קצת חולק עליך..

כששותים (הרבה) נשרפים תאי זיכרון במוח. אין דרך לשחזר את המידע הזה... אבל, אם תשתה שוב ותשתכר, המוח שלך יכול לדמיין את מה שספרו לך שעשית בצורה שתחשוב שזה מה שקרה

אלונגו

New member
אני משער שאתה אומר את זה על סמך

דעה אישית... אני כותב את מה שכתבתי על סמך ידע ודאי מתחום הפסיכולוגיה. תאי המוח נשרפים רק בשלב הרבה יותר מאוחר - ולא משכרות חד פעמית אלא מאלכוהוליזם או סמים. כשאתה שיכור פעם שניה אתה לא תנסה לשחזר את מה שסיפרו לך שעשית, אתה תזכר בזה באופן ממשי! זה מבוסס על ידע! לא על דעתי!

דעתי...

חלום הוא דבר שמתרחש בתת-מודע שלנו, על פי התת-מודע. לחלום צלול אין ממש קשר לתת-מודע, שכן הוא מתבצע כאשר המחשבה פתוחה וברורה, לכן אין כאן מה לפרש. תקנו אותי אם אני טועה.

LucidGuess

New member
יש לך איזו טעות

לחלום צלול ועוד איך יש קשר לתת מודע! חלום צלול הוא מצב בו את נמצאת בקשר הכי ישיר שאפשר להיות עם התת מודע שלך! כל נוף החלום סביבך נוצר ע"י התת מודע! כל דמות שאת מדברת איתה בחלום נוצרת ומופעלת ע"י התת מודע שלך! ( את בעצם מדברת עם התת מודע שלך בכל פעם שאת מדברת עם איזו דמות בחלום הצלול שלך ) ,ועוד איך שיש קשר בין חלום צלול ותת מודע! Lucid

KEiN

New member
נכון ולא נכון...

לניתוח חלומות יש חוקים מסויימים... בטח שאפשר לנתח חלום צלול-אבל לא באותה דרך שבה מנתחים חלום רגיל, זה לא אותו הדבר... מקווה שהבהרתי את עצמי...

KEiN

New member
יש סיבה לניתוח חלומות

(בהתאם לתגובה שרשמתי למעלה...) בחלום אתה פולט כל מיניי דברים את רובם אתה לא יודע (כאילו, אתה יודע אבל לא -כי זה בתת מודע). אתה יכול לפלוט למשל דברים שאתה מכחיש דברים שיש להם השלכות מאד גדולות ולא שמת לב, ואז צריך לתקן...ובעצם ניתוח חלומות זה כמו טיפול אצל פסיכולוג- אתה לוקח דברים ששתולים עמוק עמוק בתת מודע מעלה אותם לרמת המודע כדיי שתוכל להתמודד איתם יותר ביעילות... לדוגמה- פגעת בחבר בלי לשים לב (זה קורה) התת מודע שלך יודע שפגעת- אבל אתה מתכחש, בחלום זה בדרך כלל מופיע בעזרת חיות, ואז מפרש החלומות אומר לך להתנצל בפניי מי שפגעת. ויש עוד דברים יותר מסובכים- זה מאד מעניין... מקווה שהבהרתי את עצמי....

למעלה