שאלה...

נטלי ב

New member
שאלה...

יש לי שאלה שהיא בעצם קשורה גם לפירוש החלומות, אבל לא נראה לי שאני אקבל מענה בפורום ההוא בקרוב...אז אני רושמת את זה פה: אם חלמתי חלום צלול, אז עדיין אפשר לפרש את החלום כמו כל חלום רגיל? הרי בחלום צלול אני קובעת מה ייקרה ומה יופיע, אז עדיין לסמלים ולחפצים בחלום יש אותה משמעות? נראה לי שאין לזה אותו פירוש כי אין לדברים וחפצים בחלום צלול "משמעות נסתרת", אני גרמתי לחפצים להופיע כי אני רציתי אז לא צריך להיות פירוש אחר לחפץ. מקווה לתשובה נטלי

Real Dream

New member
ואנחנו אמורים לדעת כי....?

כאן זה לא פורום פירוש חלומות. כאן לא עוסקים בפירוש חלומות. הרבה מהאנשים כאן גם לא מאמינים בזה. אבל לפי דעתי, זה ממש טיפשי לחפש פירוש לחלום צלול - זה כאילו שאת מנסה לתת פירוש למציאות.

בעניין פירוש חלומות

לפי דעתי חלומות בחיים לא יכולים להגיד משהו שאף פעם לא ידענו. הם רק ההקרנה של המוח שלנו של התת-מודע שלנו, ולכן יש להם משמעות לגבינו, ולא לגבי משהו שעלול לקרות.

KEiN

New member
"אז תאמיני!" סאבלימינל

בטח שאפשר לנתח חלומות! אוליי לא לצפות בעזרתם את העתיד, אבל אפשר לנתח. תחשבי על זה ככה: -נכון כשה את מסתכלת על אור חזק ואז עוצמת את העיניים את רואה סימנים כאלה ועיגולים- זה גירוי כזה לוואי של העצבים.... -אותו הדבר עם חלומות- כל היום את "מסתכלת" על דברים- המח שלך קולט טונות של מידע- כשה את עוצמת את העיניים את רואה גירוי חוזר שהמח עושה. הגירוי הזה נפלט מהתת מודע בעזרת סמלים וקישורים מסובכים- ומפרש החלומות פשוט מפשט את כל העסק... קאפיש?! מקווה שהבהרתי את עצמי...

LucidGuess

New member
זו המצאה שלך או שקראת באיזה מקום?

מה שאמרת עכשיו זו מסקנה אישית שלך שאין לי מושג איך הגעת אליה, תביאי הוכחות, תני קישור למקום כלשהו שהדברים רשומים בו בצורה רישמית ומוסמכת. LucidGuess

KEiN

New member
אני אומר לפי דעה אישית..

אני המצאתי- אבל עם קצת ידע קודם-ואחריי כמה שיחות עם המורה לפסיכולוגיה.. אני סתם נתתי את הדוגמה הזאת עם האור...(המצאתי) אני מכיר מקום אחד- "פשר החלומות" של זיגמונד פרויד- לא קראתי אבל בטח רשום שם משהו על זה. ועם אתה מחפש הוכחות- אני יכול לתת לך כמה ישירות מהשטח
: אני מנתח חלומות רק חודש או חודשיים- אני לא הכי מנוסה, אבל אני נדהם איך הניתוח עוזר לחברים שלי-זה מדהים. הם מבינים את החלום וחיים יותר טוב לפיו- (תקרא מה שרשמתי למטה...) ליל"ט...

LUCID DREAM

New member
לא צריך להיות כ"כ תוקפנית../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

דבר ראשון זה לא יפה שאת מתנפלת ככה על אנשים (רק לי מותר לעשות את זה
) ודבר שני - מדובר כאן על חלום צלול (במקרה שלא שמת
) ככה שמותר לשאול - אם לא היה לחלום הזה קשר לחלומות צלולים, אני הייתי מבינה, אבל מכיוון שיש קשר... ובקשר לפירוש המציאות, את מדברת על זה כאילו זה דבר אסור
- ובעצם, המון אנשים (בעיקר פילוסופים) מנסים לעשות את זה - ככה שזה לא נורא כ"כ - בהתחש בזה שאם הם עושים את זה אז אנשים אומרים שזה בסדר, אבל אם מישהו ללא תואר בפילוסופיה עושה את זה - אז זה נחשב משהו אסור... - אם תחשבי על זה קצת בהגיון, תגלי שזה נכון
.

Real Dream

New member
לא התנפלתי...

פילוסופים לא מנסים לחשוב מה עומד לקרות בעתיד לפי מה שאנשים עושים. וגם אם הם כן היו, היא שאלה אם אפשר לפרש את זה כמו שמפרשים חלום רגיל, והתשובה שלי היא לא - מכיוון שזה לא חלום רגיל, אלא זה יותר דומה למציאות מהבחינה הזאת.

כן יש להם פירוש

(ואני משתמשת בהגיון) הרי אם זה מה שאת רצית שיופיע, זה אומר שעמוק בלב זה מה שאת רוצה שיקרה וזאת המשמעות. נראה לי שאפילו בחלום צלול, כשמגשימים רצונות זה לפי המתת-מודע, לא? לחלומות תמיד יש משמעות על התת-מודע שלך, כזו או אחרת. אחרת איך הם נוצרו?

לא!

בחלום צלול אין שום תת-מודע! בחלום צלול אתה צלול - מציאות מדומה. איך אפשר לפרש את זה בתור חלום??

Chaka M

New member
יש תת מודע..

יש לך גישה מאוד נוחה אל התת מודע. את יכולה ליצור מדריך שייצג את התת מודע ולשאול אותו שאלות ובעצם התת מודע יענה

Gevakumon

New member
לפי דעתי לא.

מהסיבה המובנת מאליו שגם את אמרת אותה (ובגלל זה אני לא מבין למה שאלת את השאלה) שבחלום צלול את בוחרת מה יהיה, אז זה כמו לפרש את המחשבות שלך בעירנות, ואת זה תעשי כשאת ערה זה יהיה יותר יעיל. ביי

אלונגו

New member
לא מדוייק לגמרי...

(למה תמיד אני מביא את הצד הפסיכולוגי??? פעם הבאה - אני מביא את התשובה מתחום הדת!!!) 1. כשאתה ער אתה חושב בצורה בהירה ו´נכונה´, כמו שלומדנו לחשוב. בזמן היותך ישן, צורת החשיבה שלך משתנה כי אתה במצב מודעות שונה. לנתח את החלום הצלול שלך, יותר קרוב ללנתח את צורת החשיבה שלך כשאתה על סמים או על אלכוהול מאשר לנתח את צורת החשיבה שלך בחיי היום-יום. זה יותר קרוב לתת מודע, ועם זאת עדיין לא לגמרי כמו חלום רגיל. 2. מה זאת אומרת ´לא מאמינים בניתוח חלומות´? הרי לחלומות יש משמעות כלשהי. לא משהו ש´התת מודע רוצה לאמר לנו´, אין לו תכונות משלו. זה דברים שעוברים לנו בתת מודע. אם יש בחלום של מישהו כלב ים, למשל, בשביל אדם אחד זה יכול לסמן ´חלקלקות´, בשביל אדם אחר זה סתם חיה חמודה, ובשביל אדם שלישי זה יכול לסמן את הפחד והרוע בעולם (יש לי חבר טוב שמפחד מכלבי ים...
)

Chaka M

New member
למה שיהיה לזה פירוש?

ואם את חולמת על כלב-ים בשביל שהמוח שלך יסדר את המידע בראש יותר טוב? לדעתי, אם זה היה בשביל שנצטרך לנתח את זה אז היינו מההתחלה זוכרים את כל החלומות.. ולמה שהתת מודע ינקוט בחלום בשביל להסביר לנו משהו? למה שהוא לא יעשה את זה כמו שהגוף אומר לנו מתי אנחנו רעבים, מתי אנחנו צמאים ומתי אנחנו עייפים?

אלונגו

New member
תשובה דתית, כמו שהבטחתי

החלומות לא באו בשביל שתנתחי אותם. אינני יודע בבטחון מה מהות החלום, אך אלוהים יצר אותו מסיבה כלשהי, ואל לנו לזלזל בכך. החלומות מגיעים אלינו מהשמים ועליינו לנתח אותם, על מנת להבין מה מנסה קדוש ברוך הוא לאמר לנו!

אלונגו

New member
ועכשיו דעתי באמת...

את לא יכולה לאמר ´אם זה היה בשביל שנצטרך לנתח´ - חלומות לא באו בשביל שננתח אותם, אלא בשביל שהמוח ינוח מפעילות מחשבתית, בשביל להעסיק את האדם, עובר המוח למצב תודעה שונה - חלום. מטרתו של החלום הוא לא שיפרשו אותו. התת מודע לא ´מנסה´ להסביר לנו כלום, כי, כמו שכבר אמרתי, אין לו צרכים משלו! אבל - התת מודע כן מעביר מסרים ומידע שנמצא בו, והדבר מתגלה לנו בחלומות. אין שום ´סיבה´ לנתח את החלומות, אך זוהי דרך נוספת להגיע לפירוש התת מודע שלך, צרכיך הבסיסיים, והדברים אותם את באמת רוצה, בין אם את מודע לזה לגמרי או לא. ובקשר למה שאמרת: הרגשת הרעב לא באה מהתת-מודע אלא מהצורך הבסיסי שלך במזון, אם לא היית מרגישה את זה - היית מתה. הרגשת הרעב היא הברירה הטבעית, לעומת זאת פירוש חלומות והבנת התת-מודע, זהו תחום שפותח בידי האדם על מנת לתרום לנו (ראה פסקה קודמת). ודבר אחרון, חשוב יותר מהשאר: אני זכר! (םנית אלי בהודעה כנקבה)

Chaka M

New member
דבר ראשון, מצטער

באמת לא ידעתי את מינך. סליחה. אני יודע שזה לא בא מהתת מודע, אבל התכוונתי שבאותה דרך שכשאתה רעב הגוף מעביר לך את המסר שאתה רעב, אז ככה הוא היה אמור להעביר לך את המסר במקום בחלום. אני מסכים ב- 100% עם החלק הראשון של מה שכתבת, אבל אחריו כבר לא =]

KEiN

New member
תסתכל על זה ככה

נכון שבחצלול אתה שולט במעשים שלך- אבל עדיין, עקרונית, אפשר לנתח! זה כמו שאת מתנהגת ביום ביום- פסיכולוג יכול לנתח לך את ההתנהגות שלך- ביחוד בסביבה שאת שולטת בה...

למעלה