שאלה

LOVE SIMS 2

New member
שאלה

אני בת 17 ובמשך שלושה שבועות אכלתי 1,200 קלוריות ליום פלוס מינוס. הגובה שלי הוא 1.75 והמשקל 58, כך שאני שורפת בסביבות 1880 קלוריות ביום. לא מזמן גיליתי שאם אוכלים פחות מדי קלוריות ליום אז זה יוריד את קצב חילוף החומרים וכל החיים שלי אני אצטרך לאכול מעט בשביל לא להשמין בחזרה, אז רציתי לשאול האם קצב חילוף החומרים שלי כבר ירד,ואם כן איך אפשר להחזיר לרמה גבוהה בחזרה? וכמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום כדי לרדת במשקל בקצב של חצי קילו לשבוע? אני בסך הכל רוצה לרדת ב-2-3 קילו בצורה מאוזנת תודה

תשובה

היי, קודם כל כאשר רוצים לרדת במשקל כדאי ומומלץ לעשות זאת באופן מבוקר במיוחד בגילך. התזונה בגיל ההתבגרות צריכה לספק את כל מרכיבי התזונה הנחוצים לגדילה תקינה וכן לספק את המינרלים והוויטמינים בכמות הנחוצה. לפי הגובה והמשקל שלך את נמצאת במשקל תקין לגובהך ובגבול התחתון. לא ציינת אם את עושה פעילות גופנית דבר היכול להשפיע על משקלך. חילוף החומרים שלנו מושפע מהמון גורמים בינהם: גיל, מין, משקל ופעילות גופנית. ככל שמתבגרים קצב חילוף החומרים הולך ויורד, אם עושים יותר פעילת גופנית קצב חילוף החומרים עולה.ככל שמסת השריר גבוהה יותר קצב חילוף החומרים משתפר ולכן אצל גברים חילוף החומרים יותר גבוה. אז לשאלתך כדי לשפר קצב חילוף חומרים מומלץ לבצע פעילות גופנית וכן לאכול את כמות הקלוריות המתאימה עבורך. ירידה תקינה במשקל היא אכן 0.5-1 ק"ג. בד"כ כדי לרדת 0.5 ק"ג בשבוע צריך להגיע לגירעון קלורי של 500 קלוריות מכמות הקלוריות המומלצת עבורך ביום, אך לא הייתי ממליצה לך לאכול תפריט המכיל פחות מ- 1500 קק"ל במיוחד כשאת נמצאת במשקל תקין וחשוב מאוד שהתפריט יהיה מאוזן ומגוון. לחישוב כמות הקלוריות המומלצת עבורך ניתן לחשב בhttp://www.netogreen.co.il/calculators/DRI.aspx מקווה שעזרתי אביטל

LOVE SIMS 2

New member
תודה רבה

כן אני עושה ספורט, הליכה כל יום וגם ריצה לפעמים. אבל השאלה שלי היא אם אחרי שאכלתי במשך שלושה שבועות 1,200 קלוריות חילוף החומרים שלי כבר הספיק לרדת? כך שאם פתאום אני אוכל 1,500 קלוריות אני אשמין?

בבקשה

זאת משוואה פשוטה אם את אוכלת את אותה כמות קלוריות שאת מוציאה ביממה אין שום סיבה שתעלי במשקל במיוחד את את מבצעת פעילות גופנית. עלייה במשקל תתבטא כאשר נאכל יותר ממה שגופינו שורף. אם את מבצעת פעילות גופנית יומיומית גופך זקוק אפילו ליותר מ- 1500 קלוריות ליום. הקפידי על תזונה נכונה,ארוחות מסודרות ופעילות גופנית וכך תצליחי לשמור על משקלך. חג שמח אביטל

למעלה