שאלה

ערפד1

New member
שאלה

מה אתם חושבים על הדמות של טאניס? הוא היה צריך מההתחלה לעזוב את לאורנה או להנשא לה כמו שהיא רצתה? ואם הוא היה נישא לה כבר מההתחלה אז העלילה של הספרים איתה משתנה? ואם כן איתה משתנה אז לאן בדיוק זה היה משתנה?

Magma99

New member
טאניס טאניס ...

כמה שהוא מרגיז החצי אלף שקרוע בין שתי עולמות. כמה טראגי!! עושים מהסיפור שלו יותר מדי הוא מההתחלה היה צריך לברר לעצמו איפה יותר מתאים לו להיות עם האלפים או בני האדם ולא להתנהג כאילו להנהיג את החבורה זה יותר מדי בשבילו (סה"כ היה לו את רייסט שנתן לו עצות) אני לא חושבת שהוא היה יכול להתחתן עם לאורנה מההתחלה כי הוא היה צריך לגלות כמה שקיטיארה הפכה רעה וגם לתת ללאורנה זמן להתבגר.

La Gamba

New member
באתר של טרייסי היקמן

הוא אומר שטאניס היה זה שעליו נשען האיזון של קרין, כאשר ליבו של טאניס זז, כן האיזון בין האלים. כאשר פנה לקיטיארה טקיסיס התחזקה, וכאשר הלך כלפי לאורנה, פלדין התעצם.

EverMan

New member
בדיוק

הוא לא היה צריך להתחתן איתה , כי הוא התבגר המון מאז שהוא עזב אותה. חוץ מזה , אם הוא לא היה עוזב , הם היו אומללים. כי גם לאורנה השתנתה המון , מילדה קטנה חגנרלית הזהובה.

ערפד1

New member
אבל היא איתה מתבגרת אולי בכל מקרה

ולהפוך לגנרלית הזהובה אבל זה לא משנה הצורך לוקח את האנשים תאניס אחרי הכל בורח מעצמו

Ophel McNeil

New member
ממש לא.

תגיד מה שאתה רוצה על תניס, אבל לא זה שהוא לא הנהיג את החבורה. בלעדיו הם לא היו מתקדמים לשום מקום, ונכון שרייסטלין נתן לו עצות, אבל לא חסרים פעמים שתניס התעלם/לא הסכים איתן. על תניס ולם סמכו בעיניים עצומות, והוא, כמו שכבר כתבו, באמת היה האיזון של החבורה (ושל העולם, החבורה, אם שמתם לב, מייצגת את העולם ^^).

La Gamba

New member
תניס הינו משכין השלום

ורייסטלין מסביר פעם למה הוא המנהיג. משהו בקשר לרגשותיו שהוא מביע אותם אם אני לא טועה, אני אבדוק. תניס מהווה את האמצע בין כולם, הוא מאחד אותם. מי ראה נסיכת קוואלינסטי מסתובבת עם מג שחור גלימות בנשמתו?

Ophel McNeil

New member
אין לי את הספרים,

כך שאני לא יכולה לצטט במדויק, אבל בתחילת רומח הדרקונים "דרקונים של ליל החורף" רייסטלין מסביר את זה ללאורנה - הוא אומר שבעצם כולם רוכשים כבוד לתניס. סער, בן לשושלת מפוארת, הולך אחרי תניס בעיניים עצומות, למרות שהוא לא יותר ממזר. מי נהר, שלא סומך על מי שלא אדם, וגם על רוב בני האדם לא סומך, מונהג ע"י חצי אלף. למה? כי תניס יודע שמנהיג טוב חייב לפעמים להקשיב לרגשותיו. לא להצניע אותם כמו בן המישורים, ולא להתעלם מהם כמו האביר. זה בעצם ההסבר המופשט ביותר למה תניס היה תמיד לב החבורה, ואיך הוא הצליח לאחד את כולם. אגב, בקטע הנהדר הזה מופיע משפט אחד גדול, שראוי להיזכר לעד. לאורנה שואלת את רייסטלין בציניות אם הוא כל כך חכם, למה הוא הולך אחרי תניס. ואז רייסטלין עונה לה - "אני לא הולך אחרי תניס. כעת, אנחנו פשוט במקרה הולכים באותה הדרך." (ומצטערת מראש על הטעויות, מכיתה ז´ לא קראתי רומח הדרקון.... :)

SaberTooth

New member
תניס...

קשה לי להגיד מה אני חושב עליו. מצד אחד, הוא "הדבק" של החבורה, כל החבורה נשענת עליו, בעלדיו הם לא היו מסכימים על כלום ולא היו עושים צעד אחד בלי לשבת ולחשוב על זה כמה שבועות טובים. מצד שני הוא כל כך דרמתי, קרוע בין שני עולמות... כמה מסכן, כל הזמן מיסר את עצמו, שיחליט כבר איפה הוא רוצה לייות
בין בני האדם או בין העלפים. לתניס יש רגעים שבהם הוא עולה לי על העצבים, אך יש רגעים שבהם הוא בסדר, אז כמו שאמרתי קודם, קשה לי להגיד מה אני חושב עליו.

ערפד1

New member
כן גם זה

בכל מקרה אישית תניס לא מעצבן אבל זה נראה כזה לא אמיתי כל כך אם אתה מספיק יכול לראות כבר מההתחלה טניס שייך ללאורנה בכל מקרה הוא פשוט לא מוכן לקבל עליו אולי בגלל שהוא חושב שהיא אוהבת אותו אהבת ילדות ואולי בגלל שהוא לא מוכן לקבל אותה או שהוא לא מוצא את המקום שלו בין האלפים אחרי כל מה שהם עשו לו בילדותו שמה מאיזה סיבה שלא תהיה הוא לא מוכן להשלים אם לאורנה לגביהם אבל כבר אז ברור שהוא שלה ושהיא תקבל אותו למרות כל מה שקורה בינהם ושלאורנה לומדת מאהבה הנכזבת כמדומה איתו הרבה זה עדיין ברור שאם קיטיארה לא יהיה לו כלום רק תשוקה זמנית וזהו השוני הזה שלהם והתאווה המיוחדת של קיטיארה מפרידים בינהם כל כך הרבה שאי אפשר לגשר על זה ועוד שקיטיארה יודעת שטניס אוהב את לאורנה זה ברור מאוד

Ophel McNeil

New member
תניס לא אמיתי, למה? ../images/Emo12.gif

ועוד - קיטיארה כן אהבה את תניס, אין ספק. מה שכן, הוא לא באמת אהב אותה. היא בעיקר הייתה הדרך שלו לברוח מלאורנה, ומהעובדה שהוא אלפי. אגב, הגדרת את היחסים של לאורנה ותניס הכי טוב - הוא שייך לה. והוא מרגיש את זה, ולא אוהב את זה (כי בשבילו היא מייצגת את החצי האלפי, והיא פשוט נסיכה מפונקת שחושבת שכל העולם סובב סביבה), וזאת בהחלט עוד סיבה למה במשך הרבה זמן הוא אל היה מוכן להודות שהוא אוהב אותה.

Ophel McNeil

New member
הדמות האהובה עליי היא תניס.

דווקא בגלל שהוא כל כך מתלבט. כי בואו נודה על האמת, הבחירה היא לא רק שלו. הוא גדל בין האלפים ורצה להיות חלק מהם, אבל הם לא קיבלו אותו. אח"כ הוא החליט לגור בין בני האדם, וגם שם תמיד הזכירו לו שהוא אלף. אל תשכח, שבסך הכל הוא אל יכול לבחור רק צד אחד - מפני שהוא שניהם. מי נהר הדגיש את זה הכי טוב ("למה הם לא קוראים לך חצי אדם?") אבל אני מודה שבאמת יש לו את הקטע הזה של "אני חצי אלף מיוסר עם עבר קשה" (לא כמו רייסטלין, אבל עדיין), ובכל זאת - הוא הדמות הכי אנושית, שהכי ניתן להזדהות איתה, הוא באמת זה שמייצג את האיזון. למעשה, רוב רשומות הם באמת עליו. הוא חכם, אינטילגנטי, והוא גם עושה טעויות, הוא לא מושלם. הוא יודע להנהיג, הוא יודע להקשיב, הוא מצליח לפתור בעיות, הוא מאוד נבון. ובגלל זה אני הכי אוהבת אותו. ^^

ערפד1

New member
אתה טועה

טניס אמר ולא פעם אחת ולא פעמיין שהארצות האלפים קוראים לו "חצי אדם" ובארצות בני האדם קוראים לו "חצי אלף" החברים שלו מכנים אותו לנוכות "חצי אלף" אבל לא בכוונה לפגוע בו בכלל (כשהם מדברים עליו בלי לפנות אליו ושהוא לא במקום) כתוב את זה בספרים איפשהו וחלק גדול מהרשומות הוא לא מוזכר כל הסיפור חטיפה של לאורנה? מה שקורה בין סער לאותה נסיכת אלפים קוראת הגריפונים? יש הרבה חלקים מאז הפיצול שלהם בנקסיס שהוא לא מוזכר

Ophel McNeil

New member
אני לא טועה.

נכון שתניס לא מופיעה|בדגש|בכל וכל שניה מרשומות, אבל הוא הדמות העיקרית שם. רק תשים לב, שרוב הזמן אומרים "תניס והחבורה". למשל. ובקשר למה שאמרת לפני זה - לא הבנתי את הנקודה שלך. כמו שאמרתי, בני אדם קוראים לו "חצי אלף" והאלפים "חצי אדם". זה מוכיח את הנקודה שלי - שתניס לא שייך לאף אחד מהעמים. ולא רק מבחירה שלו. ובלי להעליב, כשהיית קטן נפגעת ע"י סימני פיסוק שאתה לא משתמש בהם?

ערפד1

New member
לא ממש המורה שלי ללשון

זאת הבעיה תאשים אותה אני מתעב אותה מאוד על מה שהיא עשתה לי כל השנה הזאת שפשוט אמרתי לה שבחיים אני לא יפסק יותר מחוץ למסגרת החובה לבגרות בלבד! אפילו לא לשיעורים שלה! רק למתכונת ולבגרות ולמבחנים וזהו!

למעלה