למה פרצה האינתיפדה?
ראית את הסרט "מיליון קליעים באוקטובר"? אני אומר לך בדיוק בגלל מה פרצה האינתיפדה - ויותר חשוב: בגלל מה היא הגיעה למימדים האלה. במשך הרבה מאוד זמן היתה קונספציה בקרב חלקים גדולים מהעם, ואחרי זה בצבא, שאנחנו בימים הרשונים של האינתיפדה הראשונה לא פעלנו במספיק כוח. שאם אז היינו הורגים איזה 100 איש בימים הראשונים, אז האינתיפדה היתה נקטעת באיבה. אני שמעתי את זה במשך השנים אינספור פעמים בכל מיני מקומות - מכלי התקשורת, עד שיחות עם חברים במילואים (שם זה היה 1000 איש...). זה רק העצים אחרי "אירועי מנהרת הכותל". וצה"ל הבטיח לעצמו, שבפעם הבאה הוא לא יתן לדברי םהאלה לקרות, ויישם תא קונספצית 100 ההרוגים בימים הראשונים. אני במו אוזני ועיני, כשהייתי במילואים בבית לחם בחורף 98-99 הייתי בתדריך בו אנשי החטיבה המקומית הראו לנו: פה בארועי הכותב הגיעו מפגינים וזרקו עלינו אבנים. בפעם הבאה לא נבליג כמו אז, אלא נירה בהם, ונהרוג מפגינים כדי שהם לא יעזו להתקרב עוד פעם. וזה בדיוק מה שהיה! שרון עלה להר הבית (למרות שערפאת התחנן בפני ברק שלא ייתן לו). אבל זה לבד עוד לא גרם לפרוץ האינתיפדה. יום אחרי זה היו מהומות על הר הבית, ונזרקו אבנים למטה כלפי רחבת הכותל. ואז המשטרה פרצה באש לתוך הרחבה, והרגה 7 מהמפגינים על הר הבית. אגב, זה ממש לא היה מתוכנן, וקרה בגלל שמפקד המחזו נפצע מאבן ופונה, והסגן שלו איבד קור רוח. אז זה לא אנחנו תיכננו, אבל האם ערפאת תכנן את זה?! ערפאת הביא את שרון להר הבית? ערפאת הור למשטרה לירות אש חיה לתוך הקהל על הר הבית?! ואז אחרי שפרצו המהומות, ששני הצדדים חשבו שיהיו שידור חוזר של מהומות הכותל, צה"ל החליט ליישם את מדיניות ה"100 הרוגים פלסיטנים בימים הראשונים". וזה מה שהוא עשה. הוא החליט ללמד אותם לקח. הבעיה היתה שבשבל הזה גם הם החליטו ללמד אותנו לקח, וזה מה שהתחיל את ההתדרדרות. ומה שאתה רוצה זה עוד ועוד מזה. מתי נלמד? הרי מה שהיה עכשיו בעזה זה בדיוק אותו סיפור.