שאלה

appleH1

New member
שאלה

בקרוב, בקרוב מאוד*, אני גומר את התואר שלי. ישנה סוגיה שמטרידה אותי. כפי שניתן לקרוא בפורום, ביני ובין הצבא ישנו חוזה. בינתיים עסקתם בהרחבה בהפרת החוזה לפני הגיוס. מה שאותי מעניין, זה מה שקורה אם אני מפר את החוזה אחרי שאני מתגייס, ובפרט, מה קורה אם אני מתעקש שלא לשרת בקבע ומיידע את הצבא באשר לרצונותי אלו זמן קצר לפני שנגמרות שלוש שנות החובה שלי. בינתיים הצלחתי להבין, ממקורות אחרים, שישנו איזשהו כופר (נפש?) שאפשר לשלם כדי לסיים את ההתחייבות. קצינים רגילים, לא עתודאים, טוענים שקיימת אפשרות כזו עבורם. גם אם כל מה שיש לכם להגיד הוא בעל אופי ספקולטיבי - אשמח לשמעו, אם כי, כמובן, הייתי מעדיף לקבל מידע מבוסס. אני רק רוצה לומר, שאופציה כזו נשמעת מוצלחת מאוד. כך, לאחר שכבר מכירים את התפקיד, מחליטים אם ממשיכים או שמפסיקים. הסכום, שמצטייר בדימיוני כ 30,000 ש"ח משום מה, הוא סביר, כיוון שלאחר מספר חודשים ההפרש בין המשכורת הצבאית לאזרחית יכסה אותו. ---- * כארבעים שעות, כולל שינה.

יוסי99

New member
תמשיך לדמיין

הסכומים שאני שמעתי עליהם יותר מתקרבים למאות אלפי שקלים, הדבר היה נהוג בעיקר בבום של ההיטק, שמרוב hype עלה לכמה חברות הדם לראש, והם היו מוכנות לשלם את הכופר במקום אותו אדם. ישנם גם מהנדסים מוכשרים במיוחד ששילמו בעצמם, והרוויחו במהרה את הכסף חזרה. בכל מקרה, ממש לא מדובר ב 30000 שקל, ולא ברור אם זה עדיין נהוג.

appleH1

New member
<sigh>

תודה רבה על התגובה המהירה. ישנן שתי סיבות שאני רוצה לשמוע second opinion: הראשונה, התשובה שלך היא חדשות רעות. השניה, שנינו כרגע מסתמכים על שמועות, ואני מחפש משהו קונקרטי. אגב, שמתי לב שאתה מסוגל להסביר עניינים משפטיים, והייתי רוצה לשאול אותך, רק לשם הסקרנות - האם קביעת סכום כקנס על הפרת החוזה (מבלי שצוינה בהסכמים איתנו, כמובן) היא שרירותית? כלומר, הם היו יכולים לקבוע את הסכום גם כמיליון דולר, ולבטל אפשרות לביטול.

יוסי99

New member
החשיבה שלך נכונה

פיצויים מוסכמים, לא יכולים להיות בלתי פרופורציוניים לנזק שעשוי להגרם מהפרת החוזה. מאידך, הנזק בפועל הוא הרבה יותר מהכסף שהצבא מלווה לך, הם יכולים להחשיב כל הכשרה שאתה עובר ככסף שבוזבז עליך, וכל שנה שאתה לא משרת עולה להם המון כסף לכאורה כיוון שהם צריכים מישהו אחר במקומך וכן הלאה. בגלל זה, בניגוד למה שטוען סקרן02, לא ייתכן שהסכום הוא 30K. יכול להיות שלא מדובר במאות אלפי שקלים, אבל זה בטוח הרבה יותר מ 30, מהסיבה הפשוטה שאם זה היה רק 30 א) כל העניין של החתמה הופך לבדיחה, העתודה הופכת להיות הלוואה ללימודים וזהו. ב) כולם היו משלמים ומשתחררים.

סקרן02

New member
אחי ,אין מצב שבעולם....

מאות אלפי שקלים!?!?אין חיה כזאת , אומנם יש דברים חריגים בצהל אך זה עדיין לא הארגון של מוחמד דחלאן....בזמנו קרוב משפחה שלי אמר לי שצריך שלשם איזה אחוז מסויים(לא זוכר ממה...) בכל מקרה זה היה קרוב יותר לסכומים שאפל מדבר עליהם וגם אז הוא סיפר לי על קצינים רגילים , יכול להיות שהצבא כיסה את עצמו מהבחינה הזאת עם החוזה שחתמנו עליו אז...

פלטרון

New member
לדעתי

לדעתי ( ואני לא מדבר מתוך ידיעה , אלא מתוך השערה הגיונית ) , לא משלמים סכום כסף (קנס) על הפרת החוזה עם העתודה .. אולי מחזירים מענק לימודים . ואגב - למיטב זכרוני , החתימה על קבלת המענק היא בתנאי שתסיים את התואר . אפילו לא מותנה שתעבוד במקצוע או תשרת קבע ... בנוגע למה קורה אם תסרב להמשיך לקבע - כלא !! כמה ? מספר חודשים ... מה , אתה לא יודע ? אצלנו בפורום זינזאנה ואוז הן תוכניות MUST SEE TV ...

appleH1

New member
עוד תהייה

בטח שאלו את השאלה הזאת עשרות פעמים, אבל... קמ"א - מרצים עונשם בכלא של קצינים או בכלא של חיילים סדירים?

appleH1

New member
אני ישן עם דובי מופז, במדים.

אבל ביום, אני רוצה לדעת מהן האפשרויות שלי. באופן מעשי, אני מאמין שאשרת לאורך כל שש השנים, אבל אני חושב שחשוב, גם אם באיחור של כמה שנים, לדעת מה הן האופציות. כל זה נאמר בהנחה שהתפקיד אותו יבחרו להתאים לי לא יהיה יוצא דופן לרעה או לטובה. אני לא מרגיש חובה מוסרית עמוקה להקריב *עוד* שלוש שנים מהחיים, נוסף על אלה שאני תופס כגזירה הוגנת יחסית, אם גם מעצבנת.

amir_aikido

New member
בלבול טוטלי

מאחר והיו סביבי הרבה אנשים שחיפשו כל דרך לברוח מהעתודה, אני יכול להגיד בצורה חד-משמעית שלפחות בחוזים שהיו אז לא היתה שום אפשרות כז. כעקרון בצה"ל יש הפרדה מוחלטת בין "חתימה ראשונית" ו"חתימה שניה" מ"חתימה ראשונית" אין שום דרך להשתחרר, שום כופר לא יספיק. ב"חתימה שניה" יש תמיד אפשרות לשחרור. הנושא של "תשלום כופר" קשור בכלל לקצינים שיוצאים ללימודים על חשבון הצבא. במקרה כזה אותו קצין אמור לשלם לצה"ל סכום שפרופורציני לתקופת החתימה ממנה הוא משתחרר, למספר המשכורות שהוא קיבל בזמן הלימודים ולגובה המשכורת שלו. אין לזה כל קשר לעתודה. אמיר (והכל בהנחה שלא היה שינוי בפרטים האלה מאז שהשתחררתי)

appleH1

New member
אני מצטער לשמוע את זה.

תודה על ההתייחסות, לך ולכל שאר המגיבים - יופי של פורום. למרות זאת, באופן כללי, נראה לי בלתי הגיוני שתוקף שהותנו בקבע חזק כמו זה של הסדיר* - גם אם נתעלם מעצם חוקיות המסמכים. ------- *הרי קוראים לסדיר "חובה", ולקבע סתם קבע, אם אתם אוהבים טיעונים סמנטיים.

למעלה